דג שלם צלוי עם תבשיל ארטישוק ירושלמי

השפית מיכל לוי ממסעדת "בראון" שיתפה אותנו במתכון משגע של דג שלם צלוי עם תבשיל ארטישוק ירושלמי. מנה חגיגית וטעימה לחגי תשרי וגם לארוחה משפחתית
השפית מיכל לוי ממסעדת "בראון" שיתפה אותנו במתכון משגע של דג שלם צלוי עם תבשיל ארטישוק ירושלמי. מנה חגיגית וטעימה לחגי תשרי וגם לארוחה משפחתית
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    609
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 608.6 קק״ל 2434.5 קק״ל
    פחמימות 60.1 גרם 240.3 גרם
    שומן 11.3 גרם 45.3 גרם
    נתרן 488.8 מ״ג 1955.2 מ״ג
    חלבון 27.8 גרם 111.1 גרם
    סיבים תזונתיים 27.9 גרם 111.8 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 10.6 גרם
    כולסטרול 19.4 מ״ג 77.4 מ״ג
    סידן 768.8 מ״ג 3075.1 מ״ג
    ברזל 7.3 מ״ג 29.1 מ״ג
    אשלגן 4815.8 מ״ג 19263.2 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 9.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    609
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 608.6 קק״ל 2434.5 קק״ל
    פחמימות 60.1 גרם 240.3 גרם
    שומן 11.3 גרם 45.3 גרם
    נתרן 488.8 מ״ג 1955.2 מ״ג
    חלבון 27.8 גרם 111.1 גרם
    סיבים תזונתיים 27.9 גרם 111.8 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 10.6 גרם
    כולסטרול 19.4 מ״ג 77.4 מ״ג
    סידן 768.8 מ״ג 3075.1 מ״ג
    ברזל 7.3 מ״ג 29.1 מ״ג
    אשלגן 4815.8 מ״ג 19263.2 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 9.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
מערכת Foody
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

1. פורסים את הלימון לפרוסות דקות (עם הקליפה) ומוציאים את החרצנים.
2. חותכים את הסלרי, הארטישוק הירושלמי, הג’ינג’ר והלמון גראס לפרוסות דקות.
3. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים אבל לא מתפרקים. מקררים ושומרים בצד.
4. מחממים שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, הסלרי ושיני השום השלמות ומטגנים עד להשחמה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
5. מוסיפים את פרוסות הלימון, הג’ינג’ר והלמון גראס ואת עשבי התיבול וממשיכים לבשל כ-5 דקות.
6. כשכל הירקות שחומים, מוסיפים כוס אחת של יין לבן ו-1 ליטר מים. מעלים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים כשעה.
7. לאחר הבישול, מוסיפים למחבת את כל הירקות הירוקים, את תפוחי האדמה ואת הדג מניחים מלמעלה. מתבלים את הדג בעדינות בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
8. מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את הדג בתנור כ-12 דקות.
9. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.

מתכון: מיכל לוי, מסעדת “בראון”


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דג שלם צלוי עם תבשיל ארטישוק ירושלמי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות