החיתוכיות הבריאות: חיתוכיות שיבולת שועל וריבת דובדבנים-צ’יה!

הילה סער בגרסה מהירה ובריאה יותר לנשנוש האהוב עליה - חיתוכיות ריבה! בסיס פריך של שיבולת שועל, חמאת בוטנים ומייפל, עם שכבת ריבת צ'יה דובדבנים חמצמצה וקיצית
הילה סער בגרסה מהירה ובריאה יותר לנשנוש האהוב עליה - חיתוכיות ריבה! בסיס פריך של שיבולת שועל, חמאת בוטנים ומייפל, עם שכבת ריבת צ'יה דובדבנים חמצמצה וקיצית
  • הילה סער
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    231
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 231.3 קק״ל 2775.9 קק״ל
    פחמימות 25.5 גרם 305.9 גרם
    שומן 12.2 גרם 146.2 גרם
    נתרן 110.4 מ״ג 1324.3 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 64.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 30.0 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 73.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 27.3 מ״ג 327.6 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 187.2 מ״ג 2246.5 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 10.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    231
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 231.3 קק״ל 2775.9 קק״ל
    פחמימות 25.5 גרם 305.9 גרם
    שומן 12.2 גרם 146.2 גרם
    נתרן 110.4 מ״ג 1324.3 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 64.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 30.0 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 73.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 27.3 מ״ג 327.6 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 187.2 מ״ג 2246.5 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 10.4 מ״ג
    סגור

חיתוכיות ריבה מבצק פריך אהובות עליי ביותר. בצק חמאתי ופריך, מעליו ריבה מתוקה, ולמעלה פירורי בצק נימוחים. באמת שלא צריך יותר מזה בחיים.

באופן כללי אני אוהבת ריבות, מכל הסוגים. כשהייתי ילדה המקרר שלנו היה תמיד מלא בצנצנות של ריבות בכל מיני צבעים, שסבתא שלי הייתה מכינה. אני הייתי לוקחת לי צנצנת, מערבבת חצי ממנה עם שמנת חמוצה ומתענגת. ככה זה בבית רוסי – תמיד יש ריבה ותמיד יש שמנת חמוצה. לומדים לעבוד עם מה שיש…

ריבה כידוע, עשויה מפירות, שבדרך כלל מוסיפים להם כמות זהה של סוכר. הסוכר מתפקד כחומר משמר, והבישול הארוך מסמיך את המרקם. לסבתא שלי היה זמן וגם סבלנות. לי פחות. אני מכינה ריבה בעשר דקות, וגם חוסכת את הסוכר. במקום בישול ארוך אני מוסיפה זרעי צ’יה שמסמיכים את הריבה, וגם מוסיפים סיבים תזונתיים. אמנם הריבה שלי לא מחזיקה מעמד לשנה, אבל בעשר דקות זו לא בעיה להכין צנצנת חדשה בכל שבוע.

אז ממה מכינים ריבה? ממה שהגיע לשיא ושיש בשפע. עכשיו אלו הדובדבנים.

קיבלנו המון דובדבנים יפים ומתוקים, אכלנו עד שכאבה לנו הבטן, הקפאנו לשייקים, אפיתי עוגה, וממה שנשאר הכנתי ריבה טעימה וסמיכה בעשר דקות. ואת הריבה הכנסתי למאפה הכייפי הזה, בהשראת השילוב הכה-אמריקאי של ריבה וחמאת בוטנים. בכל זאת, מיליוני ילדים אמריקאיים לא טועים.

מה קיבלנו? מאפה מהיר עם ריבה מהירה, ביחד עם מרכיבים בריאים והמון טעם. לא מושלם?

החיים שלנו דובדבנים!

טיפ בריא:

אפשר להכין ריבת צ’יה מכל פרי שתרצו. היחס נשאר זהה: 3 כוסות פרי חתוך + 2 כפות מייפל + 2 כפות צ’יה. תשתמשו בפירות עונתיים שהגיעו לשיאם, והכי טוב לנצל פירות שהפכו להיות קצת עצובים. אפשר גם להשתמש בפירות קפואים. למשל: תותים, פירות יער, תפוחי עץ (אני מוסיפה לבישול מקל קינמון), גרעיני רימון, תפוזים ועוד.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ריבת צ'יה ודובדבנים

תערובת שיבולת שועל


אופן הכנה

  1. מכינים את הריבה: שמים את הדובדבנים ו-2 כפות מייפל בסיר/קלחת קטנה ומחממים על להבה בינונית נמוכה עד שמתחילים לבעבע.
  2. ממשיכים לבשל כ-8 דקות עד שהדובדבנים מפרישים הרבה נוזלים ומתרככים.
  3. מורידים מהאש, מועכים את הדובדבנים בעזרת מזלג או בעזרת מועך תפו”א\ ומוסיפים את זרעי הצ’יה. מערבבים היטב ומניחים ל-15-20 דקות עד שזרעי הצ’יה מתנפחים ונוצר מרקם סמיך של ריבה.
  4. מכינים את תערובת שבולת השועל: מערבבים את המרכיבים היבשים (שבולת שועל גסה + שבולת שועל דקה + קוקוס + סוכר קוקוס + מלח) בקערה גדולה.

    מערבבים את המרכיבים היבשים בקערה גדולה. צילום: הילה סער
    מערבבים את המרכיבים היבשים בקערה גדולה. צילום: הילה סער

  5. מערבבים בקערית קטנה את המרכיבים הרטובים (חמאת בוטנים + מייפל + שמן קוקוס) עד למרקם אחיד וחלק. במידה ולא נוצר מרקם אחיד וחלק, מחממים מעט במיקרו ומערבבים שוב.
  6. שופכים את תערובת הרטובים על תערובת היבשים ומערבבים בעזרת כף עץ לכיסוי אחיד. התערובת אמורה להיות רטובה.

    שופכים את תערובת הרטובים על תערובת היבשים. צילום: הילה סער
    שופכים את תערובת הרטובים על תערובת היבשים. צילום: הילה סער

  7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  8. מרפדים תבנית בגודל 20 על 20 בנייר אפייה. שופכים 2/3 מהתערובת לתבנית, ומהדקים היטב ליצירת שכבה אחידה והדוקה.
  9. מעליה מפזרים את ריבת הדובדבנים ומשטחים בעזרת פלטה או כף לכיסוי אחיד ומלא.
  10. מעל הריבה מפזרים את יתרת השבולת שועל, ומהדקים קלות.

    מעל הריבה מפזרים את יתרת השבולת שועל, ומהדקים קלות. צילום: הילה סער
    מעל הריבה מפזרים את יתרת השבולת שועל, ומהדקים קלות. צילום: הילה סער

  11. אופים בתנור שחומם מראש כ-25 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים על רשת עד לצינון מלא כדי שהמאפה יתייצב ויתמצק.
  12. רק כשהתבנית התקררה, מוציאים את המאפה מהתבנית - אוחזים בקצוות של נייר האפייה, מוציאים ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.

    לאחר צינון חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר. צילום: הילה סער
    לאחר צינון חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר. צילום: הילה סער

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
החיתוכיות הבריאות: חיתוכיות שיבולת שועל וריבת דובדבנים-צ’יה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות