האימא של כל העוגיות – עוגיות ריבה קלות להכנה!

העוגיות הקלאסיות האהובות שכולם תמיד ישמחו לנשנש ליד כוס משקה חם - עוגיות ריבה! "סנדוויץ'" מעוגיות נימוחות מבצק חמאתי פקאנים טחונים וביניהן שכבת ריבת תות
העוגיות הקלאסיות האהובות שכולם תמיד ישמחו לנשנש ליד כוס משקה חם - עוגיות ריבה! "סנדוויץ'" מעוגיות נימוחות מבצק חמאתי פקאנים טחונים וביניהן שכבת ריבת תות
  • סיגל דרעי כשר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    132
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 131.7 קק״ל 2897.5 קק״ל
    פחמימות 16.9 גרם 372.9 גרם
    שומן 6.1 גרם 134.1 גרם
    נתרן 49.1 מ״ג 1079.9 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 45.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 14.6 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 5.5 גרם
    כולסטרול 13.4 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 9.1 מ״ג 199.4 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 36.7 מ״ג 806.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    132
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 131.7 קק״ל 2897.5 קק״ל
    פחמימות 16.9 גרם 372.9 גרם
    שומן 6.1 גרם 134.1 גרם
    נתרן 49.1 מ״ג 1079.9 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 45.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 14.6 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 5.5 גרם
    כולסטרול 13.4 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 9.1 מ״ג 199.4 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 36.7 מ״ג 806.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור

מכל העוגיות בעולם כולו, שום עוגייה לא תשלח אותי למלא קנקן תה כמו העוגייה הזאת. כל מה שצריך בשביל לגרום לי להתיישב לרגע הוא להניח לי על צלחת שתיים שלוש או אולי ארבע, עוגיות נימוחות עם שכבת ריבה חמצמצה בתוכן. באמת על העוגיות האלה ממש, נאמר שהן גם יפות וגם סופר דופר טעימות.

אז בואו ניתן כבוד לאימא של כל העוגיות –  עוגיות ריבה

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. במעבד מזון מניחים את הפקאנים ואת הסוכר החום וטוחנים לאבקה.
  2. מוסיפים את הקמח, המלח, תמצית הווניל וטוחנים הכל למשך דקה.
  3. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד שמתקבלים פירורים.
  4. מוסיפים את הביצה הטרופה ומערבבים עשר שניות רק עד שהבצק מתאחד. אוספים את הבצק לעיגול שטוח, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למינימום שעה.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מערבבים את חצי כוס הריבה עם כף מים רותחים למרקם חלק ומפזרים קמח על משטח העבודה לרידוד הבצק.
  7. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים על המשטח המקומח בצק לעובי של 30-40 מ”מ. דק אך עדיין נוח לעבודה.
  8. קורצים עיגולים או פרחים בחצי האחד של הבצק ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  9. מרדדים את החצי השני של הבצק, קורצים שוב עיגולים או פרחים והפעם מוסיפים חור באמצע, בעזרת אצבעון או בעזרת צנתר זילוף.

    קורצים שוב עיגולים או פרחים והפעם מוסיפים חור באמצע. צילום: סיגל דרעי כשר
    קורצים שוב עיגולים או פרחים והפעם מוסיפים חור באמצע. צילום: סיגל דרעי כשר

  10. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12-14 דקות. העוגיות צריכות להיות בצבע זהוב. בשל הסוכר החום והפקאנים העוגייה כהה יותר. על מנת לוודא שהיא אפויה הרימו עוגייה אחת בסכין וודאו שהיא אפויה ויציבה מלמטה. העוגיות מתקשות מעט אחרי הצינון.
  11. לאחר שהעוגיות הצטננו מורחים שכבה דקה של ריבה על העוגיות ללא החור. על העוגיות עם החור מפזרים אבקת סוכר ורק לאחר מכן מניחים אותן על העוגייה עם הריבה.
  12. עכשיו תכינו כוס קפה או תה ותתרווחו - הרווחתם את זה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
האימא של כל העוגיות – עוגיות ריבה קלות להכנה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות