בראוניז שוקולד צ׳יפס של אפרת ליכטנשטט
אפרת ליכטנשטט מתארחת במטבח של קרין גורן והן מכינות יחד בראוניז שוקולד צ'יפס אולטימטיביים ומושלמים למכורי שוקולד שמבינים עניין
אפרת ליכטנשטט מתארחת במטבח של קרין גורן והן מכינות יחד בראוניז שוקולד צ'יפס אולטימטיביים ומושלמים למכורי שוקולד שמבינים עניין
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 243.9 קק״ל 6096.8 קק״לפחמימות 30.6 גרם 764.4 גרםשומן 13.5 גרם 336.9 גרםנתרן 159.4 מ״ג 3986.2 מ״גחלבון 3.8 גרם 94.7 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 38.9 גרםשומן רווי 4.5 גרם 113.4 גרםכולסטרול 66.3 מ״ג 1657.6 מ״גסידן 18.4 מ״ג 458.9 מ״גברזל 0.7 מ״ג 18.1 מ״גאשלגן 115.1 מ״ג 2877.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 9.7 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות244
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 243.9 קק״ל 6096.8 קק״לפחמימות 30.6 גרם 764.4 גרםשומן 13.5 גרם 336.9 גרםנתרן 159.4 מ״ג 3986.2 מ״גחלבון 3.8 גרם 94.7 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 38.9 גרםשומן רווי 4.5 גרם 113.4 גרםכולסטרול 66.3 מ״ג 1657.6 מ״גסידן 18.4 מ״ג 458.9 מ״גברזל 0.7 מ״ג 18.1 מ״גאשלגן 115.1 מ״ג 2877.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 9.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 244 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
תרסיס שמן פאם לשימון התבנית
שכבת עוגיות
-
100 גרם חמאה רכהרכה מאד אך לא נוזלית
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
150 גרם מטבעות שוקולד מרירקצוץ לקוביות קטנות
-
1/2 כוס אגוזי פקאןקצוצים גס לא חובה
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפ של 190 מעלות. גם משמנים וגם מרפדים בנייר אפייה.
- מכינים את בצק העוגיות: בקערה גדולה שמים את החמאה הרכה (אם הוצאתם אותה הרגע מהמקרר שימו אותה 10 שניות במיקרו אבל לא יותר כדי שלא תהפוך לנוזלית) ואת הסוכר וטורפים כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
- מוסיפים את הביצה והוניל וטורפים היטב.
- מניחים נפה על הקערה ומוסיפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים, מוסיפים את קוביות השוקולד והאגוזים (תשאירו קצת שוקולד ואגוזים בחוץ לקישוט מלמעלה) ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.
- מכינים את הבראוניז: בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל שמים את החמאה והשוקולד הקצוץ דק. מפעילים את המיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים בין הפעלה להפעלה כדי שהשוקולד לא ישרף (אם אין לכם מיקרוגל אז משתמשים בבן-מארי). כשהשוקולד כמעט נמס לגמרי מפסיקים לחמם ומערבבים היטב.
- מוסיפים את שני סוגי הסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים שוב.
- מניחים נפה על הקערה ומנפים פנימה את הקמח, הקקאו והמלח. טורפים עד שזה אחיד ומעבירים לתבנית המשומנת והמנויירת.
- הרכבה ואפייה: מפזרים עם האצבעות את תערובת העוגיות על תערובת הבראוניז בצורה אחידה (לא חייב להיות ממש אחיד). אופים כ 22-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בצדדים של העוגה יוצא עם מעט פירורים וקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים יותר - אך לא נוזלי.
- טיפ למטבח מתוקתק: השתמשו בנייר אפייה של סנו סושי, תוכלו לחתוך אותו בגודל התבנית בדיוק. מונע ביזבוז ומגן על הכלי.
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפ של 190 מעלות. גם משמנים וגם מרפדים בנייר אפייה.
- מכינים את בצק העוגיות: בקערה גדולה שמים את החמאה הרכה (אם הוצאתם אותה הרגע מהמקרר שימו אותה 10 שניות במיקרו אבל לא יותר כדי שלא תהפוך לנוזלית) ואת הסוכר וטורפים כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
- מוסיפים את הביצה והוניל וטורפים היטב.
- מניחים נפה על הקערה ומוסיפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים, מוסיפים את קוביות השוקולד והאגוזים (תשאירו קצת שוקולד ואגוזים בחוץ לקישוט מלמעלה) ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.
- מכינים את הבראוניז: בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל שמים את החמאה והשוקולד הקצוץ דק. מפעילים את המיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים בין הפעלה להפעלה כדי שהשוקולד לא ישרף (אם אין לכם מיקרוגל אז משתמשים בבן-מארי). כשהשוקולד כמעט נמס לגמרי מפסיקים לחמם ומערבבים היטב.
- מוסיפים את שני סוגי הסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים שוב.
- מניחים נפה על הקערה ומנפים פנימה את הקמח, הקקאו והמלח. טורפים עד שזה אחיד ומעבירים לתבנית המשומנת והמנויירת.
- הרכבה ואפייה: מפזרים עם האצבעות את תערובת העוגיות על תערובת הבראוניז בצורה אחידה (לא חייב להיות ממש אחיד). אופים כ 22-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בצדדים של העוגה יוצא עם מעט פירורים וקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים יותר - אך לא נוזלי.
- טיפ למטבח מתוקתק: השתמשו בנייר אפייה של סנו סושי, תוכלו לחתוך אותו בגודל התבנית בדיוק. מונע ביזבוז ומגן על הכלי.
הערות
- מומלץ להכין את כל החומרים מראש על השיש, מסודרים יפה כדי לעבוד במהירות
- די קשה לדעת מתי הבראוניז מוכנים כי הם מכוסים בבצק עוגיות, אבל שימו לב לא לאפות יותר מידי כדי שהבראוניז לא יתייבשו, אז לשמור על התנור ולדקור את העוגה החל מהדקה ה-18
- מצננים לגמרי לפני שמוציאים את כל העוגה מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות, קטנטנות. עוד יותר קטנות. עוד יותר
הערות
- מומלץ להכין את כל החומרים מראש על השיש, מסודרים יפה כדי לעבוד במהירות
- די קשה לדעת מתי הבראוניז מוכנים כי הם מכוסים בבצק עוגיות, אבל שימו לב לא לאפות יותר מידי כדי שהבראוניז לא יתייבשו, אז לשמור על התנור ולדקור את העוגה החל מהדקה ה-18
- מצננים לגמרי לפני שמוציאים את כל העוגה מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות, קטנטנות. עוד יותר קטנות. עוד יותר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
מתכון מאוד מוצלח תודה רבה
האם ניתן להשים שוקלד מריר רגיל לא במטבעות?
בטח!
אחרי שזה מוכן להכניס למקרר?או בחוץ
היי, רצוי לשמור בקרור.