איך בא לנו בדיוק כזה: מפרום ברוטב מושלם!

אסי רוז מכינה מפרומה או מפרום או במילים אחרות - סיר של אושר, השידוך המופלא בין שתי פרוסות תפוחי אדמה וקציצה טעימה ועסיסית אחת
אסי רוז מכינה מפרומה או מפרום או במילים אחרות - סיר של אושר, השידוך המופלא בין שתי פרוסות תפוחי אדמה וקציצה טעימה ועסיסית אחת
  • אסי רוז
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    581
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 580.9 קק״ל 3485.2 קק״ל
    פחמימות 58.7 גרם 352.0 גרם
    שומן 15.6 גרם 93.3 גרם
    נתרן 950.6 מ״ג 5703.4 מ״ג
    חלבון 35.6 גרם 213.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.0 גרם 108.1 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 34.0 גרם
    כולסטרול 174.3 מ״ג 1045.8 מ״ג
    סידן 458.0 מ״ג 2748.0 מ״ג
    ברזל 7.8 מ״ג 46.8 מ״ג
    אשלגן 3480.6 מ״ג 20883.6 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 44.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    581
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 580.9 קק״ל 3485.2 קק״ל
    פחמימות 58.7 גרם 352.0 גרם
    שומן 15.6 גרם 93.3 גרם
    נתרן 950.6 מ״ג 5703.4 מ״ג
    חלבון 35.6 גרם 213.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.0 גרם 108.1 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 34.0 גרם
    כולסטרול 174.3 מ״ג 1045.8 מ״ג
    סידן 458.0 מ״ג 2748.0 מ״ג
    ברזל 7.8 מ״ג 46.8 מ״ג
    אשלגן 3480.6 מ״ג 20883.6 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 44.4 מ״ג
    סגור

מפרומה או מפרום העיקר שתהיה עטופה רוטב

אני לא בטוחה איך לקרוא לה, ליצירה המופלאה הזו שמשדכת בין שתי פרוסות תפוחי אדמה ומכילה בתוכה קציצה טעימה ועסיסית.

השידוך של תפוחי האדמה עם הקציצה זה רק חלק מהקסם כי הקסם האמיתי מסתתר ברוטב, רוטב עתיק יומין שכל סבתא מנוסה מכינה בעיניים עצומות.

רוטב שמוצאים את תחילתו בתרבויות רבות, הוא מתחיל בשילוש קדוש שאין שני לו הוא מתחיל בטיגון של בצל כרוב וגזר, רק שפה מכניסים לטיגון גם את חלק מעלי הסלרי, פה מתחיל להיבנות טעמו העשיר של הרוטב שלבסוף יעטוף כל פינה וסמטה בתפוחי האדמה הממולאים שלנו.

זה סיר של אושר, זה סיר של ביחד, זה סיר שמנגן מנגינה עתיקה ומופלאה, זה סיר של תרבויות שחצו חצי עולם והגיעו לארץ הקודש שלהן.

זה סיר של קיבוץ גלויות אחד ענקי, לבסוף הוא מגיע לכל בית, גם לבית האירופאי וגם לבית הכי מזרחי שיש. זה סיר של אחדות וישראליות גדולה. זה סיר של לחזור אליו מהצבא. זה סיר של אמא, בת ואבא. זה סיר שכל כולו לב אחד ענקי.

כל שנותר לכם הוא להיכנס למטבח ולהתחיל לנגן את המנגינה הנעימה שלו, הריח שלה ישיר את שירו בכל פינה בבית ויגרום לכל אחד לחייך את החיוך הגדול והעוצמתי שלו.

ימי רוטב מלטפים בריאים ומאושרים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מפרום

רוטב


אופן הכנה

  1. מתחילים עם הכנת המפרום: את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לאורך ל-3-4 פרוסות עבות בעובי של 2 אצבעות, לפרוסות הללו נעשה חתך שאינו עמוק וחוצה אותן לשניים, ניצור חתך של כמעט 3/4 עומק שיהפוך לנו את פרוסות תפוחי האדמה למעין “סנדוויץ” שלא חתוך לגמרי לשתי פרוסת.
  2. בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם המלח, ביצה אחת, הכמון, הפטרוזיליה הקצוצה והשום, שימו לב חשוב שנערבב היטב וניצור עיסה דביקה מאוד.
  3. ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה שלנו בתערובת הבשר, שימו לב לעבוד בעדינות שתפוחי האדמה לא ישברו.
  4. מכינים צלחת עם ביצה טרופה ועוד צלחת עם קורנפלור וקורט מלח.
  5. מחממים מחבת לחום בינוני-גבוה עם שמן זית בעומק של אצבע לפחות.
  6. מצפים את “סנדוויצ’י” תפוחי האדמה שלנו בביצה ואז בקורנפלור ומטגנים אותם קלות לצריבה וליציבות המילוי בתוכם.
  7. מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב שוליים עם מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי עם העלים. (תשמרו חופן קטנטן של עלים לפיזור על ברוטב אחר כך).
  8. מטגנים קלות ומוסיפים את השום, המלח, הפלפל, הכמון ואת רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את המים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים את האש ומסדרים בעדינות את המפרומות שלנו בתוך הרוטב, מכסים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה למשך שעה, אני ממליצה לנער את הסיר כל 15-20 דקות.
  10. כל שנותר הוא להגיש כך או לצד אורז לוהט.

    מפרום ברוטב מושלם. צילום: אסי רוז
    מפרום ברוטב מושלם. צילום: אסי רוז

הערות

  • ניתן לשמור במקרר ל4 ימים בקופסא אטומה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך בא לנו בדיוק כזה: מפרום ברוטב מושלם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי תמר, לא, הסלרי לא חובה, אבל הוא מוסיף המון גם לטעם וגם למרקם של הרוטב.

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות