המבורגר טבעוני עם צ’יפס בטטה אפוי

אולגה טוכשר מלמדת איך להכין המבורגר טבעוני, עסיסי ומשגע, בלי רגשות אשם ועם מלא טעם. וגם: איך להכין צ'יפס בטטה דק בתנור
אולגה טוכשר מלמדת איך להכין המבורגר טבעוני, עסיסי ומשגע, בלי רגשות אשם ועם מלא טעם. וגם: איך להכין צ'יפס בטטה דק בתנור
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    801
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 800.7 קק״ל 3202.6 קק״ל
    פחמימות 343.9 גרם 1375.8 גרם
    שומן 285.8 גרם 1143.1 גרם
    נתרן 1168.5 מ״ג 4674.0 מ״ג
    חלבון 298.9 גרם 1195.4 גרם
    סיבים תזונתיים 295.5 גרם 1181.8 גרם
    שומן רווי 276.1 גרם 1104.3 גרם
    כולסטרול 273.2 מ״ג 1092.9 מ״ג
    סידן 536.9 מ״ג 2147.7 מ״ג
    ברזל 277.9 מ״ג 1111.7 מ״ג
    אשלגן 1926.9 מ״ג 7707.6 מ״ג
    אבץ 275.8 מ״ג 1103.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    801
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 800.7 קק״ל 3202.6 קק״ל
    פחמימות 343.9 גרם 1375.8 גרם
    שומן 285.8 גרם 1143.1 גרם
    נתרן 1168.5 מ״ג 4674.0 מ״ג
    חלבון 298.9 גרם 1195.4 גרם
    סיבים תזונתיים 295.5 גרם 1181.8 גרם
    שומן רווי 276.1 גרם 1104.3 גרם
    כולסטרול 273.2 מ״ג 1092.9 מ״ג
    סידן 536.9 מ״ג 2147.7 מ״ג
    ברזל 277.9 מ״ג 1111.7 מ״ג
    אשלגן 1926.9 מ״ג 7707.6 מ״ג
    אבץ 275.8 מ״ג 1103.0 מ״ג
    סגור

בשר הוא הדבר הראשון שוויתרתי עליו במעבר לטבעונות, והוא לא חסר לי כלל. אני אוהבת ירקות וקטניות, ולא חשבתי שאי פעם ארצה משהו נוסף, משהו שהוא “כמו” – כמו קציצה, כמו נקניקייה, כמו שווארמה. אבל מאז שהכנתי את הבורגר הטבעוני הראשון שלי, הבנתי כמה הוא היה לי חסר. ולא בגלל הנוסטלגיה לדברים שאכלתי פעם. פשוט מנות מסוג זה מעשירות את חוויית האכילה שלי, הופכות את הארוחות למגוונות וטעימות יותר, ולגמרי משאירות אותי על משבצת מושחתת של פודי אמיתית.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. משרים את העדשים כ-3 שעות ומסננים. מבשלים את העדשים והקינואה לפי הוראות היצרן ומשאירים בצד.
  2. בקערית מערבבים את הפשתן והמים ומשאירים בצד ל-5 דקות.
  3. חותכים דק את הבצל, השום, הצ’ילי, הסלרי והגזר. פורסים את הפטריות לפלחים. קוצצים את האגוזים. פורסים את הבצל האדום לטבעות ואת העגבנייה לפלחים.
  4. מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ופלפל הצ’ילי, מערבבים וממשיכים לטגן.
  5. מוסיפים את הסלרי והגזר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתחילות להתרכך.
  6. מניחים בקערת מעבד מזון את העדשים והקינואה המבושלות, את תערובת הירקות, אגוזי המלך, שמרי הבירה, הפשתן, הרטבים והתבלינים ומעבדים בכמה פולסים עד שמתקבלת תערובת גושית.
  7. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים. אם התערובת דביקה מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם. מקררים את התערובת כ-20 דקות.
  8. מוציאים את תערובת ההמבורגר מהמקרר ויוצרים קציצות בגודל רצוי. מומלץ להשתמש ברינגים קטנים (מתקבלות קציצות בקוטר של 10 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ).
  9. מתיזים את תרסיס השמן במחבת רגילה או מחבת פסים, וצולים את ההמבורגרים במשך כ-3-4 דקות, או עד להשחמה יפה. הופכים לצד שני וצולים עד להשחמה.
  10. מניחים על צלחת הגשה את החלק התחתון של לחמנייה ומורחים בקטשופ/חרדל. מניחים עלה חסה, קציצת המבורגר, פרוסת עגבנייה וכמה טבעות בצל ומכסים בחלק העליון של הלחמנייה.

הערות

  • אם לא מוצאים שמרי הבירה, אפשר להשמיט אותם מהמתכון
  • אם רוצים להכין המבורגר ללא גלוטן, מחליפים את פירורי הלחם בשיבולת שועל גרוסה
  • אפשר לאפות את הבורגרים ב-180 מעלות כ-15 דקות על כל צד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המבורגר טבעוני עם צ’יפס בטטה אפוי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי יהודית, איזה יופי, שתפי אותנו איך יצא

    Avatar
    tikva nisgav

    מה אפשר לשים במקום זרעי פשתן?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר ללא זרעי פשתן בכלל.

    Avatar
    Shiranmessica Shiran Messica

    היי רציתי להחמיא על הנוחות של האתר והאפשרות לשנות את הכמות הרצויה. עשיתי את המתכון לכמות של 6 המבורגרים. לפי מה שרואים בוידאו שאולגה מכינה זה נראה הרבה הרבה פחות מהכמות שיצאה לי והיא כביכול הכינה כמות של 4 המבורגרים. בהתחלה הקציצות התפרקו לי קצת אז הוספתי פירורי לחם אבל הקציצה נשארת רכה מאוד ככה שלוקחים ביס הכל יוצא מהצדדים. האם ככה זה צריך להיות? זה רך מידי כמו לא מבושל

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות