האקדמיה של קנור: פרחי כרובית וטופו על בטטה ותפוחי אדמה

מנה עשירה בירקות וטעמים, לארוחה משפחתית צמחונית או כתוספת לכל מנה. כרובית ובטטה במשרה של רוטב שזיפים ותימין, בטטה בשמן זית וכורכום, ותפוחי אדמה מעוכים פריכים
מנה עשירה בירקות וטעמים, לארוחה משפחתית צמחונית או כתוספת לכל מנה. כרובית ובטטה במשרה של רוטב שזיפים ותימין, בטטה בשמן זית וכורכום, ותפוחי אדמה מעוכים פריכים
  • רותם בן מויאל
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    420
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 420.4 קק״ל 1681.5 קק״ל
    פחמימות 48.7 גרם 194.8 גרם
    סוכר 16.6 גרם 66.3 גרם
    שומן 17.4 גרם 69.5 גרם
    נתרן 1316.9 מ״ג 5267.7 מ״ג
    חלבון 15.8 גרם 63.0 גרם
    סיבים תזונתיים 8.2 גרם 32.9 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 10.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 194.8 מ״ג 779.2 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 11.3 מ״ג
    אשלגן 1130.6 מ״ג 4522.4 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    420
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 420.4 קק״ל 1681.5 קק״ל
    פחמימות 48.7 גרם 194.8 גרם
    סוכר 16.6 גרם 66.3 גרם
    שומן 17.4 גרם 69.5 גרם
    נתרן 1316.9 מ״ג 5267.7 מ״ג
    חלבון 15.8 גרם 63.0 גרם
    סיבים תזונתיים 8.2 גרם 32.9 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 10.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 194.8 מ״ג 779.2 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 11.3 מ״ג
    אשלגן 1130.6 מ״ג 4522.4 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור

ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח

בואו והצטרפו לשיעור של רותם בן מויאל שמלמד איך להכין פרחי כרובית וטופו על בטטה ותפוחי אדמה!

הידעתם? בטטה היא לא רק פחמימה מנחמת, היא עשירה בערכים תזונתיים חיוניים. הבטטה עשירה במיוחד בפיגמנט הכתום, הבטא קרוטן שהוא מקור לויטמין a, שאחראי לשמירה על ראייה תקינה וכן תפקוד תקין של מערכת החיסון והפחתת סיכון למחלות. בנוסף הבטטה עשירה בסיבים תזונתיים התורמים לפעילות עיכול תקינה וכמובן שהיא גם ממש טעימה!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

משרה טופו וכרובית

בטטה

תפוחי אדמה מעוכים


אופן הכנה

  1. מפרידים הכרובית לפרחים. את פרחי הכרובית מכניסים להשרייה של כ-10 דקות במים עם מעט לימון. לאחר מכן מעבירים לחליטה במים רותחים עם מלח.
  2. פורסים את הבטטות לטבעות ומסדרים על תבנית.
  3. בקערה נפרדת  מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים מעל הבטטות.
  4. מערבבים בקערה את הכרובית החלוטה יחד עם קוביות טופו בעובי של כ-1 ס״מ וחומרי המשרה.
  5. מעבירים גם אותן לתבנית יחד עם הבטטות.
  6. מכינים את תפוחי האדמה המעוכים: מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים רותחים ומלח ל-20 דקות עד שהם מתרככים. נועצים סכין ובודקים שאכן רכים.
  7. מוציאים את תפוחי האדמה המבושלים על נייר אפייה ומועכים בעזרת כוס. מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל, ומוסיפים אותם לתבנית האפייה.
  8. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.
  9. מוציאים מהתנור ומפזרים טבעות בצל ירוק טרי ומעט תימין.
    פרחי כרובית וטופו על בטטה ותפוחי אדמה. צילום: שניר גואטה
    פרחי כרובית וטופו על בטטה ותפוחי אדמה. צילום: שניר גואטה

    פרחי כרובית וטופו על בטטה ותפוחי אדמה. צילום: שניר גואטה
    פרחי כרובית וטופו על בטטה ותפוחי אדמה. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
האקדמיה של קנור: פרחי כרובית וטופו על בטטה ותפוחי אדמה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות