אסיאתית למהדרין: כיסוני גיוזה עוף

כיסוני גיוזה הם הדמפלינג או אם תרצו הכופתאות של המזרח הרחוק. מתכון קל להכנה של כיסוני גיוזה עוף עם רטבים אסיאתים שכל ביס חלום!
כיסוני גיוזה הם הדמפלינג או אם תרצו הכופתאות של המזרח הרחוק. מתכון קל להכנה של כיסוני גיוזה עוף עם רטבים אסיאתים שכל ביס חלום!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
61 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    61
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 60.9 קק״ל 1217.8 קק״ל
    פחמימות 7.1 גרם 142.8 גרם
    שומן 2.2 גרם 44.0 גרם
    נתרן 176.9 מ״ג 3537.2 מ״ג
    חלבון 4.3 גרם 86.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.5 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 11.2 גרם
    כולסטרול 20.8 מ״ג 416.2 מ״ג
    סידן 9.8 מ״ג 195.1 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 9.8 מ״ג
    אשלגן 81.6 מ״ג 1631.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    61
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 60.9 קק״ל 1217.8 קק״ל
    פחמימות 7.1 גרם 142.8 גרם
    שומן 2.2 גרם 44.0 גרם
    נתרן 176.9 מ״ג 3537.2 מ״ג
    חלבון 4.3 גרם 86.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.5 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 11.2 גרם
    כולסטרול 20.8 מ״ג 416.2 מ״ג
    סידן 9.8 מ״ג 195.1 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 9.8 מ״ג
    אשלגן 81.6 מ״ג 1631.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
61 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי   

מים לבישול


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את הקמח, את חלמון הביצה והמלח ומפעילים.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה, כל פעם קצת עד שהתערובת אחידה, ללא גושים ולא נדבקת לקערה. הבצק צריך להיות חלק, אך לא רטוב מידי. אם הבצק רטוב מדי מתקנים עם מעט קמח.
  3. מעבירים את הבצק למנוחה במשך 30 דקות לפחות.
  4. מכינים את המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מכינים את כיסוני הגיוזה: מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעלה דק בעזרת מכונת פסטה או מערוך.
  6. קורצים עיגולים בעזרת חותכן.
  7. מניחים ממילוי הבשר בנדיבות, מקפלים לחצי ומייצרים קיפולי מלמלה בעזרת האצבעות.

    גיוזה 2
    מקפלים קיפולי מלמלה

  8. במחבת עמוקה מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הגיוזה עד להשחמה.
  9. מערבבים כוס מים עם הקמח והקורנפלור.
  10. שופכים את מי הקורנפלור על הגיוזה במחבת העמוקה ומוסיפים מים עד לגובה 3/4 הכיסונים.
  11. מכסים במכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-5 דקות.
  12. בזמן הזה הנוזלים מתאדים, משאירים את הגיוזה במחבת וממשיכים לטגן עד שתחתית הגיוזה שחומה ופריכה.
  13. מגישים חם עם רוטב סויה ומעט שמן צ’ילי.

    גיוזה 1
    כיסוני גיוזה עוף מהמטבח האסייתי. צילום: רון יוחננוב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אסיאתית למהדרין: כיסוני גיוזה עוף

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Shira Yaniv

    אני בת 14 ויצא לי מעולה אז כל אחד יכול! זה רק נראה קשה! הכנתי אותם עם דפי קיסונים מוכנים מראש ושמתי בתערובת של העוף הרבה פלפל צ׳ילי מיובש כי הפלפל הטרי לא היה חריף כל כך. הכנתי גם שני רטבים לטבילה אחד על בסיס סויה וצ׳ילי מתוק והשני על בסיס סויה סוכר חום וצ׳ילי מיובש וטרי. טעים מאד הכל נגמר בדקה.

    Avatar
    Shmoel Shneor

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    אמילי גלידר

    האם ניתן להקפיא את חלקם לאחר הקיפול?

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, מדובר בכמות קטנה מאוד של פרגיות טחונות בכל גיוזה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות