איך מכינים לחם בלי לשטוף כלים? בשקית!
שרית נובק במתכון ללחם בשקית - כל מרכיבי הלחם מתערבבים יחדיו בשקית אחת והלחם יוצא רך ומשגע! מתכון פשוט להכנה שיפיץ ריח חלומי במטבח ויעשה לכם נעים בבטן
שרית נובק במתכון ללחם בשקית - כל מרכיבי הלחם מתערבבים יחדיו בשקית אחת והלחם יוצא רך ומשגע! מתכון פשוט להכנה שיפיץ ריח חלומי במטבח ויעשה לכם נעים בבטן
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2098.9 קק״ל 2098.9 קק״לפחמימות 358.3 גרם 358.3 גרםשומן 45.4 גרם 45.4 גרםנתרן 3256.9 מ״ג 3256.9 מ״גחלבון 58.5 גרם 58.5 גרםסיבים תזונתיים 14.6 גרם 14.6 גרםשומן רווי 6.5 גרם 6.5 גרםכולסטרול 21.6 מ״ג 21.6 מ״גסידן 303.3 מ״ג 303.3 מ״גברזל 5.1 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 764.4 מ״ג 764.4 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות2099
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2098.9 קק״ל 2098.9 קק״לפחמימות 358.3 גרם 358.3 גרםשומן 45.4 גרם 45.4 גרםנתרן 3256.9 מ״ג 3256.9 מ״גחלבון 58.5 גרם 58.5 גרםסיבים תזונתיים 14.6 גרם 14.6 גרםשומן רווי 6.5 גרם 6.5 גרםכולסטרול 21.6 מ״ג 21.6 מ״גסידן 303.3 מ״ג 303.3 מ״גברזל 5.1 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 764.4 מ״ג 764.4 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״גסגור
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 2099 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כוסות קמח לבן420 גרם
-
1 כף שמרים יבשים8 גרם
-
3 כפות סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 כוס חלב 3%240 מ"ל
-
1 שקית זיפלוק גדולה
אופן הכנה
- מכניסים לשקית קמח ושמרים ומערבבים.
- מוסיפים סוכר, מלח, שמן וחלב, סוגרים את השקית ולוחצים אותה בידיים מכל הכיוונים עד שכל החומרים מתאחדים ומתקבל בצק אחיד.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים בידיים כ-5 דקות.
- מכניסים בחזרה לשקית, ומשאירים לתפיחה לכ-חצי שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרדדים את הבצק לעלה עבה, בעובי כ-2 ס”מ וברוחב קטן במעט מרוחב התבנית.
- מגלגלים את הבצק לגליל ומניחים בתבנית. מניחים לתפיחה נוספת.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מכניסים את התבנית לתנור ל-25-30 דקות, עד שהלחם מזהיב, מוציאים מהתנור ומצננים.
- פורסים ומתענגים.
אופן הכנה
- מכניסים לשקית קמח ושמרים ומערבבים.
- מוסיפים סוכר, מלח, שמן וחלב, סוגרים את השקית ולוחצים אותה בידיים מכל הכיוונים עד שכל החומרים מתאחדים ומתקבל בצק אחיד.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים בידיים כ-5 דקות.
- מכניסים בחזרה לשקית, ומשאירים לתפיחה לכ-חצי שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרדדים את הבצק לעלה עבה, בעובי כ-2 ס”מ וברוחב קטן במעט מרוחב התבנית.
- מגלגלים את הבצק לגליל ומניחים בתבנית. מניחים לתפיחה נוספת.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מכניסים את התבנית לתנור ל-25-30 דקות, עד שהלחם מזהיב, מוציאים מהתנור ומצננים.
- פורסים ומתענגים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר בשקית רגילה?
היי אודליה, לא. 🙂