הכי מיוחדות בצנצנת: עוגיות מאצ׳ה, שומשום שחור ושוקולד לבן

הן יפות בזכות הצבע הירוק המשגע של המאצ'ה, הן לא מתוקת מדי, ויש מצב שתהפכו אותן לצמודות קפה הקבועות שלכם. עוגיות מאצ'ה, שומשום שחור ושוקולד לבן של אייל רווח
הן יפות בזכות הצבע הירוק המשגע של המאצ'ה, הן לא מתוקת מדי, ויש מצב שתהפכו אותן לצמודות קפה הקבועות שלכם. עוגיות מאצ'ה, שומשום שחור ושוקולד לבן של אייל רווח
  • אייל רווח
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    336
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 335.9 קק״ל 4030.8 קק״ל
    פחמימות 42.0 גרם 503.5 גרם
    שומן 16.7 גרם 200.4 גרם
    נתרן 96.7 מ״ג 1160.3 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 56.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.7 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 34.7 גרם
    כולסטרול 44.4 מ״ג 533.1 מ״ג
    סידן 36.6 מ״ג 438.6 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 81.4 מ״ג 976.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    336
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 335.9 קק״ל 4030.8 קק״ל
    פחמימות 42.0 גרם 503.5 גרם
    שומן 16.7 גרם 200.4 גרם
    נתרן 96.7 מ״ג 1160.3 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 56.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.7 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 34.7 גרם
    כולסטרול 44.4 מ״ג 533.1 מ״ג
    סידן 36.6 מ״ג 438.6 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 81.4 מ״ג 976.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור

מאצ׳ה הוא תה ירוק טחון דק דק דק והוא מגיע מתרבות שתיית התה היפנית. בשנים האחרונות אפשר למצוא ממתקים, גלידות וקינוחים רבים שמשלבים בתוכם מאצ׳ה ונותנים להם את הצבע הירוק היפה הזה.

אם רוצים לוותר על זילוף השוקולד הלבן מעל, אפשר פשוט להוסיף אותו קצוץ לתערובת העוגיות. אפשר  לוותר על המאצ׳ה והשומשום, ואז תקבלו עוגיות שוקולד לבן פשוטות ומתוקות.

לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות

זילוף


אופן הכנה

  1. חותכים את החמאה לקוביות, ושמים בקערת מיקסר עם הסוכר הלבן והסוכר החום.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את קמח, מאצ׳ה, סודה לשתייה ומלח.
  3. בעזרת וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכרים במהירות בינונית, עד שהחמאה התרככה וכל המרכיבים התאחדו.
  4. מוסיפים למיקסר תוך כדי פעולה ובהדרגה: ביצה, חלמון ותמצית וניל. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את תערובת היבשים. מערבלים במהירות נמוכה עד שהתערובת כמעט מתגבשת. מוסיפים שוקולד לבן קצוץ ושומשום. מערבבים עד שמתקבלת תערובת הומוגנית. היזהרו מערבוב יתר.
  5. מחממים תנור לחום של 170 מעלות על מצב טורבו. יוצרים 12 כדורים במשקל של כ-60 גרם כל אחד, ומסדרים אותם על מגשי אפייה עם משטח סיליקון או נייר אפייה. שימו לב שיש מספיק מרווח בין הכדורים, משום שהם מתרחבים באפייה.
  6. אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט ותופחות. מוציאים מהתנור ומצננים אותן לחלוטין.
  7. לאחד שהעוגיות התקררו (אפשר להכניס לחצי שעה למקרר אם ממהרים), ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות במיקרוגל או על בן מארי, ומזלפים באמצעות שקית זילוף. מעבירים למקרר ל-15 דקות כדי שהשוקולד שזילפנו יתייצב.
לא לשכוח לשמור על מרווחים בתבנית האפייה. צילום: אייל רווח
לא לשכוח לשמור על מרווחים בתבנית האפייה. צילום: אייל רווח

 

הערות

  • עוגיות עם זילוף שוקולד מעל שומרים במקרר בקופסה אטומה. אם ויתרת על הזילוף, אפשר לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר. בכל מקרה, מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר ביום האפייה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכי מיוחדות בצנצנת: עוגיות מאצ׳ה, שומשום שחור ושוקולד לבן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות