האקדמיה של קנור: איך מכינים מנה משפחתית מזינה בתבנית אחת?

בת חן דיאמנט והאקדמיה של קנור מלמדים אתכם איך מכינים פילאף קינואה וסלמון בתבנית אחת! הפשילו שרוולים, חממו סירים ובואו לבשל יחד עם בת חן יד ביד
בת חן דיאמנט והאקדמיה של קנור מלמדים אתכם איך מכינים פילאף קינואה וסלמון בתבנית אחת! הפשילו שרוולים, חממו סירים ובואו לבשל יחד עם בת חן יד ביד
  • בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    433
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 433.1 קק״ל 1732.3 קק״ל
    פחמימות 37.4 גרם 149.8 גרם
    סוכר 15.3 גרם 61.4 גרם
    שומן 14.8 גרם 59.2 גרם
    נתרן 437.7 מ״ג 1750.9 מ״ג
    חלבון 32.3 גרם 129.0 גרם
    סיבים תזונתיים 6.5 גרם 25.9 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 66.3 מ״ג 265.2 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 517.5 מ״ג 2070.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    433
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 433.1 קק״ל 1732.3 קק״ל
    פחמימות 37.4 גרם 149.8 גרם
    סוכר 15.3 גרם 61.4 גרם
    שומן 14.8 גרם 59.2 גרם
    נתרן 437.7 מ״ג 1750.9 מ״ג
    חלבון 32.3 גרם 129.0 גרם
    סיבים תזונתיים 6.5 גרם 25.9 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 66.3 מ״ג 265.2 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 517.5 מ״ג 2070.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור

ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח

בואו והצטרפו לשיעור הראשון עם בן חן דיאמנט שמלמדת איך להכין פילאף קינואה, סלמון וירקות ברוטב שום ודבש!

טיפ קטן מאתנו: אם הכנסתם כבר את הקינואה למטבח שלכם ואם לא – כדאי שתדעו למה כדאי לכם להתחיל לאהוב אותה. ובכן, הקינואה היא פסאודו-דגן מבחינה בוטנית היא משתייכת למשפחת הסלקיים ובעצם קרובת משפחה של תרד, סלק ומגולד. לקינואה ערך תזונתי גבוה, ההרכב התזונתי שלה מכיל איזון יוצא הדופן בין רמות הפחמימות החלבון והשומן והיא אינה מכילה גלוטן! בנוסף הקינואה עשירה בכל תשע חומצות האמינו החיוניות לגופנו.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פילאף קינואה


אופן הכנה

  1. מבשלים את הקינואה: מביאים לרתיחה סיר קטן עם מים וכפית מלח, כאשר המים רותחים שופכים את הקינואה, מבשלים 10 דקות, מסננים, שוטפים ומצננים. (ניתן לעשות זאת יום לפני).
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. בסיר רחב ושטוח (או תבנית) שמתאים לבישול בתנור מאדים על הגז עם שמן זית בצל, כרישה וזוקיני עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים לסיר את האפונה וממשיכים לאדות כדקה.
  5. מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
  6. מוסיפים את מרק פטריות, מתבלים במלח ופלפל לבן וגרידת לימון.
  7. מצפים את נתח הסלמון ברוטב ומניחים על הקינואה.
  8. מכניסים לתנור וצולים כ-15 דקות עד להשחמה.

    פילאף קינואה וסלמון. צילום: שניר גואטה
    פילאף קינואה וסלמון. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
האקדמיה של קנור: איך מכינים מנה משפחתית מזינה בתבנית אחת?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות