לחם בשר: הכי טעים וביתי ממטבחו של יהודה עמר

לחם בשר וחציל - כן, זה מושלם כמו שזה נשמע. לחם מבצק שמרים רך, במילוי בשר בקר מתובל היטב ופרוסות חציל מטוגן. שידוך מגן עדן.
לחם בשר וחציל - כן, זה מושלם כמו שזה נשמע. לחם מבצק שמרים רך, במילוי בשר בקר מתובל היטב ופרוסות חציל מטוגן. שידוך מגן עדן.
  • יהודה עמר
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    24
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    1230
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1229.5 קק״ל 7377.3 קק״ל
    פחמימות 157.7 גרם 946.5 גרם
    שומן 35.8 גרם 214.5 גרם
    נתרן 4217.4 מ״ג 25304.3 מ״ג
    חלבון 67.2 גרם 403.0 גרם
    סיבים תזונתיים 19.4 גרם 116.4 גרם
    שומן רווי 10.0 גרם 60.2 גרם
    כולסטרול 200.9 מ״ג 1205.4 מ״ג
    סידן 118.8 מ״ג 712.8 מ״ג
    ברזל 8.9 מ״ג 53.4 מ״ג
    אשלגן 1555.6 מ״ג 9333.8 מ״ג
    אבץ 13.4 מ״ג 80.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    24
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    1230
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1229.5 קק״ל 7377.3 קק״ל
    פחמימות 157.7 גרם 946.5 גרם
    שומן 35.8 גרם 214.5 גרם
    נתרן 4217.4 מ״ג 25304.3 מ״ג
    חלבון 67.2 גרם 403.0 גרם
    סיבים תזונתיים 19.4 גרם 116.4 גרם
    שומן רווי 10.0 גרם 60.2 גרם
    כולסטרול 200.9 מ״ג 1205.4 מ״ג
    סידן 118.8 מ״ג 712.8 מ״ג
    ברזל 8.9 מ״ג 53.4 מ״ג
    אשלגן 1555.6 מ״ג 9333.8 מ״ג
    אבץ 13.4 מ״ג 80.4 מ״ג
    סגור

לחם עבודה? לא! לחם בשר! אפשר לחשוב על מעט שילובים שכה מאפיינים את המזרח התיכון, המתכון הזה של לחם בשר וחציל מאגד את כולם- בצק פשוט, בשר טחון וחציל והכל בתוך כיכר לחם אחת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

הברשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח, השמרים והסוכר לקערה קטנה, מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים דקה אחת. מניחים את הקערה בצד למשך 5 דקות.
  2. בקערה מיקסר שמים את הקמח ואת משפר האפייה, תערובת השמרים, ושאר המים ולשים עם וו לישה כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את המלח ואחר כך את השמן וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.
  4. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומגבת ומתפיחים שעה.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים, כל כדור כ-300 גרם, מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים עוד שעתיים.

    מחלקים את הבצק לכדורים ומתפיחים עוד שעתיים. צילום: יהודה עמר
    מחלקים את הבצק לכדורים ומתפיחים עוד שעתיים. צילום: יהודה עמר

  6. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים תוך כדי ערבוב.
  7. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את השום, מוסיפים את העריסה, התבלינים ואת ליבות החצילים הקצוצות ומערבבים היטב.
  8. מכבים את הגז, מוסיפים את הכוסברה והבצל ירוק ומקררים.
  9. מטגנים את פרוסות החצילים.
  10. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  11. פותחים את הבצק לצורת מלבן, מניחים במרכז שכבת פרוסות חציל, מעל מניחים מהמילוי בנדיבות ומקפלים משני הצדדים, גם את הקצוות ומכניסים לתבנית אינגלישקייק משומנת בשמן קנולה.
    פותחים את הבצק לצורת מלבן, מניחים במרכז פרוסות חציל ומעל מניחים מהמילוי. צילום: יהודה עמר
    פותחים את הבצק לצורת מלבן, מניחים במרכז פרוסות חציל ומעל מניחים מהמילוי. צילום: יהודה עמר

    מקפלים משני הצדדים ומכניסים לתבנית אינגלישקייק. צילום: יהודה עמר
    מקפלים משני הצדדים ומכניסים לתבנית אינגלישקייק. ויש לנו כיכרות לחם בשר. צילום: יהודה עמר

  12. מתפיחים 20 דקות נוספות, מורחים ביצה ומפזרים שומשום ומלח גס.

    מורחים ביצה ומפזרים שומשום ומלח גס. צילום: יהודה עמר
    מורחים ביצה ומפזרים שומשום ומלח גס. צילום: יהודה עמר

  13. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לכ-20 דקות.

    מכניסים לאפייה לכ-20 דקות. צילום: יהודה עמר
    מכניסים לאפייה לכ-20 דקות. לחם בשר שעושה חשק. צילום: יהודה עמר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחם בשר: הכי טעים וביתי ממטבחו של יהודה עמר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות