דג בחמאת קארי אדום ושמן צ׳ילי
שגב משה במנה נהדרת לאירוח של דג לבן בחמאת קארי אדום ועגבניות שרי עם פטריות פורטובלו, אפשר להגיש לצד אורז לבן או פשוט להתענג על המנה כמו שהיא
שגב משה במנה נהדרת לאירוח של דג לבן בחמאת קארי אדום ועגבניות שרי עם פטריות פורטובלו, אפשר להגיש לצד אורז לבן או פשוט להתענג על המנה כמו שהיא
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 453.1 קק״ל 906.1 קק״לפחמימות 9.4 גרם 18.8 גרםשומן 26.8 גרם 53.5 גרםנתרן 2338.2 מ״ג 4676.4 מ״גחלבון 40.6 גרם 81.1 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 7.9 גרםשומן רווי 15.9 גרם 31.8 גרםכולסטרול 150.5 מ״ג 301.0 מ״גסידן 64.4 מ״ג 128.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 1410.9 מ״ג 2821.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות453
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 453.1 קק״ל 906.1 קק״לפחמימות 9.4 גרם 18.8 גרםשומן 26.8 גרם 53.5 גרםנתרן 2338.2 מ״ג 4676.4 מ״גחלבון 40.6 גרם 81.1 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 7.9 גרםשומן רווי 15.9 גרם 31.8 גרםכולסטרול 150.5 מ״ג 301.0 מ״גסידן 64.4 מ״ג 128.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 1410.9 מ״ג 2821.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 453 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
400 גרם דג לבןמפולט - אפשר גם שני פילטים קטנים
-
60 גרם חמאה
-
2 פטריות פורטובלו בינוניות
-
1 כף שורש ג’ינג’רמגורד
-
1 פלפל צהוב בינוניחתוך לקוביות
-
15 עגבניות שרי קטנותחצויות
-
3 כפות ממרח קארי אדוםמזרח מערב
-
1/2 כוס מים
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
2 גבעולי בזיליקוםמופרד לעלים
-
1 כפית שמן צ’ילימזרח מערב
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מחממים מחבת על להבה גבוהה, כשהמחבת חמה מאוד מכניסים חצי מכמות החמאה ואת הדג על הצד עם העור.
- צולים את הדג על אש גבוהה. מוסיפים פטריות, פלפל צהוב ורצועות דקות של ג’ינג’ר טרי.
- ממשיכים לבשל על אש גבוהה ומוסיפים עגבניות שרי חצויות ומחית קארי אדום.
- מוסיפים שמן צ׳ילי ומים. מרתיחים ומבשלים 4 דקות.
- מוסיפים צמחי תבלין ואת חצי מכמות החמאה ששמרנו בצד. מערבבים ומכבים את האש ברגע שמגיעים למרקם המושלם.
- אפשר להגיש לצד אורז לבן או ככה כמו שזה!
אופן הכנה
- מחממים מחבת על להבה גבוהה, כשהמחבת חמה מאוד מכניסים חצי מכמות החמאה ואת הדג על הצד עם העור.
- צולים את הדג על אש גבוהה. מוסיפים פטריות, פלפל צהוב ורצועות דקות של ג’ינג’ר טרי.
- ממשיכים לבשל על אש גבוהה ומוסיפים עגבניות שרי חצויות ומחית קארי אדום.
- מוסיפים שמן צ׳ילי ומים. מרתיחים ומבשלים 4 דקות.
- מוסיפים צמחי תבלין ואת חצי מכמות החמאה ששמרנו בצד. מערבבים ומכבים את האש ברגע שמגיעים למרקם המושלם.
- אפשר להגיש לצד אורז לבן או ככה כמו שזה!
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן