בורקס בשר של רחלי קרוט

מי לא אוהב את הבורקס שהיו מגישים פעם בחתונות, עם מילוי בשר עסיסי ורוטב פטריות נוסטלגי? רחלי קרוט מכינה גרסה ביתית וטעימה בטירוף, שאפשר להגיש בכל ארוחה
מי לא אוהב את הבורקס שהיו מגישים פעם בחתונות, עם מילוי בשר עסיסי ורוטב פטריות נוסטלגי? רחלי קרוט מכינה גרסה ביתית וטעימה בטירוף, שאפשר להגיש בכל ארוחה
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
59 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    666
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 665.5 קק״ל 5323.8 קק״ל
    פחמימות 87.8 גרם 702.1 גרם
    שומן 30.3 גרם 242.5 גרם
    נתרן 856.8 מ״ג 6854.6 מ״ג
    חלבון 31.7 גרם 253.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.4 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 46.0 גרם
    כולסטרול 93.8 מ״ג 750.4 מ״ג
    סידן 49.7 מ״ג 397.9 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 70.1 מ״ג
    אשלגן 424.3 מ״ג 3394.2 מ״ג
    אבץ 6.7 מ״ג 53.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    666
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 665.5 קק״ל 5323.8 קק״ל
    פחמימות 87.8 גרם 702.1 גרם
    שומן 30.3 גרם 242.5 גרם
    נתרן 856.8 מ״ג 6854.6 מ״ג
    חלבון 31.7 גרם 253.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.4 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 46.0 גרם
    כולסטרול 93.8 מ״ג 750.4 מ״ג
    סידן 49.7 מ״ג 397.9 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 70.1 מ״ג
    אשלגן 424.3 מ״ג 3394.2 מ״ג
    אבץ 6.7 מ״ג 53.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
59 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

בצק


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
  2. מתיזים מעט תרסיס שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הבשר ומטגנים על האש הכי גבוהה כ-10 דקות, עד שהבשר צרוב היטב.
  4. מוסיפים תבלינים וצנוברים ומערבבים היטב. מניחים בצד להצטנן עד שממלאים. חשוב: ממלאים את הבצק רק כשהמילוי קר.
  5. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לרצועות דקות מאוד ומטגנים אותן בסיר גדול עם השמן.
  6. פורסים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לבצל. מטגנים במשך 5 דקות עד שהן מתרככות לגמרי.
  7. מוסיפים תבלינים ומערבבים.
  8. באמצעות מטרפה מערבבים בקערה קטנה את המים והקמח עד שאין גושי קמח ומוסיפים לרוטב. מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
  9. מרכיבים ואופים: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  10. באמצעות גלגלת או סכין חותכים את הבצק למלבן בגודל 20 על 30 בערך ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אם הוא ארוך מדי, חותכים לשניים.
  11. מניחים בנדיבות מהמילוי בפס רחב באמצע המלבן ויוצרים חיתוכים אלכסוניים בצדדים (ראו סרטון).
  12. סוגרים לצורת צמה ומברישים בביצה. מפזרים שומשום.
  13. אופים בתנור במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה מזהיב. מגישים עם רוטב הפטריות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורקס בשר של רחלי קרוט

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (19)

Avatar

    Avatar
    מירי שטייהוטילד

    האם חייבים שהבצק עלים יהיה קפוא ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מירי, הוא צריך להיות מצונן (או קפוא שציננת על פי הוראות היצרן או מצונן מהמקררים), עדכנו את המתכון, תודה רבה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות