איך אומרים סופריטו בבוכרית? קרטושקה בוך!

רון יוחננוב משתף אותנו בזיכרון הילדות שלו מבין אמו ובציפייה היום יומית לאכול את הסופריטו הבוכרי של אמא שלו. מתכון נפלא, פשוט וקל להכנה שילדים ממש אוהבים
רון יוחננוב משתף אותנו בזיכרון הילדות שלו מבין אמו ובציפייה היום יומית לאכול את הסופריטו הבוכרי של אמא שלו. מתכון נפלא, פשוט וקל להכנה שילדים ממש אוהבים
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    3504
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3504.2 קק״ל 3504.2 קק״ל
    פחמימות 494.2 גרם 494.2 גרם
    שומן 60.5 גרם 60.5 גרם
    נתרן 8195.6 מ״ג 8195.6 מ״ג
    חלבון 213.8 גרם 213.8 גרם
    סיבים תזונתיים 17.4 גרם 17.4 גרם
    שומן רווי 9.4 גרם 9.4 גרם
    כולסטרול 577.5 מ״ג 577.5 מ״ג
    סידן 337.3 מ״ג 337.3 מ״ג
    ברזל 17.8 מ״ג 17.8 מ״ג
    אשלגן 4818.7 מ״ג 4818.7 מ״ג
    אבץ 19.1 מ״ג 19.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    3504
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3504.2 קק״ל 3504.2 קק״ל
    פחמימות 494.2 גרם 494.2 גרם
    שומן 60.5 גרם 60.5 גרם
    נתרן 8195.6 מ״ג 8195.6 מ״ג
    חלבון 213.8 גרם 213.8 גרם
    סיבים תזונתיים 17.4 גרם 17.4 גרם
    שומן רווי 9.4 גרם 9.4 גרם
    כולסטרול 577.5 מ״ג 577.5 מ״ג
    סידן 337.3 מ״ג 337.3 מ״ג
    ברזל 17.8 מ״ג 17.8 מ״ג
    אשלגן 4818.7 מ״ג 4818.7 מ״ג
    אבץ 19.1 מ״ג 19.1 מ״ג
    סגור

 

כמה אכזרי זה להיות ילדי מפתח.

הייתי חוזר הביתה אחרי יום ארוך בבית הספר, כל הדרך הייתי מדמיין את ארוחת הצהריים שמחכה לי.

בכל פעם כשהייתי נכנס הבית, הייתי רואה את הסירים על הכיריים ומדמיין לעצמי מה אני הולך לאכול הפעם! הייתי מפליג עם החשקים שלי במחשבות, זורק את תיק בית הספר, רוחץ ידיים ומתקרב לכיריים.

מלא תקווה הייתי פותח את הסירים – הלוואי שיהיה את האוכל שאני הכי אוהב, הלוואי ויחכה לי שם הסופריטו המאודה של אימא שלי.
יום אחד, כחלק מהרוטינה הקבועה, פתחתי את הסיר והסיר היה ריק, אני עד היום לא יודע בדיוק מה קרה שם, אבל כל מה שהצלחתי לחשוב עליו, הוא שאימא שלי עבדה עלי!

כל כך כעסתי באותו הרגע, אתם רק יכולים לדמיין כמה, הייתי כל כך מאוכזב וכל כך רעב. מאז אותה הטראומה ההיא, אני משתדל לא להשאיר סירים ריקים על הכיריים או על השיש, כדי למנוע אכזבות.
בגלל אותו הרגע, הציפייה הגדולה לסופריטו ויחד איתה האכזבה הנוראית, תמיד כשאני מכין את הסופריטו של אמא שלי, אני נזכר ברגע ההוא.

היא מנה כל כך קלה להכנה שעושה תחושה של בית והרגשתי שאני חייב לשתף אתכם במתכון הזה!
קרטושקה בוך, ככה קוראים למנה הבוכרית הזו, המנה שהכי אהבתי בתור ילד.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן ההכנה

    1. מחממים בסיר גדול ורחב 3 כפות שמן קנולה, מוסיפים את העוף יחד עם תפוחי האדמה והבצל ומקפיצים מעט עד הזהבה.
    2. מערבבים בקערה את הרסק, התבלינים והמים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. שופכים מעל העוף ותפוחי האדמה את התערובת מהקערה, מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומכסים.

      שופכים את הרוטב מעל, מוסיפים מעט פטרוזליה ומכסים
      שופכים את הרוטב מעל, מוסיפים מעט פטרוזליה ומכסים

    4. מבשלים על להבה גבוהה עד רתיחה. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה, ללהבה בינונית ומבשלים עוד כ-40 דקות עד שהעוף והירקות מתרככים.
    5. מגישים: מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם חם, לצד אורז (אימא שלי הייתה מגישה לי את זה עם לחם שחור של פעם כדי לטבול ברוטב).

      מגישים לצד אורז חם. בתיאבון
      מגישים לצד אורז חם. בתיאבון

 

אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!

לבירורים: 052-4597318

מחכה לכם גם באינסטגרם שלי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך אומרים סופריטו בבוכרית? קרטושקה בוך!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    מאריאנה אדא

    במתכון יש בצל ,שום ,בטטה,איפה עם בבישול?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות