איך מכינים מיונז טבעוני? כל הסודות!

מיונז טבעוני לפעמים נשמע לנו כמו אוקסימורון. אז הנה! קבלו את הסוד למיונז טבעוני מושלם. לסוד הזה קוראים אקוופאבה ובדרך כלל אתם שופכים אותו לכיור! אאוריקה!
מיונז טבעוני לפעמים נשמע לנו כמו אוקסימורון. אז הנה! קבלו את הסוד למיונז טבעוני מושלם. לסוד הזה קוראים אקוופאבה ובדרך כלל אתם שופכים אותו לכיור! אאוריקה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    725
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 725.1 קק״ל 2900.3 קק״ל
    פחמימות 0.5 גרם 2.0 גרם
    שומן 81.8 גרם 327.2 גרם
    נתרן 696.3 מ״ג 2785.3 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 0.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.8 מ״ג 7.0 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    אשלגן 8.8 מ״ג 35.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    725
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 725.1 קק״ל 2900.3 קק״ל
    פחמימות 0.5 גרם 2.0 גרם
    שומן 81.8 גרם 327.2 גרם
    נתרן 696.3 מ״ג 2785.3 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 0.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.8 מ״ג 7.0 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    אשלגן 8.8 מ״ג 35.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור

המתכון הזה של המיונז הטבעוני הוא החומר שממנו עשויים חלומות. זה דורש 6 מרכיבים פשוטים, המיונז הטבעוני הזה מוכן תוך פחות מ -5 דקות, והוא טעים בדיוק כמו הדבר האמיתי.

כמו המיונז הרגיל גם המיונז הטבעוני סמיך, קרמי ועשיר, עם טעם מתוק וטיפונת מעקצץ. תוכלו להוסיף אותו לסלט, לרטבים ולאכול אותו בביס גדול עם המבורגר טבעוני.

אז מה הופך את המיונז הטבעוני שלנו לכל כך לעבה וקרמי? חלב סויה? קשיו? טופו? לא! המתכון של המיונז הטבעוני שלנו נטול אגוזים וסויה לחלוטין.

מוכנים למרכיב הסודי? קבלו אותו!

אקוופאבה - המרכיב הסודי להכנת מיונז טבעוני
אקוופאבה – המרכיב הסודי להכנת מיונז טבעוני

המרכיב הסודי כאן הוא אקוופאבה, הנוזל העמילני שתמצאו בפחית גרגרי חומוס. באנגליתaquafaba, מלטינית: “aqua” – מים, “faba” – שעועית.

לעתים קרובות אנו משליכים את אקוופאבה לכיור, אך למעשה נוזל האקוופבה הוא קוסם שמסוגל להקציף לפסגות רכות, כמו חלבונים, ולפעול כמחלב, כמו חלמונים. האקוופאבה, מי החומוס המשומר, הוא שהופך את המיונז הטבעוני הזה לכל כך חלק, קרמי ומגובש.

ומה עוד יש במתכון שלנו למיונז טבעוני?

מיץ לימון – מרכיב מאיו קלאסי, הוא מוסיף בהירות ועיקצוץ.

חרדל דיז’ון – מתכוני מיונז מסורתיים רבים דורשים אבקת חרדל טחונה, אך במקום זאת אנחנו אוהבים להשתמש בחרדל דיז’ון. תמיד יש לנו אותו במקרר והוא הוך את המיונז הטבעוני הזה לעמוק יותר ומרובה טעמים.

סוכר קנים – סוכר הקנים מאזן במתיקות שלו את החרדל ומיץ הלימון העוקצניים.

מלח ים – רק הוא מסוגל לגרום לכל הטעמים לקפצץ ולהיות מדוייקים!

שמן חמניות – הוא מעניק למיונז הטבעוני גוף עשיר וסמיך. אם אין לכם שמן חמניות בהישג יד, ניתן  להחליפו בשמן אחר בטעם ניטרלי כמו שמן אבוקדו או שמן קנולה. אנחנו לא ממליצים להשתמש בשמן זית במתכון הזה, מכיוון שטעמו החזק ישתלט על שאר המרכיבים.

מיונז טבעוני

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

כמות לכוס וחצי של מיונז טבעוני:


אופן הכנה

  1. שופכים לקערת עירבול עמוקה את נוזל החומוס, מיץ הלימון, החרדל, הסוכר והמלח ומערבלים עד לאיחוד כל החומרים.
  2. תוך כדי ערבול, מזלפים לאט לאט בזרם דק את שמן החמניות וממשיכים לערבל עד שהמיונז מסמיך.
  3. אפשר כמובן להכין את המיונז הטבעוני בעזרת בלנדר.

    איך מכינים מיונז טבעוני? כל הסודות!
    איך מכינים מיונז טבעוני? כל הסודות!

הערות

  • ניתן לסנן גם שימורי שעועית (לא מתובלים וללא רוטב עגבניות)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך מכינים מיונז טבעוני? כל הסודות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    שגיב

    בנוסף, אני לא משתמש בשימורים – יש מרכיב אחר טבעי יותר ולא מעובד שאפשר להשתמש בו להכנת המיונז?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לבשל חומוס ולהשתמש במי הבישול. בהצלחה!

      Avatar
      קמח הארץ

      מוצר חדש שהגיע בדיוק בשביל זה- אקוופאבה בקופסה עם פקק.

      Avatar
      מערכת Foody

      רעיון טוב! תודה על השיתוף

    Avatar
    שגיב

    אני מחפש מתכון בריא שלא מכיל כל כך הרבה שמן – האם אפשר להמיר את השמן בנוזלים אחרים בריאים יותר?

      Avatar
      מערכת Foody

      למתכון הספציפי הזה יש צורך בשמן ליצירת המיונז. ישנם מתכוני מיונז טבעוניים המבוססים על טופו.

קטגוריות

אביזרים

תגיות