עוגת שכבות מרנג ומוס שוקולד

סעודת הפסח כולה טעימה ומיוחדת, אבל בסופו של דבר – כולם מחכים לקינוח. אז תנו להם משהו שווה לחכות לו, עם עוגת הרושם הזו שעשויה שכבות מרנג ומוס שוקולד. אם יש מנה שלא יחדלו לדבר עליה גם שבועות אחרי החג, זו תהיה זו!
סעודת הפסח כולה טעימה ומיוחדת, אבל בסופו של דבר – כולם מחכים לקינוח. אז תנו להם משהו שווה לחכות לו, עם עוגת הרושם הזו שעשויה שכבות מרנג ומוס שוקולד. אם יש מנה שלא יחדלו לדבר עליה גם שבועות אחרי החג, זו תהיה זו!
  • קרין גורן
שמרו
כשר
40 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה שעה
    כולל 9 שעות
  • קלוריות
    5781
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5781.0 קק״ל 5781.0 קק״ל
    פחמימות 620.5 גרם 620.5 גרם
    שומן 358.5 גרם 358.5 גרם
    נתרן 220.0 מ״ג 220.0 מ״ג
    חלבון 34.1 גרם 34.1 גרם
    סיבים תזונתיים 24.0 גרם 24.0 גרם
    שומן רווי 222.0 גרם 222.0 גרם
    כולסטרול 861.0 מ״ג 861.0 מ״ג
    סידן 695.8 מ״ג 695.8 מ״ג
    ברזל 21.1 מ״ג 21.1 מ״ג
    אשלגן 2450.0 מ״ג 2450.0 מ״ג
    אבץ 10.5 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה שעה
    כולל 9 שעות
  • קלוריות
    5781
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5781.0 קק״ל 5781.0 קק״ל
    פחמימות 620.5 גרם 620.5 גרם
    שומן 358.5 גרם 358.5 גרם
    נתרן 220.0 מ״ג 220.0 מ״ג
    חלבון 34.1 גרם 34.1 גרם
    סיבים תזונתיים 24.0 גרם 24.0 גרם
    שומן רווי 222.0 גרם 222.0 גרם
    כולסטרול 861.0 מ״ג 861.0 מ״ג
    סידן 695.8 מ״ג 695.8 מ״ג
    ברזל 21.1 מ״ג 21.1 מ״ג
    אשלגן 2450.0 מ״ג 2450.0 מ״ג
    אבץ 10.5 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
40 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרנג

מוס שוקולד

רוטב שוקולד


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-100 מעלות במצב טורבו.
  2. במיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים במשך דקה, לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 20 דקות (ולא פחות) במהירות מקסימלית. אם המיקסר שלכם מתחמם, תנו לו לנוח כמה דקות ואז המשיכו להקציף.
  3. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פיה משוננת. עובדים בכמה נגלות כדי לא למלא אותה יותר מדי.
  4. על נייר אפייה מזלפים עיגולים שטוחים בהיקפים הולכים וקטנים: בערך 22 ס”מ לגדול, 6-8 ס”מ לקטן, ועוד 4 או 5 שכבות באמצע. את העיגול הקטן ביותר מזלפים בצורת נשיקה גבוהה, עם שפיץ. מעבירים בזהירות את הנייר לתבנית תנור הפוכה ואופים 3 שעות, עד שהמרנג מתייבש ומתנתק בקלות מהנייר.
  5. מכינים את המוס: שוברים את השוקולד לקערה גדולה. מחממים בסיר את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוזגים בערך 1/2 מכמות השמנת המתוקה החמה על השוקולד וטורפים לאיחוד. מוסיפים את יתר השמנת המתוקה וטורפים לאיחוד. מעבירים ל-4 שעות לפחות במקרר.
  6. מקציפים את הגנאש שהתקרר לקצפת שוקולד רכה ומעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת.
  7. מורחים מעט מוס על צלחת הגשה (להדבקת העוגה) ומניחים את תחתית המרנג הגדולה ביותר. מזלפים שכבת מוס. מכסים במרנג הבא (הגדול ביותר מאלה שנשארו), מזלפים שכבת מוס וכך הלאה. מסיימים מלמעלה בנשיקת המרנג. מעבירים למקרר ל-4 שעות.
  8. במיקרוגל או בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד, להמסה. טורפים לאיחוד ומצננים לטמפרטורת החדר. מוזגים את הרוטב על העוגה הקרה ומגישים.

    העוגה המשוגעת מרנג ושוקולד 7777
    עוגת מרנג, קצפת ושוקולד - וואו!

הערות

  • אם רוצים לדייק יותר, אפשר לסמן עיגולים על נייר האפייה ואז להפוך אותו, כדי שהמרנג עצמו לא ייגע בדיו, או להניח את נייר האפייה מעל שבלונה/דף עם סימונים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שכבות מרנג ומוס שוקולד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      במקרה זה לא

      Avatar
      מערכת Foody

      Let us know how it turned out!

    Avatar
    Emily Kalderon

    מה עושים עם 8 חלמונים שנותרו?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אמלי, אפשר להכין חביתה או פריטטה עשירה בחלמונים או להוסיף למתכון של פאי לימון למשל לחיזוק הצבע. בהצלחה!

      Avatar
      Debby Somech

      מכינים קרם ברולה….

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות