זיכרונות משייט על הבוספורוס – עוגיות רחת לוקום

ממתקים מושלמים לאירוח או כמתנה למארחים! עוגיות משגעות ממולאות ברחת לוקום, בהכנה ביתית פשוטה, מתוקות ומרשימות שיעשו לכם נעים בעיניים ושלא תוכלו להספיק לזלול
ממתקים מושלמים לאירוח או כמתנה למארחים! עוגיות משגעות ממולאות ברחת לוקום, בהכנה ביתית פשוטה, מתוקות ומרשימות שיעשו לכם נעים בעיניים ושלא תוכלו להספיק לזלול
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
30 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    111
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 110.6 קק״ל 5310.3 קק״ל
    פחמימות 13.4 גרם 644.8 גרם
    שומן 5.8 גרם 276.2 גרם
    נתרן 85.4 מ״ג 4098.8 מ״ג
    חלבון 1.4 גרם 67.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 133.3 גרם
    כולסטרול 18.8 מ״ג 904.3 מ״ג
    סידן 3.8 מ״ג 184.3 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 12.6 מ״ג 605.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    111
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 110.6 קק״ל 5310.3 קק״ל
    פחמימות 13.4 גרם 644.8 גרם
    שומן 5.8 גרם 276.2 גרם
    נתרן 85.4 מ״ג 4098.8 מ״ג
    חלבון 1.4 גרם 67.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 133.3 גרם
    כולסטרול 18.8 מ״ג 904.3 מ״ג
    סידן 3.8 מ״ג 184.3 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 12.6 מ״ג 605.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
30 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

עיטור


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת לישה את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מומלץ להוסיף את הקמח בהדרגה ולתת לבצק להחליט מתי מספיק לו.
  2. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים בגודלם. עוטפים כל כדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומצפים 2 תבניות תנור גדולות בנייר אפייה.
  4. מרדדים על משטח מקומח כדור בצק לעובי של 1/2 ס״מ. חותכים כל עיגול ל-12 משולשים (כמו שחותכים פיצה).
  5. מניחים חתיכה של רחת לוקום (באורך 2 ס״מ ורוחב של ס״מ) בקצה הרחב ומגלגלים כל משולש לכיוון הקצה הצר. כך עושים עם כל משולשי הבצק.

    מגלגלים כל משולש לכיוון הקצה הצר. צילום: שניר גואטה
    מגלגלים כל משולש לכיוון הקצה הצר. צילום: שניר גואטה

  6. מניחים את העוגיות בתבנית במרחק 2 ס״מ זו מזו.
  7. אופים בערך 15 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר. כאשר העוגיות מתקררות בוזקים עליהן אבקת סוכר.
    כאשר העוגיות מתקררות בוזקים עליהן אבקת סוכר. צילום: שניר גואטה
    כאשר העוגיות מתקררות בוזקים עליהן אבקת סוכר. צילום: שניר גואטה

    שומרים בכלי אטום ובמקום מוצל. נראה אתכם מתאפקים ולא מחסלים ישר מהתבנית.

יש לנו עוד מתכוני עוגיות שאתם חייבים לנסות:
זיכרונות משייט על הבוספורוס – עוגיות רחת לוקום

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    יופי של זיכרונות וטעם ❤️??

תגובות (35)

Avatar

    Avatar
    אורה

    הבצק מאוד טעים. אבל אני לא יודעת למה, בזמן האפייה הוא היפך לגבשושי ולא חלק מבחוץ כמו שנראה בתמונות.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אורה, קשה לדעת למה הבצק הפך לגבשושי

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות