
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כולל3 שעות
-
רמת קושיקשה
-
מרכיבים10
מצרכים
מי קרמל
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
6כוסות או 1 ליטר מים רותחים
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים. מכינים מגש עם שומשום ומלח.
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים קלות להמסה את השמרים, המים והסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה, במהירות בינונית-נמוכה, 10-7 דקות לבצק חלק ולא דביק.
- משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים כ-45-60 דקות, או להכפלת הנפח.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן ומחלקים ל-12 כדורים. מגלגלים כל כדור ל”נחש” ארוך ודק. מקפלים ל-2 ומלפפים את שני הצדדים זה בזה (כמו “ביסלי גריל”). סוגרים לטבעת: משחילים את הקצה הפתוח בתוך הטבעת, ומהדקים אותם זה לזה ברידוד עדין בשתי אצבעות. לחלופין: יוצרים מכל כדור שני נחשים, מלפפים אותם זה בזה וצובטים לסגירה. חוזרים על הפעולות עם שאר כדורי הבצק. מכסים במגבת את כדורי הבצק שמחכים, שלא יתייבשו.
- מעבירים את הבייגלים לתבנית, משמנים מלמעלה ומכסים באופן רופף בניילון נצמד. מניחים להתפחה ל-30 דקות, כמעט להכפלה.
- מכינים את מי הקרמל: בסיר רחב מפזרים את הסוכר. מחממים על אש גבוהה בלי לערבב עד שהסוכר נמס לקרמל זהוב.
- מוסיפים את המים הרותחים לסיר בהדרגה ובזהירות. ממשיכים לחמם ומנערים מדי פעם את המחבת עד שהקרמל הופך אחיד שוב, ורותח בבעבוע עדין.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מבשלים את הבייגלים בסירופ בכמה נגלות, בלי לצופף, ברתיחה עדינה על אש קטנה, דקה מכל צד (הם יצהיבו ויתקשו, וזה בסדר). מוציאים בעזרת
כף מחוררת ומניחים בחזרה על התבנית עם נייר האפייה. - טובלים כל בייגל מצד אחד בשומשום והופכים חזרה על תבנית האפייה. אופים כ-20 דקות, להשחמה עמוקה.
הערות
- אם ממהרים אפשר לבשל את הבייגלים מיד, ללא התפחה השנייה. הם יהיו טיפה פחות אווריריים אבל עדיין מעולים
- אפשרות נוספת להכנת הקרמל: להרטיב את הסוכר בהתחלה ב-3-2 כפות מים ורק אז לחמם על אש גבוהה עד שהמים מתאדים, והסוכר נמס לקרמל. לא מערבבים - אפשר לנער בזהירות את הסיר, אבל לא לבחוש כדי שלא ייווצרו גושים
- כדאי למקם את התבנית בשליש התחתון של התנור, כי תחתית הבייגל דורשת חום גבוה יותר מחלקו העליון.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
73.9
קק״ל
886.7
קק״ל
פחמימות
17.5
גרם
210.6
גרם
שומן
0.1
גרם
1.4
גרם
נתרן
656.9
מ״ג
7883.3
מ״ג
חלבון
0.3
גרם
3.4
גרם
סיבים תזונתיים
0.5
גרם
6.5
גרם
שומן רווי
0.0
גרם
0.2
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
1.3
מ״ג
15.3
מ״ג
ברזל
0.0
מ״ג
0.2
מ״ג
אשלגן
0.3
מ״ג
4.1
מ״ג
אבץ
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג



תגובות (11)
ziv 2 koren
מינה אפרים
Foody Foody
הילה
הצג עודאיזה קטע , איך שהיא כל הזמן שמחה ומחייכת ,כשאני רוצה לעלות לעצמי את המצב-רוח , אני רצה לראות מתכונים שלה… אלופה, תודה!
שלום לך..הכנתי הבצק אתמול מאויר בלילה , הכנסתי למקרר והבוקר רוצה לעבוד איתו.כמה זמן לחכות לפני המשך העבודה?
אפשר להמתין כחצי שעה, שהבצק יתקרב לטמפ’ החדר אך יש לשים לב שלא יתפח מדי כי עלול להחמיץ. בהצלחה (:
הכנו. היה להיט!!!