רקע הנמל

בניחוח של פריז: מאפה בריוש תפוחים רך ועסיסי

לא צריך לטוס רחוק כדי להנות ממאפה איכותי! מתכון מושלם של בריוש תפוחים עם ניחוח של וניל וקינמון שיטריף את כל הבית
לא צריך לטוס רחוק כדי להנות ממאפה איכותי! מתכון מושלם של בריוש תפוחים עם ניחוח של וניל וקינמון שיטריף את כל הבית
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 7 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    5404
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5403.8 קק״ל 5403.8 קק״ל
    פחמימות 702.0 גרם 702.0 גרם
    שומן 228.0 גרם 228.0 גרם
    נתרן 8846.1 מ״ג 8846.1 מ״ג
    חלבון 112.5 גרם 112.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 3.6 גרם
    שומן רווי 12.0 גרם 12.0 גרם
    כולסטרול 1524.6 מ״ג 1524.6 מ״ג
    סידן 244.6 מ״ג 244.6 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 566.3 מ״ג 566.3 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 7 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    5404
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5403.8 קק״ל 5403.8 קק״ל
    פחמימות 702.0 גרם 702.0 גרם
    שומן 228.0 גרם 228.0 גרם
    נתרן 8846.1 מ״ג 8846.1 מ״ג
    חלבון 112.5 גרם 112.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 3.6 גרם
    שומן רווי 12.0 גרם 12.0 גרם
    כולסטרול 1524.6 מ״ג 1524.6 מ״ג
    סידן 244.6 מ״ג 244.6 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 566.3 מ״ג 566.3 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור

תראו איזה יופי – חסכנו לכם לנסוע לשדה התעופה, לעמוד בתורים, לטוס, להתגלגל עם המזוודות עד למלון ולחפש את הבריוש המושלם. איך אנחנו? כאלה מתחשבים! כל מה שאתם צריכים לעשות זה להכין את המתכון המושלם הזה של בריוש תפוחים עם וניל וקינמון, לעצום את העיניים ולקחת ביס – בתוך שנייה אתם כבר באייפל!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


בצק בריוש

מילוי תפוחים

הברשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים ביחד את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה הקרה במשך 3 דקות.
  2. מתחילים להוסיף את החמאה בהדרגה לבצק, עד שהיא נטמעת בבצק, תוך כדי שלשים אותו במשך 5 דקות.
  3. כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה מקומחת ועוטפים בניילון נצמד. מתפיחים אותו במשך 4 שעות במקרר, ניתן להתפיח גם למשך לילה.
  4. מכינים את מלית התפוחים: מבשלים בסיר את התפוחים עם הסוכר, הקינמון, תמצית הווניל והדבש במשך 5 דקות.
  5. בקערה קטנה, מערבבים היטב את הקורנפלור עם החלב ומוסיפים לסיר עם התפוחים. ממשיכים לבשל למשך 2 דקות נוספות, מורידים מהאש ומצננים מעט.
  6. מרדדים את הבצק לעלה מלבני גדול, מפזרים את מלית התפוחים מעל, מגלגלים את הבצק לרולדה.
  7. באמצעות גלגלת, פורסים את הבצק עם התפוחים ל-20 חתיכות ומסדרים בתבנית עגולה עם נייר אפייה עגול הנמל. מתפיחים מכוסה כשעה.
  8. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  9. מברישים את המאפה בביצה ואופים במשך 30-40 דקות או עד להשחמה.

 

בריוש תפוחים הנמל
מאפה בריוש תפוחים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    זהבה

    אצלי זה עוד בתנור אני מקווה שיצא טעים 😋 אבל כשקיפלתי הבצק נרטב מהמילוי והיה דביק יותר ממה שהוא היה לפני כי גם לפני זה היה נורא דביק וזה לא יצא כמו בתמונה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי זהבה, זה הגיוני שהבצק נרטב, איך יצא בסוף?

    Avatar
    עליזה שמר

    מוסיפה תגובה, אפיתי את העוגה בתבנית 26 למשך 20 דקות .היא ממש לא נאפתה, שווה לבדוק שוב זמני אפייה.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי עליזה, את צודקת בהחלט, מודים לך מאוד על עירור תשומת הלב. עדכנו את זמני האפייה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות