ארוחת רושם: פרגיות ממולאות בקינואה

קבלו מתכון שיגעון של יהודה עמר, פרגיות ממולאות בקינואה וירקות, צלויות ברוטב שום ודבש אלוהי שמעניק להן גוון שחום ועשיר. פרגיות עסיסיות במילוי טעים בטירוף שנחטפות במהירות!
קבלו מתכון שיגעון של יהודה עמר, פרגיות ממולאות בקינואה וירקות, צלויות ברוטב שום ודבש אלוהי שמעניק להן גוון שחום ועשיר. פרגיות עסיסיות במילוי טעים בטירוף שנחטפות במהירות!
  • יהודה עמר
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    268
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 267.8 קק״ל 2678.4 קק״ל
    פחמימות 234.4 גרם 2343.7 גרם
    סוכר 230.0 גרם 2300.1 גרם
    שומן 227.1 גרם 2271.4 גרם
    נתרן 442.5 מ״ג 4425.2 מ״ג
    חלבון 228.2 גרם 2281.6 גרם
    סיבים תזונתיים 227.3 גרם 2272.8 גרם
    שומן רווי 226.8 גרם 2268.0 גרם
    כולסטרול 226.8 מ״ג 2268.0 מ״ג
    סידן 230.2 מ״ג 2302.2 מ״ג
    ברזל 227.1 מ״ג 2270.9 מ״ג
    אשלגן 263.4 מ״ג 2634.0 מ״ג
    אבץ 227.0 מ״ג 2269.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    268
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 267.8 קק״ל 2678.4 קק״ל
    פחמימות 234.4 גרם 2343.7 גרם
    סוכר 230.0 גרם 2300.1 גרם
    שומן 227.1 גרם 2271.4 גרם
    נתרן 442.5 מ״ג 4425.2 מ״ג
    חלבון 228.2 גרם 2281.6 גרם
    סיבים תזונתיים 227.3 גרם 2272.8 גרם
    שומן רווי 226.8 גרם 2268.0 גרם
    כולסטרול 226.8 מ״ג 2268.0 מ״ג
    סידן 230.2 מ״ג 2302.2 מ״ג
    ברזל 227.1 מ״ג 2270.9 מ״ג
    אשלגן 263.4 מ״ג 2634.0 מ״ג
    אבץ 227.0 מ״ג 2269.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה 

  1. מכינים את הקינואה: מכניסים את הקינואה לסיר יחד עם שתי כוסות מים רותחים.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות במכסה סגור. 
  3. מאדים את הירקות במחבת גדולה על אש גבוהה, ומקפיצים אותם מעט יחד עם רוטב הסויה עד שהם מאבדים נפח, במשך כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את הקינואה לתערובת הירקות ומערבבים היטב. 
  5. פורסים פרגית אחת על משטח העבודה עם העור כלפי מטה, יוצרים כדור מהתערובת ומניחים במרכז.
  6. מקפלים כמו מעטפה את הפרגית על כדור המילוי.  
  7. מסדרים את הפרגיות על תבנית עם נייר אפייה כשהקיפול כלפי מטה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות. 
  9. מוציאים את התבנית ומוציאים את הנוזלים שבתבנית.
  10. מורחים בעזרת מברשת מעל הפרגיות רוטב שום ודבש וצולים בתנור בחום של 220 מעלות למשך 6 דקות נוספות.

    פרגיות ממולאות בקינואה2
    פרגיות ממולאות בקינואה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

הערות

  • אפשר להכין גרסה צמחונית של המנה עם עלי כרוב במקום הפרגיות. לוקחים עלי כרוב ומבשלים אותם במים, ואז מגלגלים את התערובת בעלי הכרוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארוחת רושם: פרגיות ממולאות בקינואה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    פנינה חגאי

    במה אפשר להחליף את הקינואה? באורז, בורגול?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן אפשר להחליף את הקינואה באורז או בורגול.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות