אפקט הדומינו – עוגיות לקפה של ליאור שרף הגאון

ליאור שרף מכין עוגיות טעימות ומקוריות בטירוף - עוגיות דומינו! בצק פריך עם קפה, במילוי נוטלה או ממרח נוגט. הנשנוש המתוק המושלם ליד הקפה של הבוקר
ליאור שרף מכין עוגיות טעימות ומקוריות בטירוף - עוגיות דומינו! בצק פריך עם קפה, במילוי נוטלה או ממרח נוגט. הנשנוש המתוק המושלם ליד הקפה של הבוקר
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    176
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 176.1 קק״ל 5281.5 קק״ל
    פחמימות 21.0 גרם 630.7 גרם
    שומן 9.4 גרם 281.1 גרם
    נתרן 32.0 מ״ג 959.8 מ״ג
    חלבון 2.2 גרם 67.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 22.9 גרם
    שומן רווי 4.7 גרם 141.1 גרם
    כולסטרול 14.8 מ״ג 444.0 מ״ג
    סידן 29.8 מ״ג 894.7 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 17.9 מ״ג
    אשלגן 60.3 מ״ג 1807.8 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 8.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    176
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 176.1 קק״ל 5281.5 קק״ל
    פחמימות 21.0 גרם 630.7 גרם
    שומן 9.4 גרם 281.1 גרם
    נתרן 32.0 מ״ג 959.8 מ״ג
    חלבון 2.2 גרם 67.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 22.9 גרם
    שומן רווי 4.7 גרם 141.1 גרם
    כולסטרול 14.8 מ״ג 444.0 מ״ג
    סידן 29.8 מ״ג 894.7 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 17.9 מ״ג
    אשלגן 60.3 מ״ג 1807.8 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 8.0 מ״ג
    סגור

ברחוב הרצל סמוך לרחוב שוקן בתל אביב שכן בית הספר למשחק “ניסן נתיב”. ב-2004 זכיתי ללמוד שפת גוף מניסן נתיב ז”ל.

באחד האולמות ישבנו, מספר סטודנטים במעגל, ניסן נתיב נכנס, הביט בכולנו ופתח בסיפור קצר: “שאלו פעם מרבה רגליים שאלה פשוטה כשאתה מרים את רגל 38 האם רגל 16 נמצאת למטה ומה קורה עם רגל 21 באותו הזמן? מאז מרבה הרגליים לא מצליח לזוז כי הוא עסוק בלחשוב על פעולת ההליכה”.

שיעור ראשון לחיים פעולה אחת לא נכונה מובילה לרצף טעויות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות

מריחה בין העוגיות


אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, מלח וסוכר.
  2. מוסיפים קמח ואבקת נס קפה וממשיכים עם פעולת המיקסר כחמש דקות, עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מכינים במכונת קפה אספרסו, מוסיפים את האספרסו וממשיכים שלוש דקות נוספות מהירות בינונית גבוהה.
  4. לדומינו כהה: מחלקים את המסה לשני חצאים, מוסיפים לחצי שבקערת המיקסר את הקקאו ומערבבים היטב.
  5. מרדדים בין שני ניירות אפייה את הבצק למלבן בעובי שני מילימטר.
  6. מעבירים להקפאה כ-עשר דקות. פעולת ההקפאה מאפשרת לחתוך את העוגיות בצורה מדויקת וקלה.
  7. בשלב הזה ניתן לעשות גם עוגיות סנדוויץ’ עגולות, אבל אני אלמד אתכם איך עושים את צורת הדומינו.
  8. צורת דומינו: בעזרת גלגלת פיצה/סכין יוצרים מכל שטח המלבן רצועות שרוחבן 2.5 ס”מ ואורכן 5 ס”מ.

    יוצרים מכל שטח המלבן רצועות שרוחבן 2.5 ס"מ ואורכן 5 ס"מ. צילום: ליאור שרף
    יוצרים מכל שטח המלבן רצועות שרוחבן 2.5 ס”מ ואורכן 5 ס”מ. צילום: ליאור שרף

  9. מסמנים בעזרת גב של סכין אמצע של כל מלבן על מנת ליצור מראה של קוביית דומינו. מנקבים חורים בעזרת קש שתייה למראה דומינו מושלם. (יש ליצור מחצי כמות המלבנים דוגמה מחוררת של דומינו וחצי כמות של המלבנים להותיר ללא דוגמה על מנת לסגור כעוגיית סנדוויץ’) מעבירים לעשר דקות נוספות במקפיא (ההקפאה מאפשרת להעביר בקלות את עוגיות הדומינו לתבנית אפייה בלי לפגום בצורתן).

    מנקבים חורים בעזרת קש ליצירת מראה דומינו. צילום: ליאור שרף
    מנקבים חורים בעזרת קש ליצירת מראה דומינו. צילום: ליאור שרף

  10. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  11. מעבירים את קוביות הדומינו הקפואות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (ניתן להשתמש בסילפאן מחורר למראה מחוספס) אופים 8 דקות בתנור שחומם מראש.
  12. מצננים ומורחים ממרח שוקולד או נוגט על מלבן ללא דוגמה וסוגרים בעזרת מלבן עם דוגמה ליצירת קוביית דומינו.
    מצננים ומורחים ממרח שוקולד או נוגט. צילום: ליאור שרף
    מצננים ומורחים ממרח שוקולד או נוגט. צילום: ליאור שרף

    סוגרים בעזרת מלבן עם דוגמה ליצירת קוביית דומינו. צילום: ליאור שרף
    סוגרים בעזרת מלבן עם דוגמה ליצירת קוביית דומינו. צילום: ליאור שרף

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אפקט הדומינו – עוגיות לקפה של ליאור שרף הגאון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    דלית גרב

    לא יצאו לי ככה יפות, אבל טעימות מאודד

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות