רקע הנמל

דונאטס לחנוכה עם טריק מהמם וציפויים שובי לב

הגיע הזמן לעלות שלב מהסופגניות הביתיות. דונאטס מהממים עם ציפויים של קינמון ואוכמניות. אז איך מכינים דונאטס מושלמים? יש לנו טריק בשבילכם!
הגיע הזמן לעלות שלב מהסופגניות הביתיות. דונאטס מהממים עם ציפויים של קינמון ואוכמניות. אז איך מכינים דונאטס מושלמים? יש לנו טריק בשבילכם!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    339
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 338.8 קק״ל 5081.5 קק״ל
    פחמימות 31.2 גרם 467.3 גרם
    שומן 15.0 גרם 224.9 גרם
    נתרן 140.4 מ״ג 2105.4 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 99.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 8.6 גרם 129.1 גרם
    כולסטרול 88.6 מ״ג 1328.3 מ״ג
    סידן 28.9 מ״ג 433.7 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 70.2 מ״ג 1053.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    339
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 338.8 קק״ל 5081.5 קק״ל
    פחמימות 31.2 גרם 467.3 גרם
    שומן 15.0 גרם 224.9 גרם
    נתרן 140.4 מ״ג 2105.4 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 99.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 8.6 גרם 129.1 גרם
    כולסטרול 88.6 מ״ג 1328.3 מ״ג
    סידן 28.9 מ״ג 433.7 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 70.2 מ״ג 1053.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי אוכמניות

ציפוי קינמון

טיגון


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: ממיסים את החלב והחמאה יחד בפולסים במיקרוגל, עד להמסה. אם נשארים קצת גושים, מערבבים היטב עד שהכל נמס.
  2. מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד תערובת החמאה ומלבד המלח. מפעילים למשך 3 דקות במהירות איטית.
  3. מגבירים מהירות ומעבדים במשך 7 דקות נוספות שבמהלכן מוסיפים בזרם דק את תערובת החלב-חמאה ואת המלח.
  4. יוצרים כדור ומעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים גם את החלק העליון של הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-60 דקות עד להכפלת הנפח.
  5. גוזרים 15 ריבועי נייר אפייה, מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים ומניחים כל כדור על נייר אפייה.
  6. מכסים בניילון נצמד משומן ומתפיחים שוב במשך 40 דקות.
  7. כעת לוקחים צנתר ובעזרת החלק הנגדי לפייה יוצרים בלחץ חור באמצע הכדור ומוציאים את כדור הבצק הקטן שנוצר בפנים. המטרה לקבל צורת טבעת של דונאטס. אפשר גם לטגן את כדורים הקטנים האלה.
  8. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, מחליקים פנימה את הדונאטס עם נייר האפייה. לאחר כמה דקות הנייר ייפרד מהדונאט ואפשר יהיה להוציא אותו מהשמן.
  9. מטגנים במספר נגלות, על אש בינונית, במשך כ-1.5 דקות מכל צד.
  10. מוציאים את הדונאטס לרשת קירור או לצלחת עם נייר סופג ומצננים.
  11. מכינים את הציפויים: מערבבים את כל חומרי ציפוי האוכמניות בקערה. התערובת צריכה להתקבל בצבע אחיד ובסמיכות שמספיקה כדי להמרח על הדונאט בקלות.
  12. מערבבים באותו האופן את כל חומרי ציפוי הקינמון בקערה נוספת.
  13. כשהדונאטס הצטננו מעט לוקחים דונאט אחד וטובלים אותו בעדינות בקערת הציפוי כך שצידו העליון יצופה בציפוי שבוחרים. חוזרים על הפעולה עם כל הדונאטס.
  14. מקשטים בסוכריות צבעוניות, בשוקולדים, בקוקוס או משאירים ללא קישוט.רוצים מתנה מושלמת לחנוכה? לחצו כאן והיא שלכם!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דונאטס לחנוכה עם טריק מהמם וציפויים שובי לב

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    דבי בהר

    שלום,אפשר להכין את הבצק ערב לפני לשמור בקירור עד הבוקר?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להכין את הבצק ערב לפני ולשים להתפחה במקרר במשך הלילה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות