ביס חובה! אקלרים חלבה שוקולד של קרין גורן
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 256.5 קק״ל 5129.9 קק״לפחמימות 13.9 גרם 277.5 גרםשומן 21.0 גרם 420.7 גרםנתרן 122.3 מ״ג 2446.0 מ״גחלבון 3.6 גרם 71.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 19.8 גרםשומן רווי 12.6 גרם 251.9 גרםכולסטרול 105.8 מ״ג 2115.6 מ״גסידן 26.8 מ״ג 536.8 מ״גברזל 0.9 מ״ג 18.9 מ״גאשלגן 100.7 מ״ג 2013.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות257
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 256.5 קק״ל 5129.9 קק״לפחמימות 13.9 גרם 277.5 גרםשומן 21.0 גרם 420.7 גרםנתרן 122.3 מ״ג 2446.0 מ״גחלבון 3.6 גרם 71.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 19.8 גרםשומן רווי 12.6 גרם 251.9 גרםכולסטרול 105.8 מ״ג 2115.6 מ״גסידן 26.8 מ״ג 536.8 מ״גברזל 0.9 מ״ג 18.9 מ״גאשלגן 100.7 מ״ג 2013.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.6 מ״גסגור
פחזניות מאורכות עם קצפת חלבה, ציפוי של שוקולד מריר וקישוט של חלבה מסולסלת (“שערות חלבה”). חשוב מאוד לא לפתוח את התנור ב-20 דקות הראשונות של האפייה, אחרת האקלרים יצנחו ויאבדו צורה.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 257 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
קצפת חלבה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות ממרח חלבה
ציפוי
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את האקלרים ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בסיר מחממים עד רתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים קמח ומערבבים דקה על אש גבוהה.
- מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות בינונית חצי דקה לצינון חלקי של הבצק.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. בכל הוספת ביצה הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה. מנקים את דפנות הקערה בלקקן לפני כל הוספת ביצה.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ, ומזלפים פסים באורך 10 ס”מ, באופן מרווח, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 25 דקות ב-200 מעלות עד שהפחזניות שחומות, קריספיות וקלות (אחרי 20 דקות אפשר לפתוח את התנור, להרים אחת, בזהירות, ולבדוק. ב-20 דקות הראשונות של האפייה לא פותחים את התנור בכלל!).
- מכינים קצפת חלבה וממלאים: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה, מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים עוד כמה שניות לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת. פורסים לחצי (כמו שפותחים לחמנייה) את האקלרים וממלאים בקצפת חלבה.
- מצפים, מקשטים ומגישים: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר. מערבבים פנימה חמאה עד שהיא נמסה. טובלים את החלק העליון של כל אקלר לציפוי בשוקולד, או מורחים על כל אקלר כף מהציפוי, בצורה חופשית.
- מניחים את האקלרים המצופים על צלחת הגשה ומקשטים בחלבה מסולסלת.
- שומרים במקרר ומגישים קר.
רוצים מתכונים מדליקים שיעשו לכם את החג? לחצו כאן לחוברת המושלמת שלנו!
אופן הכנה
- מכינים את האקלרים ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בסיר מחממים עד רתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים קמח ומערבבים דקה על אש גבוהה.
- מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות בינונית חצי דקה לצינון חלקי של הבצק.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. בכל הוספת ביצה הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה. מנקים את דפנות הקערה בלקקן לפני כל הוספת ביצה.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ, ומזלפים פסים באורך 10 ס”מ, באופן מרווח, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 25 דקות ב-200 מעלות עד שהפחזניות שחומות, קריספיות וקלות (אחרי 20 דקות אפשר לפתוח את התנור, להרים אחת, בזהירות, ולבדוק. ב-20 דקות הראשונות של האפייה לא פותחים את התנור בכלל!).
- מכינים קצפת חלבה וממלאים: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה, מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים עוד כמה שניות לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת. פורסים לחצי (כמו שפותחים לחמנייה) את האקלרים וממלאים בקצפת חלבה.
- מצפים, מקשטים ומגישים: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר. מערבבים פנימה חמאה עד שהיא נמסה. טובלים את החלק העליון של כל אקלר לציפוי בשוקולד, או מורחים על כל אקלר כף מהציפוי, בצורה חופשית.
- מניחים את האקלרים המצופים על צלחת הגשה ומקשטים בחלבה מסולסלת.
- שומרים במקרר ומגישים קר.
רוצים מתכונים מדליקים שיעשו לכם את החג? לחצו כאן לחוברת המושלמת שלנו!
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
אם רוצים את זה פרווה- ניתן להמיר את החמאה בשמן? (אני מעדיפה מאשר מרגרינה או מחמאה)
עדיף לדייק במתכון.
קרין בבקשה נסי להכין קינוחים בריאים יותר. הסוכר והקמח הלבן לא בריאים. הפכנו לטרום סוכרתיים. אנא. עהור כל האוכלוסיה.
היי, יש באתרנו מגוון מתכונים לקינוחים בריאים יותר או פחות, כל אחד ובחירתו 🙂