האביב כבר כאן: פרגיות עם פול ברוטב לימון

אמרתם פסח? אמרתם פול! נתחי פרגיות עם פול ירוק טרי וירוקים בשילוב נפלא של רוטב לימון משגע, שהכי טעים להגיש לצד אורז לבן מבושל
אמרתם פסח? אמרתם פול! נתחי פרגיות עם פול ירוק טרי וירוקים בשילוב נפלא של רוטב לימון משגע, שהכי טעים להגיש לצד אורז לבן מבושל
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    391
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 390.6 קק״ל 2343.7 קק״ל
    פחמימות 428.7 גרם 2572.1 גרם
    שומן 26.1 גרם 156.8 גרם
    נתרן 823.6 מ״ג 4941.8 מ״ג
    חלבון 15.2 גרם 91.5 גרם
    סיבים תזונתיים 26.0 גרם 155.8 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 50.1 גרם
    כולסטרול 5.3 מ״ג 32.0 מ״ג
    סידן 506.5 מ״ג 3039.0 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 49.8 מ״ג
    אשלגן 3208.5 מ״ג 19251.1 מ״ג
    אבץ 6.9 מ״ג 41.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    391
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 390.6 קק״ל 2343.7 קק״ל
    פחמימות 428.7 גרם 2572.1 גרם
    שומן 26.1 גרם 156.8 גרם
    נתרן 823.6 מ״ג 4941.8 מ״ג
    חלבון 15.2 גרם 91.5 גרם
    סיבים תזונתיים 26.0 גרם 155.8 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 50.1 גרם
    כולסטרול 5.3 מ״ג 32.0 מ״ג
    סידן 506.5 מ״ג 3039.0 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 49.8 מ״ג
    אשלגן 3208.5 מ״ג 19251.1 מ״ג
    אבץ 6.9 מ״ג 41.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

פול מבושל


אופן הכנה

  1. מטגנים את הפרגיות: במחבת כבדה מחממים את שמן הזית ומטגנים את נתחי הפרגיות, כ-2 דקות מכל צד, עד השחמה.

    מטגנים את הפרגיות.

  2. מוציאים את הפרגיות ושומרים בצד.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את פרוסות השום, הזיתים, קוביות הלימון והתבלינים, כמה דקות, עד שהשום מזהיב.
  4. מוסיפים את קוביות שורש הסלרי, גבעולי הסלרי ועלי התרד הקצוצים ומבשלים 5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהנפח של העלים מצטמצם.
  5. מוסיפים מים ומיץ לימון לסיר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
  6. מבשלים את הפול: בינתיים, בסיר גדול אחר עם מים רותחים וכפית סוכר, מבשלים את הפולים במשך 2 דקות. מסננים.
  7. קולפים את הקליפה של הפולים.
  8. מוסיפים את הפולים ואת הפרגיות לסיר עם התבשיל, מערבבים בעדינות בכף עץ, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות.

    מוסיפים את הפרגיות לרוטב.

  9. מגישים עם אורז לבן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
האביב כבר כאן: פרגיות עם פול ברוטב לימון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    עינב

    מתכון של עוף מושלם לפסח אני רק מחליפה פול באפונה טרייה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות