החיים קלים: בנופי פאי מושלם ללא אפייה
פאי משגע ומתוק ללא אפייה ובהכנה פשוטה ומהירה! בסיס פריך מפתי בר וקוקוס, במילוי ריבת חלב, פרוסות בננה וקצפת רכה מלמעלה. קינוח מושלם שייטרף במהירות
פאי משגע ומתוק ללא אפייה ובהכנה פשוטה ומהירה! בסיס פריך מפתי בר וקוקוס, במילוי ריבת חלב, פרוסות בננה וקצפת רכה מלמעלה. קינוח מושלם שייטרף במהירות
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 389.1 קק״ל 3113.0 קק״לפחמימות 31.3 גרם 250.8 גרםשומן 26.3 גרם 210.6 גרםנתרן 27.0 מ״ג 216.3 מ״גחלבון 3.4 גרם 26.9 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.3 גרםשומן רווי 16.5 גרם 132.1 גרםכולסטרול 36.1 מ״ג 289.0 מ״גסידן 87.5 מ״ג 699.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 322.4 מ״ג 2579.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות389
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 389.1 קק״ל 3113.0 קק״לפחמימות 31.3 גרם 250.8 גרםשומן 26.3 גרם 210.6 גרםנתרן 27.0 מ״ג 216.3 מ״גחלבון 3.4 גרם 26.9 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.3 גרםשומן רווי 16.5 גרם 132.1 גרםכולסטרול 36.1 מ״ג 289.0 מ״גסידן 87.5 מ״ג 699.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 322.4 מ״ג 2579.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 389 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פאי בנופי
-
1 חבילה פתי בר וניל200 גרם
-
1 חבילה חמאה100 גרם
-
4 כפות קוקוס טחוןלא חובה
-
3/4 צנצנת ריבת חלב
-
4 בננות בינוניותבשלות
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%250 מ"ל
-
2 כפות אבקת סוכר
קישוט
-
1 כף אבקת קקאולא חובה
-
1 כף קינמון טחוןלא חובה
אופן הכנה
- טוחנים את הפתי בר במעבד המזון לפירורים דקים.
- ממיסים את החמאה ומוסיפים לפירורי הפתי בר שבמעבד המזון וטוחנים מעט עד שהחמאה נטמעת.
- מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתחתית התבנית ומהדקים היטב על התחתית ומעט על הדפנות (אפשר להיעזר בתחתית של כוס). מכניסים למקפיא לרבע שעה.
- מורחים על התחתית את ריבת החלב או קרם הלוטוס.
- פורסים את הבננות לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס”מ (אפשר גם עבה יותר) ומסדרים את הפרוסות מעל ריבת החלב (לא חייבים בצורת מניפה, העיקר שהבננות יהיו צפופות ויתפסו את כל שטח הפאי).
- מכניסים למקרר ומכינים את הקצפת.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומקשטים את הפאי (לא חייבים לזלף, אפשר גם להעביר “ערימות” של קצפת בעזרת כף).
- אפשר לפזר מעט קקאו או קינמון על הקצפת לקישוט.
אופן הכנה
- טוחנים את הפתי בר במעבד המזון לפירורים דקים.
- ממיסים את החמאה ומוסיפים לפירורי הפתי בר שבמעבד המזון וטוחנים מעט עד שהחמאה נטמעת.
- מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתחתית התבנית ומהדקים היטב על התחתית ומעט על הדפנות (אפשר להיעזר בתחתית של כוס). מכניסים למקפיא לרבע שעה.
- מורחים על התחתית את ריבת החלב או קרם הלוטוס.
- פורסים את הבננות לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס”מ (אפשר גם עבה יותר) ומסדרים את הפרוסות מעל ריבת החלב (לא חייבים בצורת מניפה, העיקר שהבננות יהיו צפופות ויתפסו את כל שטח הפאי).
- מכניסים למקרר ומכינים את הקצפת.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומקשטים את הפאי (לא חייבים לזלף, אפשר גם להעביר “ערימות” של קצפת בעזרת כף).
- אפשר לפזר מעט קקאו או קינמון על הקצפת לקישוט.
בשיתוף עם יטבתה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (19)
מה קוטר התבנית המומלצת?
קוטר 24
קינוח מושלם קל להכנה ומפתיע בטעם. קיבלתי מלא מחמאות מומלץ מאוד