הכי מיוחדות בצנצנת: עוגיות מאצ׳ה, שומשום שחור ושוקולד לבן
הן יפות בזכות הצבע הירוק המשגע של המאצ'ה, הן לא מתוקת מדי, ויש מצב שתהפכו אותן לצמודות קפה הקבועות שלכם. עוגיות מאצ'ה, שומשום שחור ושוקולד לבן של אייל רווח
הן יפות בזכות הצבע הירוק המשגע של המאצ'ה, הן לא מתוקת מדי, ויש מצב שתהפכו אותן לצמודות קפה הקבועות שלכם. עוגיות מאצ'ה, שומשום שחור ושוקולד לבן של אייל רווח
- אייל רווח
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 335.9 קק״ל 4030.8 קק״לפחמימות 42.0 גרם 503.5 גרםשומן 16.7 גרם 200.4 גרםנתרן 96.7 מ״ג 1160.3 מ״גחלבון 4.7 גרם 56.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.7 גרםשומן רווי 2.9 גרם 34.7 גרםכולסטרול 44.4 מ״ג 533.1 מ״גסידן 36.6 מ״ג 438.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 81.4 מ״ג 976.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות336
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 335.9 קק״ל 4030.8 קק״לפחמימות 42.0 גרם 503.5 גרםשומן 16.7 גרם 200.4 גרםנתרן 96.7 מ״ג 1160.3 מ״גחלבון 4.7 גרם 56.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.7 גרםשומן רווי 2.9 גרם 34.7 גרםכולסטרול 44.4 מ״ג 533.1 מ״גסידן 36.6 מ״ג 438.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 81.4 מ״ג 976.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״גסגור
מאצ׳ה הוא תה ירוק טחון דק דק דק והוא מגיע מתרבות שתיית התה היפנית. בשנים האחרונות אפשר למצוא ממתקים, גלידות וקינוחים רבים שמשלבים בתוכם מאצ׳ה ונותנים להם את הצבע הירוק היפה הזה.
אם רוצים לוותר על זילוף השוקולד הלבן מעל, אפשר פשוט להוסיף אותו קצוץ לתערובת העוגיות. אפשר לוותר על המאצ׳ה והשומשום, ואז תקבלו עוגיות שוקולד לבן פשוטות ומתוקות.
לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 336 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
150 גרם חמאה קרה
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר חום
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
1 חלמון L
-
1 כפית תמצית וניל
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
1 1/2 כפות אבקת מאצ’ה
-
2 כפות שומשום שחור
-
50 גרם שוקולד לבןקצוץ
זילוף
-
100 גרם שוקולד לבןמומס
אופן הכנה
- חותכים את החמאה לקוביות, ושמים בקערת מיקסר עם הסוכר הלבן והסוכר החום.
- בקערה נפרדת מערבבים את קמח, מאצ׳ה, סודה לשתייה ומלח.
- בעזרת וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכרים במהירות בינונית, עד שהחמאה התרככה וכל המרכיבים התאחדו.
- מוסיפים למיקסר תוך כדי פעולה ובהדרגה: ביצה, חלמון ותמצית וניל. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את תערובת היבשים. מערבלים במהירות נמוכה עד שהתערובת כמעט מתגבשת. מוסיפים שוקולד לבן קצוץ ושומשום. מערבבים עד שמתקבלת תערובת הומוגנית. היזהרו מערבוב יתר.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות על מצב טורבו. יוצרים 12 כדורים במשקל של כ-60 גרם כל אחד, ומסדרים אותם על מגשי אפייה עם משטח סיליקון או נייר אפייה. שימו לב שיש מספיק מרווח בין הכדורים, משום שהם מתרחבים באפייה.
- אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט ותופחות. מוציאים מהתנור ומצננים אותן לחלוטין.
- לאחד שהעוגיות התקררו (אפשר להכניס לחצי שעה למקרר אם ממהרים), ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות במיקרוגל או על בן מארי, ומזלפים באמצעות שקית זילוף. מעבירים למקרר ל-15 דקות כדי שהשוקולד שזילפנו יתייצב.
אופן הכנה
- חותכים את החמאה לקוביות, ושמים בקערת מיקסר עם הסוכר הלבן והסוכר החום.
- בקערה נפרדת מערבבים את קמח, מאצ׳ה, סודה לשתייה ומלח.
- בעזרת וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכרים במהירות בינונית, עד שהחמאה התרככה וכל המרכיבים התאחדו.
- מוסיפים למיקסר תוך כדי פעולה ובהדרגה: ביצה, חלמון ותמצית וניל. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את תערובת היבשים. מערבלים במהירות נמוכה עד שהתערובת כמעט מתגבשת. מוסיפים שוקולד לבן קצוץ ושומשום. מערבבים עד שמתקבלת תערובת הומוגנית. היזהרו מערבוב יתר.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות על מצב טורבו. יוצרים 12 כדורים במשקל של כ-60 גרם כל אחד, ומסדרים אותם על מגשי אפייה עם משטח סיליקון או נייר אפייה. שימו לב שיש מספיק מרווח בין הכדורים, משום שהם מתרחבים באפייה.
- אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט ותופחות. מוציאים מהתנור ומצננים אותן לחלוטין.
- לאחד שהעוגיות התקררו (אפשר להכניס לחצי שעה למקרר אם ממהרים), ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות במיקרוגל או על בן מארי, ומזלפים באמצעות שקית זילוף. מעבירים למקרר ל-15 דקות כדי שהשוקולד שזילפנו יתייצב.
הערות
- עוגיות עם זילוף שוקולד מעל שומרים במקרר בקופסה אטומה. אם ויתרת על הזילוף, אפשר לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר. בכל מקרה, מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר ביום האפייה.
הערות
- עוגיות עם זילוף שוקולד מעל שומרים במקרר בקופסה אטומה. אם ויתרת על הזילוף, אפשר לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר. בכל מקרה, מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר ביום האפייה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
לא שמעתי על מאצ’ה