-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 755.4 קק״ל 3021.6 קק״לפחמימות 48.0 גרם 192.1 גרםשומן 41.4 גרם 165.4 גרםנתרן 2275.8 מ״ג 9103.0 מ״גחלבון 50.0 גרם 199.8 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.6 גרםשומן רווי 8.7 גרם 34.9 גרםכולסטרול 133.3 מ״ג 533.0 מ״גסידן 90.8 מ״ג 363.1 מ״גברזל 9.7 מ״ג 39.0 מ״גאשלגן 1589.3 מ״ג 6357.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות755
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 755.4 קק״ל 3021.6 קק״לפחמימות 48.0 גרם 192.1 גרםשומן 41.4 גרם 165.4 גרםנתרן 2275.8 מ״ג 9103.0 מ״גחלבון 50.0 גרם 199.8 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.6 גרםשומן רווי 8.7 גרם 34.9 גרםכולסטרול 133.3 מ״ג 533.0 מ״גסידן 90.8 מ״ג 363.1 מ״גברזל 9.7 מ״ג 39.0 מ״גאשלגן 1589.3 מ״ג 6357.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
test
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 755 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בצל בינוני
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
2 גזרים בינוניים
-
5 כפות שמן זית
-
1 ראש שום
-
2 פרוסות לימון כבוש
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
-
1 כוס ציר בקר
-
2 כפיות אריסה
-
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
-
1 ק"ג אסאדו
-
1 חציל בינוני
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: קוצצים את הבצל, חותכים את הפלפל האדום לקוביות קטנות, קולפים את הגזרים וחותכים לטבעות דקות.
- מחממים שמן זית בסיר. מטגנים את הירקות 8 דקות, עד שמתרככים ומזהיבים מעט. את ראש השום מועכים מעט עם היד ומוסיפים לסיר.
- קוצצים את הלימון הכבוש, מוסיפים לסיר יחד עם כל התבלינים וציר הבקר ומטגנים כ-8 דקות עם מכסה.
- מוסיפים את האריסה, החומוס והבשר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
- בינתיים, קולים את החציל על אש גלויה עד שהוא רך. מצננים. לאחר שמתקרר, פורסים באמצע ופותחים.
- אחרי שעתיים, טועמים את התבשיל ומתקנים תיבול.
- מגישים את המנה: על צלחת מניחים את החציל הקלוי ומעליו את התבשיל.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: קוצצים את הבצל, חותכים את הפלפל האדום לקוביות קטנות, קולפים את הגזרים וחותכים לטבעות דקות.
- מחממים שמן זית בסיר. מטגנים את הירקות 8 דקות, עד שמתרככים ומזהיבים מעט. את ראש השום מועכים מעט עם היד ומוסיפים לסיר.
- קוצצים את הלימון הכבוש, מוסיפים לסיר יחד עם כל התבלינים וציר הבקר ומטגנים כ-8 דקות עם מכסה.
- מוסיפים את האריסה, החומוס והבשר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
- בינתיים, קולים את החציל על אש גלויה עד שהוא רך. מצננים. לאחר שמתקרר, פורסים באמצע ופותחים.
- אחרי שעתיים, טועמים את התבשיל ומתקנים תיבול.
- מגישים את המנה: על צלחת מניחים את החציל הקלוי ומעליו את התבשיל.
הערות
- אם אין ציר בקר אפשר להשתמש במים
הערות
- אם אין ציר בקר אפשר להשתמש במים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אכין את זה לשבת במקום החמין המסורתי שלנו
בהצלחה! נשמח לשמוע איך יצא (: