בא בטוב: שווארמה דגים על פיתה צרובה
רותם ליברזון מפנקת במתכון קיצי במיוחד של שווארמה דגים שמכינים ב-10 דקות. טעמי הדג העדינים משתלבים מעולה עם טחינה ועמבה ויוצרים ביס מהאגדות
רותם ליברזון מפנקת במתכון קיצי במיוחד של שווארמה דגים שמכינים ב-10 דקות. טעמי הדג העדינים משתלבים מעולה עם טחינה ועמבה ויוצרים ביס מהאגדות
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 792.3 קק״ל 1584.6 קק״לפחמימות 141.7 גרם 283.4 גרםשומן 162.4 גרם 324.8 גרםנתרן 1860.0 מ״ג 3720.0 מ״גחלבון 171.8 גרם 343.7 גרםסיבים תזונתיים 126.3 גרם 252.5 גרםשומן רווי 127.0 גרם 254.0 גרםכולסטרול 228.5 מ״ג 457.0 מ״גסידן 245.2 מ״ג 490.5 מ״גברזל 124.6 מ״ג 249.1 מ״גאשלגן 1578.8 מ״ג 3157.6 מ״גאבץ 122.9 מ״ג 245.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות792
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 792.3 קק״ל 1584.6 קק״לפחמימות 141.7 גרם 283.4 גרםשומן 162.4 גרם 324.8 גרםנתרן 1860.0 מ״ג 3720.0 מ״גחלבון 171.8 גרם 343.7 גרםסיבים תזונתיים 126.3 גרם 252.5 גרםשומן רווי 127.0 גרם 254.0 גרםכולסטרול 228.5 מ״ג 457.0 מ״גסידן 245.2 מ״ג 490.5 מ״גברזל 124.6 מ״ג 249.1 מ״גאשלגן 1578.8 מ״ג 3157.6 מ״גאבץ 122.9 מ״ג 245.7 מ״גסגור
קודם כל אני מתה על שווארמה, גם על הרגילה, אבל שווארמה דג היא מעודנת ועדין מספקת את רגעי הקסם של הלאפה, העמבה והטחינה שבלעדיהם אין מנה. זוהי מנה קלילה, שאני מכינה המון בקיץ והילדים מתים עליה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 792 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם דג לבן
-
2 כפות שמן זית
-
3 בצלים בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
3 כפות תבלין שווארמה
-
1 חופן פטרוזיליה
-
1 כפית סומאק
-
1/2 כוס טחינה מוכנה
-
2 כפות עמבה
הגשה
-
1 פיתה
אופן הכנה
- על קרש חיתוך פורסים את הדג לפרוסות בגודל אצבע.
- קולפים ופורסים את שני הבצלים הגדולים לפרוסות, ואת הבצל הנוסף לפרוסות ממש דקות, אפשר עם מנדולינה.
- קוצצים גס את הפטרוזיליה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את 2 הבצלים על אש נמוכה עד להשחמה.
- מוסיפים 4 כפות שמן, את פרוסות הדג ותבלין השווארמה. מערבבים ומטגנים היטב מכל הצדדים עד שהדג מוכן. מסירים מהאש.
- פותחים את הפיתה וצורבים על המחבת. מעבירים לצלחת הגשה.
- מניחים מעל הפיתה את השווארמה, מתבלים בהמון פטרוזיליה, הבצל הפרוס והסומאק. יוצקים מעל את הטחינה והעמבה לפי הטעם.
אופן הכנה
- על קרש חיתוך פורסים את הדג לפרוסות בגודל אצבע.
- קולפים ופורסים את שני הבצלים הגדולים לפרוסות, ואת הבצל הנוסף לפרוסות ממש דקות, אפשר עם מנדולינה.
- קוצצים גס את הפטרוזיליה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את 2 הבצלים על אש נמוכה עד להשחמה.
- מוסיפים 4 כפות שמן, את פרוסות הדג ותבלין השווארמה. מערבבים ומטגנים היטב מכל הצדדים עד שהדג מוכן. מסירים מהאש.
- פותחים את הפיתה וצורבים על המחבת. מעבירים לצלחת הגשה.
- מניחים מעל הפיתה את השווארמה, מתבלים בהמון פטרוזיליה, הבצל הפרוס והסומאק. יוצקים מעל את הטחינה והעמבה לפי הטעם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
אפשר דוגמאות לדג לבן ?
בוודאי, דניס/ לברק/ לוקוס.
ניראה מצויין. מטריד אותי למה כל כך הרבה נתרן?