הכי בעונה: מרק תירס לבן מתוק של פלג בכור
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 509.7 קק״ל 2038.9 קק״לפחמימות 94.3 גרם 377.1 גרםשומן 64.3 גרם 257.2 גרםנתרן 803.3 מ״ג 3213.3 מ״גחלבון 14.5 גרם 57.9 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.4 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.3 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 64.5 מ״גסידן 1.8 מ״ג 7.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 1.8 מ״ג 7.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות510
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 509.7 קק״ל 2038.9 קק״לפחמימות 94.3 גרם 377.1 גרםשומן 64.3 גרם 257.2 גרםנתרן 803.3 מ״ג 3213.3 מ״גחלבון 14.5 גרם 57.9 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.4 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.3 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 64.5 מ״גסידן 1.8 מ״ג 7.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 1.8 מ״ג 7.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
בטח כותרת המתכון “מרק” גרמה לכם להרים גבה, כי מה עכשיו מרק באמצע החום? זה קצת כמו הנענע שגדלה טוב יותר בקיץ דווקא כשאנחנו פחות שותים תה? אז כך גם התירס הגדל בקיץ, ומה לעשות שתירס חם ובוודאי מרק תירס, נעים יותר לאכול בערב סגרירי וגשום?
עידן הטכנולוגיה החקלאית וחדרי הקירור הגדולים, מאפשרים לנו הספקה “טרייה” כל השנה. בטח ובטח הקפואים למיניהם. אבל לטעמו של הירק הטרי בעונה שלו, שום דבר לא משתווה. כך גם התירס. אוי התירס שבתקופה הזו של השנה טעים ומתוק כמו ממתק.
אני, באופן אישי, הייתי מכין באופן קבוע מרק תירס בגרסה הסינית שלו, עם חתיכות עוף קטנות, גרעיני תירס שלמים וקורנפלור שמסמיך את המרק. את המתכון למרק הזה למדתי בצעירותי (שלושים וחמש שנה אחורה) מאיזה חוברת מרופטת של בני סיידא “המיתולוגי” במטבח של הקיבוץ (חוקוק) בו גדלתי.
לאחרונה, יחד עם עלייתן של המסעדות האסייתיות בארץ נחשפתי לעוד אופציה של מרק תירס, שהוא טחון וחרפרף,
הוספתן של אטריות אורז ו/או שעועית תתקבלנה בברכה ועל חתיכות העוף ויתרתי כך שיתאים לאוכלי כל.
פה המקום לבשר שרק לאחרונה נחשפתי לתירס, הלבן, המתוק, של משק יעקובובסקי (מושב צופית) שהמתיקות שלו הזכירה לי ממתקים! מזה 30 שנה שאני כבר לא אוכל מתוקים למינהם בגלל התמודדות תמידית עם דיאטה. והתירס הזה הפתיע את בלוטות הטעם שלי במתיקות מופלאה.
אבל לא על דברים רעים באנו לדבר היום אלא על דברים טובים, אוכל זה תמיד טוב ומרק תירס לבן מתוק עם חריפות נעימה זה הטוב שבטוב.
ממליץ על הדרך הקשה יותר לכאורה, של הפרדת הגרעינים מהקלח, אבל גם קפואים למיניהם ואפילו שימורים הם אופציה לא רעה.
המתכון המקורי שלי עם חמאה אבל אפשר להחליפה בשמן זית או מחמאה. מי שיקפיד על ההוראות יגלה כמה קל, פשוט וטעים המרק הזה.
מומלץ להוסיף מיקרו כוסברה או מיקרו שיסו למעלה להשלמת הטעמים. אפשר גם לשתות קר!
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 510 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
30 גרם חמאהאו מעט שמן
-
1 כפית פלפל יבש חריףפלפל סודני טחון, או פלפל חריף רגיל
-
6 קלחי תירס טרילבנים
-
3 כוסות ציר ירקות
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 חבילה אטריות שעועיתאו אטריות אורז
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה ומוסיפים את הפלפל הסודני ומטגנים מעט כדי שהטעם והחריפות יצאו החוצה.
- מקלפים את התירס מהעטיפה ומנקים מהשערות ״ומפלטים״ אותו - בעזרת סכין חדה, לאורך הקלח, “מגלחים” את הגרעינים מהקלח הטרי.
- מוסיפים את גרעיני התירס למחבת ומטגנים כחמש עד שבע דקות.
- מוסיפים את ציר המרק עד לכיסוי התירס, כחמישה ס״מ מעל (עדיף לשים פחות כדי שיצא מרק סמיך ואם יש צורך, להוסיף נוזל אחרי טחינה).
- מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל. מבשלים על אש קטנה כעשר דקות.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק בהתאם למרקם שאוהבים. אפשר להשאיר חתיכות קטנות או גסות. מה שאתם אוהבים!
- מחזירים לאש ומבשלים עוד כחמש דקות, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומורידים מהאש.
- את איטריות השעועית שמים בקערה רחבה וממלאים במים רותחים עד לכיסוי, מכסים את הקערה לחמש דקות והן מוכנות. מוסיפים למרק ומפזרים עלי מיקרו ובתיאבון.
לדף הפייסבוק הטעים של פלג בכור, לחצו כאן! הכי שווה לעקוב!
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה ומוסיפים את הפלפל הסודני ומטגנים מעט כדי שהטעם והחריפות יצאו החוצה.
- מקלפים את התירס מהעטיפה ומנקים מהשערות ״ומפלטים״ אותו - בעזרת סכין חדה, לאורך הקלח, “מגלחים” את הגרעינים מהקלח הטרי.
- מוסיפים את גרעיני התירס למחבת ומטגנים כחמש עד שבע דקות.
- מוסיפים את ציר המרק עד לכיסוי התירס, כחמישה ס״מ מעל (עדיף לשים פחות כדי שיצא מרק סמיך ואם יש צורך, להוסיף נוזל אחרי טחינה).
- מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל. מבשלים על אש קטנה כעשר דקות.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק בהתאם למרקם שאוהבים. אפשר להשאיר חתיכות קטנות או גסות. מה שאתם אוהבים!
- מחזירים לאש ומבשלים עוד כחמש דקות, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומורידים מהאש.
- את איטריות השעועית שמים בקערה רחבה וממלאים במים רותחים עד לכיסוי, מכסים את הקערה לחמש דקות והן מוכנות. מוסיפים למרק ומפזרים עלי מיקרו ובתיאבון.
לדף הפייסבוק הטעים של פלג בכור, לחצו כאן! הכי שווה לעקוב!
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
נראה ממש טוב
איפה קונים תירס לבן?
תירס לבן קונים בירקניות ובשווקי איכרים.