מתכון לסושי ביתי מושלם! הסושייה של רון יוחננוב
רון יוחננוב מלמד אתכם להכין סושי ביתי כמו בסושיות הכי טובות בעיר! ירקות טריים, אצות ודג סלמון שמנוני זה כל מה שצריך, אההה וגם טיפונת סבלנות
רון יוחננוב מלמד אתכם להכין סושי ביתי כמו בסושיות הכי טובות בעיר! ירקות טריים, אצות ודג סלמון שמנוני זה כל מה שצריך, אההה וגם טיפונת סבלנות
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 74.0 קק״ל 592.2 קק״לפחמימות 4.7 גרם 37.5 גרםשומן 4.4 גרם 35.2 גרםנתרן 976.9 מ״ג 7814.9 מ״גחלבון 3.4 גרם 26.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.1 מ״ג 73.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 155.9 מ״ג 1247.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה שעה ו-30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות74
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 74.0 קק״ל 592.2 קק״לפחמימות 4.7 גרם 37.5 גרםשומן 4.4 גרם 35.2 גרםנתרן 976.9 מ״ג 7814.9 מ״גחלבון 3.4 גרם 26.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.1 מ״ג 73.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 155.9 מ״ג 1247.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.4 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה שעה ו-30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 74 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
סושי
-
1 חבילה אצות נורימזרח מערב
-
2 מלפפונים בינונייםחתוכים לרצועות דקות ללא החלק הפנימי
-
1 אבוקדו בינוניבשל מקולף וחתוך לרצועות דקות
-
100 גרם פילה דג סלמוןנקי מעצמות ומעור חתוך לרצועות דקות
-
1 חופן עיריתאו בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
רטבים
-
מזרח מערב
-
מזרח מערב
-
מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את האורז: משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
- מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
- במקביל לבישול האורז. ממיסים את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך.
- מכבים את האורז, משאירים את הסיר מכוסה ומניחים לאורז לנוח כ-15 דקות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה, שופכים מעל את החומץ המתובל ומערבבים בזהירות. מניחים לאורז להתקרר.
- מכינים את הסושי: עוטפים את המחצלת היטב בניילון נצמד.
- מנחים אצה על המחצלת (כשהצד המחוספס כלפי מעלה), מעל האצה שכבר דקה של האורז (משאירים שוליים של 2 ס”מ מלמעלה).
- בחלק של האצה הקרוב אלינו מניחים את הדג והירקות ומתחילים לגלגל בעזרת המחצלת תוך כדי שמהדקים היטב לאורך כל דרך הגלגול.
- חותכים את הרול ל-8 חלקים עם סכין חדה ורטובה, מגישים לצד רטבים וזוללים!
אופן הכנה
- מכינים את האורז: משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
- מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
- במקביל לבישול האורז. ממיסים את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך.
- מכבים את האורז, משאירים את הסיר מכוסה ומניחים לאורז לנוח כ-15 דקות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה, שופכים מעל את החומץ המתובל ומערבבים בזהירות. מניחים לאורז להתקרר.
- מכינים את הסושי: עוטפים את המחצלת היטב בניילון נצמד.
- מנחים אצה על המחצלת (כשהצד המחוספס כלפי מעלה), מעל האצה שכבר דקה של האורז (משאירים שוליים של 2 ס”מ מלמעלה).
- בחלק של האצה הקרוב אלינו מניחים את הדג והירקות ומתחילים לגלגל בעזרת המחצלת תוך כדי שמהדקים היטב לאורך כל דרך הגלגול.
- חותכים את הרול ל-8 חלקים עם סכין חדה ורטובה, מגישים לצד רטבים וזוללים!
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (54)
יש משהוא שיכול להחליף את החומץ אורז ? אם אין לי
היי שירה, לא, לא מומלץ להחליף את החומץ בהכנת סושי.