ביריאני כבש ואורז מהמטבח ההודי לארוחת חג חגיגית!

החמין המוכר בגרסה ההודית ישירות מקשמיר - ביריאני כבש בניחוחות וטעמים מטריפים לארוחת חג חגיגית ועשירה מאין כמוה!
החמין המוכר בגרסה ההודית ישירות מקשמיר - ביריאני כבש בניחוחות וטעמים מטריפים לארוחת חג חגיגית ועשירה מאין כמוה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    28
  • הכנה שעתיים
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
    644
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 644.0 קק״ל 5151.7 קק״ל
    פחמימות 101.6 גרם 813.0 גרם
    שומן 22.6 גרם 180.5 גרם
    נתרן 2024.5 מ״ג 16196.0 מ״ג
    חלבון 9.6 גרם 76.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 10.2 גרם 81.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 48.2 מ״ג 385.7 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 13.6 מ״ג
    אשלגן 348.6 מ״ג 2788.6 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    28
  • הכנה שעתיים
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
    644
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 644.0 קק״ל 5151.7 קק״ל
    פחמימות 101.6 גרם 813.0 גרם
    שומן 22.6 גרם 180.5 גרם
    נתרן 2024.5 מ״ג 16196.0 מ״ג
    חלבון 9.6 גרם 76.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 10.2 גרם 81.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 48.2 מ״ג 385.7 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 13.6 מ״ג
    אשלגן 348.6 מ״ג 2788.6 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרינדת בשר

בצל מטוגן

אורז

הרכבה והגשה


אופן הכנה

  1. ראשית, שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי מרינדת הבשר ומערבבים היטב לאיחוד החומרים, עוטפים בניילון נצמד ומשרים במקרר במשך 8 שעות או לילה שלם.
  2. שנית, מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב מדי פעם עד השחמה יפה (במידת הצורך מוסיפים מעט מים). שומרים בצד.
  3. בנוסף, שוטפים את האורז היטב תחת מים זורמים ומשרים מחצית ממנו במשך 20 דקות. שמים את המים, המלח, השמן והתבלינים בסיר ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את האורז השטוף (את האורז המושרה שומרים בצד) ומבשלים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב. מסננים ונפטרים מהתבלינים השלמים.
  5. מרכיבים את הביריאני: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מניחים בסיר כבד את הבשר עם המרינדה. מכסים את הבשר בחצי מכמות הבצל המטוגן. מוסיפים שכבת אורז מושרה ומעליו שכבת אורז מבושל.
  7. מפזרים מעל את יתרת הבצל המטוגן ויוצקים את מי הזעפרן, מיץ הלימון והשמן.
  8. מכסים את הסיר בנייר אפייה ו-2 ניירות כסף ואופים במשך כשעה ורבע.
  9. משאירים את הסיר מכוסה במשך רבע שעה, מורידים את הניירות ומערבבים בעדינות את תכולת הסיר.
  10. מפזרים כוסברה מעל ומגישים.
ביריאני כבש 3
מוסיפים שכבת אורז מושרה ומעליו שכבת אורז מבושל
ביריאני כבש 2
ביריאני כבש. צילום: נמרוד סונרדס, סטיילינג: ענת לובל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ביריאני כבש ואורז מהמטבח ההודי לארוחת חג חגיגית!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות