בבקה של סבתא במלית קקאו

בבקה של סבתא במלית קקאו זו עוגת שמרים קצת יותר זריזה מעוגות שמרים רגילות, שלא מתפיחים בפעם שנייה, ושיוצאת קצת דחוסה, וזה כל הקסם שלה
בבקה של סבתא במלית קקאו זו עוגת שמרים קצת יותר זריזה מעוגות שמרים רגילות, שלא מתפיחים בפעם שנייה, ושיוצאת קצת דחוסה, וזה כל הקסם שלה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4834
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4834.0 קק״ל 4834.0 קק״ל
    פחמימות 760.8 גרם 760.8 גרם
    שומן 202.5 גרם 202.5 גרם
    נתרן 2237.6 מ״ג 2237.6 מ״ג
    חלבון 93.7 גרם 93.7 גרם
    סיבים תזונתיים 20.1 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 110.6 גרם 110.6 גרם
    כולסטרול 1360.7 מ״ג 1360.7 מ״ג
    סידן 408.8 מ״ג 408.8 מ״ג
    ברזל 11.6 מ״ג 11.6 מ״ג
    אשלגן 1356.5 מ״ג 1356.5 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4834
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4834.0 קק״ל 4834.0 קק״ל
    פחמימות 760.8 גרם 760.8 גרם
    שומן 202.5 גרם 202.5 גרם
    נתרן 2237.6 מ״ג 2237.6 מ״ג
    חלבון 93.7 גרם 93.7 גרם
    סיבים תזונתיים 20.1 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 110.6 גרם 110.6 גרם
    כולסטרול 1360.7 מ״ג 1360.7 מ״ג
    סידן 408.8 מ״ג 408.8 מ״ג
    ברזל 11.6 מ״ג 11.6 מ״ג
    אשלגן 1356.5 מ״ג 1356.5 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור

בבקה לא מתפיחים שוב לפני האפייה כי ככה הסבתות היו אופות. העוגה מתקבלת קצת דחוסה ובזה קסמה. מי שאוהב יותר בצק מאוד אוורירי מוזמן להתפיח 1/2 שעה לפני האפייה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


בצק


אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מערבבים יחד סוכר, קקאו וקינמון ומניחים בצד.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
  4. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ, מורחים בחמאה ומפזרים את מלית הקקאו.
  5. מגלגלים לרולדה. מפתלים את שתי הרולדות שהתקבלו לצורת בורג, ומניחים בתבנית משומנת היטב.
  6. מברישים בביצה טרופה, ללא התפחה נוספת אופים מיד בחום של 170 מעלות כ-50 דקות עד שהבבקה תפוחה ושחומה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בבקה של סבתא במלית קקאו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    אור אור

    יצא יבש. צריך פחות זמן בתנור

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אור, לפעמים יש שוני בין תנור לתנור (גם אם התכנית והטמפרטורה היא לפי המתכון), יכול להיות שאצלך היה צורך לשים פחות זמן בתנור

    Avatar
    דנה לוי וייסרמן

    הי, על איזה תנור לאפות? זה חשוב: טורבו שמייבש או הסימן של “למעלה למטה” ? תודה רבה

      Avatar
      מערכת Foody

      למעלה למטה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות