אמפנדס כוסמין במילוי בטטה, פטריות ותרד

המאפה הארגנטינאי האהוב ביותר- אמפנדס! בגרסה הבריאה עשוי קמח כוסמין מלא עם מילוי של ירקות כמו בטטה, פטריות ותרד אפוי בתנור
המאפה הארגנטינאי האהוב ביותר- אמפנדס! בגרסה הבריאה עשוי קמח כוסמין מלא עם מילוי של ירקות כמו בטטה, פטריות ותרד אפוי בתנור
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    147
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 146.9 קק״ל 2938.7 קק״ל
    פחמימות 16.9 גרם 337.9 גרם
    סוכר 1.9 גרם 38.0 גרם
    שומן 7.4 גרם 147.1 גרם
    נתרן 239.0 מ״ג 4779.4 מ״ג
    חלבון 3.9 גרם 77.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 55.3 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 26.4 גרם
    כולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 27.6 מ״ג 552.8 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 30.4 מ״ג
    אשלגן 171.9 מ״ג 3437.7 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 16.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    147
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 146.9 קק״ל 2938.7 קק״ל
    פחמימות 16.9 גרם 337.9 גרם
    סוכר 1.9 גרם 38.0 גרם
    שומן 7.4 גרם 147.1 גרם
    נתרן 239.0 מ״ג 4779.4 מ״ג
    חלבון 3.9 גרם 77.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 55.3 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 26.4 גרם
    כולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 27.6 מ״ג 552.8 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 30.4 מ״ג
    אשלגן 171.9 מ״ג 3437.7 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 16.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

אפייה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים למשטח עבודה ומעבדים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בקערה מכוסה במגבת למשך 20 דקות.
  2. מכינים את המילוי: מבשלים את הבטטה עד ריכוך בסיר עם מים (או במיקרוגל). מסננים, קולפים ומועכים לפירה.
  3. קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם מעט שמן מספר דקות עד לשקיפות. קוצצים את הפטריות, מוסיפים למחבת ומטגנים עוד מספר דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התרד ומאדים מספר דקות עד שהוא מצטמצם. מוסיפים את פירה הבטטה ואת התבלינים ומערבבים הכל יחד. מכבים את האש ומצננים.
  4. מכינים את האמפנדס: מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס”מ וקורצים עיגולים בעזרת קורצן או קערית הפוכה.
  5. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמילוי וסוגרים לכיסון בצורת חצי עיגול. מהדקים את הקצוות ואז עוברים עליהם עם שיני המזלג כדי ליצור צורה יפה ולאטום את הקצוות.
  6. מניחים את המאפים על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה, טורפים ביצה בקערית ומברישים את המאפים בביצה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד השחמה.

    אמפנדס ארגנטינאים
    בדיוק מה שבא לנו עכשיו! צילום: אפיק גבאי

 

הערות

  • הכי חשוב: לא להרטיב את הבצק מבפנים, כלומר שהמלית תהיה ללא נוזלים. אם המלית נוזלית, מוסיפים כמה כפות של פירורי לחם כדי לספוח את הנוזלים.
  • אפשר להקפיא את האמפנדס: אחרי שהמאפים המוכנים מתקררים, עוטפים אותם בנייר כסף ומכניסים למקפיא. אחרי הפשרה, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אמפנדס כוסמין במילוי בטטה, פטריות ותרד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות