רקע ראש השנה

גפילטע כמו של סבתא

תמר שורצברד מכינה את הגפילטע פיש של סבתה. קציצות דג, אווריריות, טעימות ומלאות בפלפל שחור ובאיזון טעמים בין מלוח למתוק
תמר שורצברד מכינה את הגפילטע פיש של סבתה. קציצות דג, אווריריות, טעימות ומלאות בפלפל שחור ובאיזון טעמים בין מלוח למתוק
  • תמר שורצברד
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 3]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    126
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 125.9 קק״ל 1006.8 קק״ל
    פחמימות 9.1 גרם 72.9 גרם
    שומן 2.3 גרם 18.5 גרם
    נתרן 1188.7 מ״ג 9509.8 מ״ג
    חלבון 15.2 גרם 121.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 2.6 גרם
    כולסטרול 66.0 מ״ג 527.6 מ״ג
    סידן 49.8 מ״ג 398.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 520.5 מ״ג 4164.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    126
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 125.9 קק״ל 1006.8 קק״ל
    פחמימות 9.1 גרם 72.9 גרם
    שומן 2.3 גרם 18.5 גרם
    נתרן 1188.7 מ״ג 9509.8 מ״ג
    חלבון 15.2 גרם 121.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 2.6 גרם
    כולסטרול 66.0 מ״ג 527.6 מ״ג
    סידן 49.8 מ״ג 398.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 520.5 מ״ג 4164.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

ציר


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: במעבד מזון טוחנים יחד את הדג הטחון עם הביצה הקשה והבצלים לעיסה אחידה. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את קמח המצה והתבלינים ומערבבים היטב.
  4. טועמים מעט מהתערובת על קצה הלשון ומתקנים תיבול לפי טעמכם האישי.
  5. מניחים את התערובת בצד לחצי שעה.
  6. מכינים את הציר: בסיר בינוני מרתיחים 3 ליטר מים.
  7. ברתיחה, מוסיפים את פרוסות הבצל והגזר ואת התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול - הציר צריך להיות קצת מתוק, מפולפל ומלוח. מוסיפים תבלינים לפי טעמכם האישי.
  8. מבשלים את הגפילטע פיש: בידיים רטובות מעט צרים קציצות אליפטיות מתערובת הדג.
  9. מכניסים את הקציצות בזהירות לציר הרותח.

    מכניסים את הקציצות בזהירות לציר הרותח. צילום: אהובה שורצברד
    מכניסים את הקציצות בזהירות לציר הרותח. צילום: אהובה שורצברד

  10. מוסיפים לציר את הראשים והזנבות של הדג ששמרנו מקודם.
  11. מעלים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה במשך שעתיים על אש קטנה בבעבוע מאוד עדין.
  12. בסיום הבישול מעבירים את הקציצות בעדינות לקופסה אטומה. את הציר מוזגים לקופסה או צנצנת נפרדת יחד עם הבצל והגזר.
  13. מאחסנים את הקציצות והציר המקרר עד ההגשה, לפחות 4-5 שעות שיאפשרו לציר להיקרש.
  14. מגישים: בכל צלחת הגשה מניחים קציצת דג ומעליה פרוסת גזר. ליד קציצת הדג שמים 1-2 כפות קריש של ציר הדגים. מגישים קר.
    מגישים כל קציצה עם פרוסת גזר מעל וקריש ציר הדגים. צילום: אהובה שורצברד
    מגישים כל קציצה עם פרוסת גזר מעל וקריש ציר הדגים. צילום: אהובה שורצברד

    מתכוני החג של תמר 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גפילטע כמו של סבתא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות