הכי לאכול אחרי הגן: כדורי בשר ושעועית צהובה

לפעמים הורים עושים קיצורי דרך לייעל את המשימה, פלג בכור במתכון קל להכנה שמשלב את שני המאכלים שהילדים שלו הכי אוהבים - כדורי בשר ושעועית צהובה ברוטב אדום כמובן
לפעמים הורים עושים קיצורי דרך לייעל את המשימה, פלג בכור במתכון קל להכנה שמשלב את שני המאכלים שהילדים שלו הכי אוהבים - כדורי בשר ושעועית צהובה ברוטב אדום כמובן
  • פלג בכור
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    924
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 923.7 קק״ל 3694.8 קק״ל
    פחמימות 32.9 גרם 131.4 גרם
    שומן 48.9 גרם 195.8 גרם
    נתרן 1640.5 מ״ג 6562.0 מ״ג
    חלבון 79.8 גרם 319.2 גרם
    סיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.4 גרם
    שומן רווי 16.2 גרם 64.9 גרם
    כולסטרול 452.7 מ״ג 1810.6 מ״ג
    סידן 134.3 מ״ג 537.2 מ״ג
    ברזל 10.0 מ״ג 40.2 מ״ג
    אשלגן 1312.6 מ״ג 5250.2 מ״ג
    אבץ 17.1 מ״ג 68.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    924
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 923.7 קק״ל 3694.8 קק״ל
    פחמימות 32.9 גרם 131.4 גרם
    שומן 48.9 גרם 195.8 גרם
    נתרן 1640.5 מ״ג 6562.0 מ״ג
    חלבון 79.8 גרם 319.2 גרם
    סיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.4 גרם
    שומן רווי 16.2 גרם 64.9 גרם
    כולסטרול 452.7 מ״ג 1810.6 מ״ג
    סידן 134.3 מ״ג 537.2 מ״ג
    ברזל 10.0 מ״ג 40.2 מ״ג
    אשלגן 1312.6 מ״ג 5250.2 מ״ג
    אבץ 17.1 מ״ג 68.6 מ״ג
    סגור

כדורי בשר ברוטב אדום, זו מנה שתמיד ילדים אוהבים ואוכלים בשמחה (המחקרים הראו שבעיקר בגלל “האדום”).

את המנה הזו הייתי מגיש לילדיי לרוב עם אורז או פסטה בצד, אממה גיא (או גאיגוי בשבילכם) – הבן הצעיר שלי, שהיום כבר בן 18, נורא אהב שעועית צהובה ברוטב עגבניות. ואני מתוך רצון לקצר תהליכים במובן החיובי, או לייתר דיוק להיות יעיל יותר, פשוט חיברתי בין שתי המנות – אגב מומלץ להכין עם הילדים – זה פותח בפניהם את עולם חומרי הגלם, הם נחשפים, שותפים לבישול ויותר רוצים לטעום ולאכול.

טיפ קטן: כשאני מכין מסה של בשר לכדורי בשר, אני תמיד מכין 1 ק”ג ויוצר ממנה מנות נוספות. לדוגמה: קציצות מטוגנות, ממולאים, כיסוני פסטה, אפילו לחמעג’ון. ככה סגרתם לכם בפעם אחת, עוד מנות להמשך השבוע!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תערובת בשר

רוטב


אופן הכנה

  1. בסיר גדול ורחב שמים מעט שמן זית ואת השום הכתוש. מיד כשמתחיל רעש של טיגון, מוספים את השעועית הצהובה לסיר (כדי שהשום לא יישרף) מוסיפים ציר מרק או מים ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומביאים לרתיחה

    מרכיבים למנה. צילום: פלג בכור
    מרכיבים למנה. צילום: פלג בכור

  2. בינתיים במעבד מזון שמים את הבצלים והכוסברה ומפעילים ב״פולסים״ עד שמתקבלת תערובת קצוצה גס.
  3. מערבבים את כל חומרי הקציצות יחד בקערה קודם הבשר הירק והתבלינים ואז את הביצים ומתקנים תיבול.
  4. כאשר סיר הרוטב רותח, מגלגלים את הבשר לכדורים וזורקים למים, מכסים את הסיר למשך כ-7-10 דקות.
  5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ועוד מעט מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד כ-5-7 דקות תוך כדי ערבוב עדין. שימו לב, לפני הוספת העגבניות המרוסקות לא מערבבים כדי שכדורי הבשר לא יתפרקו.
  6. טועמים את הרוטב, מתקנים תיבול במידת הצורך ומסירים מהאש.
  7. מומלץ להגיש עם אורז לבן.
  8. סוד קטן, לילדים קטנים אפשר להוסיף מעט קטשופ עם רסק העגבניות. הם מתים על זה!

    כדורי בשר ושעועית צהובה. צילום: פלג בכור
    כדורי בשר ושעועית צהובה. צילום: פלג בכור

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכי לאכול אחרי הגן: כדורי בשר ושעועית צהובה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אסנת, הייתה טעות באופן ההכנה, הכוונה היא להוסיף את העגבניות המרוסקות (אין רסק במתכון). עודכן כעת. תודה רבה על עירור תשומת הלב

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מלכי, ציר עוף מצומצם או לחילופין אבקת מרק עוף שמערבבים עם מים רותחים.

    Avatar
    רות

    תודה על העצה לא לבחוש את התבשיל עד להוספת רסק העגבניות. הקציצות שלי באמת מתפרקות כי אני מוסיפה מהר מדי את הרסק. לפני הקציצות. פעם הייתי מטגנת קלות אבל עכשיו כבר לא

      Avatar
      מערכת Foody

      בשמחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות