בננה לוטי, מישהו? הלהיט החדש במטבח שלכם! בננה פאי מדפי אורז

בורקס מדפי אורז כבר כולם מכירים ואוהבים, הילה סער לוקחת את טרנד דפי האורז צעד אחד קדימה ומכינה בננה פאי מדפי אורז. קינוח משגע וטעים ללא גלוטן
בורקס מדפי אורז כבר כולם מכירים ואוהבים, הילה סער לוקחת את טרנד דפי האורז צעד אחד קדימה ומכינה בננה פאי מדפי אורז. קינוח משגע וטעים ללא גלוטן
  • הילה סער
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    259
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 259.0 קק״ל 1035.9 קק״ל
    פחמימות 34.2 גרם 137.0 גרם
    שומן 10.1 גרם 40.5 גרם
    נתרן 4.2 מ״ג 16.7 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 7.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 6.0 גרם 23.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 17.2 מ״ג 68.7 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 322.0 מ״ג 1288.0 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    259
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 259.0 קק״ל 1035.9 קק״ל
    פחמימות 34.2 גרם 137.0 גרם
    שומן 10.1 גרם 40.5 גרם
    נתרן 4.2 מ״ג 16.7 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 7.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 6.0 גרם 23.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 17.2 מ״ג 68.7 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 322.0 מ״ג 1288.0 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״ג
    סגור

אני בטוחה ששמעתם על טרנד בורקס דפי האורז ששטף את הארץ לפני כמה חודשים ואפילו גרם למחסור של דפי אורז בכל רשתות השיווק. 

גם אני תרמתי למחסור בגלל שהכנתי עשרות פעמים דפי בורקסים בגרסה הבריאה, מדפי אורז עם כל מיני מילוים. לפעמים במילוי תפו”א, לפעמים קמח חומוס, לפעמים גבינות, ולפעמים תרד ומנגולד. כל מי שטועם מתלהב, ואצלנו בבית זו ארוחת ערב שיש עליה קונצנזוס מוחלט. 

ואז חשבתי לעצמי, אם זה כל כך מוצלח וקל – למה לא להכין גם בגרסה מתוקה? 

לא מזמן ראיתי שקרן אגם המהממת, מהבלוג “נשואה למאפיה”, הכינה פאי בננה מעלי פילו. זה מיד גרם לי לחשוב על גרסה ללא גלוטן, שאפשר להכין בכמה דקות כשבא לי להתפנק במשהו טעים.

וככה נולד בננה פאי בדפי אורז. ההכנה פשוטה כל כך, תוך 5 דקות יהיה לכם בננה פאי בתנור ועוד יותר טוב – תנו לילדים לעזור ולהכין לכם ולעצמם!
מניסיון – ילדים מאוד אוהבים לעבוד עם דפי אורז, ועושים את זה מצוין.

אתם מוזמנים להשתולל עם התוספות לפי מה שאתם אוהבים. אני הכי אוהבת לשלב שבבי קוקוס וקצת שמן קוקוס בתוך הפאי, בנוסף למריחה מבחוץ.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בננה פאי

הברשה

תוספות לבחירה

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקלפים את הבננות וחותכים אותן לרבעים: חותכים לחצי לרוחב, ואז חותכים כל חצי לשניים, לאורך. 
  3. משרים את דפי האורז בקערה עם מים חמימים למשך 20 שניות עד שמתרככים מעט.
  4. מוציאים את דפי האורז ומניחים על משטח עבודה נקי. מניחים רבע בננה בחלק התחתון של דף האורז. מפזרים מעל קינמון ותוספות נוספות לבחירתכם.
  5. מקפלים את החלק התחתון של דף האורז כך שיכסה את הבננה. מקפלים פנימה את הצדדים לצורת מעטפה, ממשיכים לקפל מלמטה לכיוון מעלה, עד לצורה של כיס הדוק וסגור.
  6. מניחים בתבנית, כשהקצה של דף האורז פונה כלפי מטה, מברישים כל פאי במעט שמן קוקוס, ואופים במשך כ-15-20 דקות עד הזהבה.
  7. מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.
מניחים את הבננה על דף האורז ומפזרים תוספות
מניחים את הבננה על דף האורז ומפזרים תוספות
מקפלים, מניחים בתבנית כשהתפר פונה מטה ומברישים בשמן קוקוס
מקפלים, מניחים בתבנית כשהתפר פונה מטה ומברישים בשמן קוקוס
מפדרים באבקת סוכר ומגישים
מפדרים באבקת סוכר ומגישים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בננה לוטי, מישהו? הלהיט החדש במטבח שלכם! בננה פאי מדפי אורז

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    ‫גליה כהן‬‎

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    בת שבע

    נראה מושלם! חייבת לנסות את זה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות