ארטישוקים, תירס ופולי סויה הסלט החם של העונה הקרה

אסי רוז נזכרת בילדותה בבית סבא וסבתא ואת ההתרגשות שהתלוותה לארוחת השבת כשהגיעה עונת הארטישוקים - בתוספת של קלחי תירס ופולי סויה חמים תקבלו נשנוש משפחתי מהמם
אסי רוז נזכרת בילדותה בבית סבא וסבתא ואת ההתרגשות שהתלוותה לארוחת השבת כשהגיעה עונת הארטישוקים - בתוספת של קלחי תירס ופולי סויה חמים תקבלו נשנוש משפחתי מהמם
  • אסי רוז
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 5 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    594
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 594.0 קק״ל 594.0 קק״ל
    פחמימות 47.7 גרם 47.7 גרם
    שומן 22.8 גרם 22.8 גרם
    נתרן 1791.5 מ״ג 1791.5 מ״ג
    חלבון 50.5 גרם 50.5 גרם
    סיבים תזונתיים 32.7 גרם 32.7 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 3.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 404.3 מ״ג 404.3 מ״ג
    ברזל 16.9 מ״ג 16.9 מ״ג
    אשלגן 2407.3 מ״ג 2407.3 מ״ג
    אבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 5 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    594
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 594.0 קק״ל 594.0 קק״ל
    פחמימות 47.7 גרם 47.7 גרם
    שומן 22.8 גרם 22.8 גרם
    נתרן 1791.5 מ״ג 1791.5 מ״ג
    חלבון 50.5 גרם 50.5 גרם
    סיבים תזונתיים 32.7 גרם 32.7 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 3.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 404.3 מ״ג 404.3 מ״ג
    ברזל 16.9 מ״ג 16.9 מ״ג
    אשלגן 2407.3 מ״ג 2407.3 מ״ג
    אבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור

אני זוכרת את ימי שישי אצל סבא וסבתא שלי. כילדה אהבתי להגיע ביום שישי מוקדם בבוקר לבית של סבתא אסתר שלי, היינו מתרגשות כל כך מהיום הזה בכל פעם מחדש.

השמחה הייתה גדולה והבילוי יחד תמיד הציף אותנו באושר. היא הייתה מכינה לה את כוס נס הקפה שלה ולי את כוס השוקו הכי מפנקת שיש, הטעם המתוק והמפוצץ אהבה של השוקו שלה זכור לי עמוק בלב. כמה נגיסות בעוגיות המושלמות בעולם ויצאנו יחד לשוק לקנות מצרכים לקראת השבת.

כשהגיעה עונת הארטישוקים היא תמיד הסתכלה עליהם כאוצר וכל הזמן סיפרה כמה סבא אוהב אותם, כמה הם טעימים ובריאים וכולם נהנים לכרסם אותם מיד אחרי ארוחת השבת.

הבילוי של אכילת הארטישוקים נחרט לי בזיכרונותיי עם השולחן העמוס והמלא כל טוב מארוחת השבת שמתפנה ואז מתחילות לנקד אותו ביופי עצום צלחות עמוסות ארטישוקים חלוטים שסבתא הייתה דואגת להניח בסיר מים רותחים לפני הארוחה.

כל אחד היה לוקח לו כתר ארטישוק, מתחיל לקלף עלה עלה ולטרוף את החלק המתוק והרך בקצה. אני אהבתי לאכול את הארטישוק שלי בלי לימון, סבא היה סוחט המון לימון ותמיד היה אומר שככה היו אוכלים את הארטישוק במרוקו ושגם אבא שלו אכל את הארטישוק בדיוק כך.

כשהייתי מגיעה לליבו של הארטישוק הייתי ניגשת לידיים הגדולות של סבא ומבקשת שיוציא לי את הקוצים. זה היה המשחק שלנו ושנינו נהנינו מאוד מהחוויה המשותפת.

מאז ארטישוקים מעוררים אצלי התרגשות עמוקה, בעונתם אנחנו כמעט בכל ערב אוכלים ארטישוק. לעיתים אני מבשלת אותם לצד קלחי תירס ופולי סויה והופכת את סיר הארטישוקים של סבתא שהגיע משנים ארוכות של מסורת והרבה חכמת מזון עתיקה למשהו קבוע אצלי במטבח.

אני בטוחה שאם היא הייתה כאן לצידי היא הייתה גאה. גאה ומתרגשת לראות את הידיים שלי עובדות במטבח ומעניקות למשפחתי את הטוב והשפע שהיא לימדה אותי.

היום אחרי שנים של למידה כנטורופתית אני בהחלט מבינה את חכמת המזון העתיקה וההחלטה לאכול ארטישוקים אחרי ארוחת השבת שהייתה הארוחה הגדולה ביותר בשבוע.

מעבר לסגולות המרפא של הארטישוק והיכולת שלו לנקות את הכבד ומערכת העיכול והיותו אנטי דלקתי בצורה מדהימה, יש בארטישוק פלבונואיד שנקרא סילימרין. זהו נוגד חימצון שסגולותיו הרפואיות רבות אבל אני רוצה לדבר איתכם דווקא על הפעולה המדהימה שהוא עושה לנו בבלוטות הטעם. יש לסילימרין יכולת לחדד לנו את בלוטות הטעם המתוק בפה ולהפוך טעמים למתוקים ועזים יותר.

אני זוכרת עוד מילדות את התחושה המדהימה אחרי אכילת הארטישוק ואיך תמיד אמרתי שאני אוהבת ארטישוק כי הוא גורם לרוק שלי להיות מתוק יותר. היום אני מבינה את המשמעות של התחושות הללו.

אז לכבוד הארטישוק והגעגועים לסבתא אסתר שלי, רוצו להצטייד בו כדי להספיק ולהנות
מעונתו ולהתמלא בבריאות, חוויות וטעמים.

ימי משפחה מתוקים ומאושרים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

ארטישוק, תירס ופולי סויה

הגשה


אופן הכנה

  1. מכניסים לסיר גדול את הארטישוקים והתירסים ומכסים במים (חשוב שהמים יכסו את כל תכולת הסיר).
    בסיר גדול מכסים את הארטישוקים והתירס במים (צילום: אסי רוז)
    בסיר גדול מכסים את הארטישוקים והתירס במים (צילום: אסי רוז)

     

  2. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה על אש בינונית כ-50 דקות עד שעה.
  3. מוסיפים את שקית פולי הסויה למים וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות.
  4. מסננים מהמים ומפזרים מעט מלח גס ולימון (רק מי שאוהב) ומגישים (נשמר במקרר 3 ימים).

    מסננים ומגישים עם מלח גס ולימון למי שאוהב (צילום: אסי רוז)
    מסננים ומגישים עם מלח גס ולימון למי שאוהב (צילום: אסי רוז)

הערות

  • אפשר להכין רק עם ארטישוק או רק עם תירס וארטישוק, מה שמעדיפים ואוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארטישוקים, תירס ופולי סויה הסלט החם של העונה הקרה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות