גולאב ג’אמון: סופגניות הודיות מטריפות!

אחד הממתקים הפופולריים ביותר בעולם מהמטבח ההודי - סופגניות משגעות מאבקת חלב, טבולים בסירופ סוכר עם נגיעות קריספי פיסטוק. בוליווד זה כאן!
אחד הממתקים הפופולריים ביותר בעולם מהמטבח ההודי - סופגניות משגעות מאבקת חלב, טבולים בסירופ סוכר עם נגיעות קריספי פיסטוק. בוליווד זה כאן!
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    117
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 116.9 קק״ל 2103.4 קק״ל
    פחמימות 25.0 גרם 450.8 גרם
    שומן 3.8 גרם 69.1 גרם
    נתרן 23.9 מ״ג 429.5 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 33.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 25.7 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 52.1 גרם
    כולסטרול 7.9 מ״ג 142.7 מ״ג
    סידן 12.7 מ״ג 228.7 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 25.7 מ״ג
    אשלגן 15.4 מ״ג 277.6 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 25.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    117
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 116.9 קק״ל 2103.4 קק״ל
    פחמימות 25.0 גרם 450.8 גרם
    שומן 3.8 גרם 69.1 גרם
    נתרן 23.9 מ״ג 429.5 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 33.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 25.7 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 52.1 גרם
    כולסטרול 7.9 מ״ג 142.7 מ״ג
    סידן 12.7 מ״ג 228.7 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 25.7 מ״ג
    אשלגן 15.4 מ״ג 277.6 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 25.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

טיגון

סירופ


אופן הכנה

  1. מכינים את הסירופ: מכניסים את כל מצרכי הסירופ לסיר רחב, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שמתקבל סירופ סמיך. 
  2. שמים בקערה את אבקת החלב, הקמח, אבקת האפייה וההל הטחון ומערבבים.
  3. מוסיפים את החלב והחמאה ומערבבים לבצק אחיד, רך וחלק במרקם של פלסטלינה. אם הבצק רך מדי מוסיפים טיפונת קמח.
  4. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות.

    גולאב ג'אמון1
    מטגנים את הכדורים בשמן עמוק. צילום: נמרוד גנישר

  5. יוצרים מהבצק כדורים מושלמים ויפים בקוטר כ-2 ס”מ, מעט קטן מכדור פינג פונג ומניחים במגש.
  6. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, מחליקים בעדינות את הכדורים לתוך השמן ומטגנים משני הצדדים עד שהם שזופים ושחומים.
  7. מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומעבירים ישירות לסירופ. 
  8. הגשה: מחלקים לקעריות 3 כדורים כל אחד, מוסיפים מהסירופ ומפזרים פיסטוקים גרוסים דק.

    גולאב ג'אמון3
    גולאב ג’אמון. צילום: נמרוד גנישר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גולאב ג’אמון: סופגניות הודיות מטריפות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Ilan Regev

    הבצק יצא ממש נוזלי, נראה כאילו כמות הקמח קטנה מדי

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להוסיף מעט קמח לפי העין, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות