הפטנטים שלמדתי מסבתא להכנת השניצל המושלם שכולם אוהבים
- גליה רזניק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 295.6 קק״ל 1773.8 קק״לפחמימות 18.3 גרם 109.7 גרםשומן 22.6 גרם 135.9 גרםנתרן 182.1 מ״ג 1092.9 מ״גחלבון 5.4 גרם 32.4 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.3 גרםשומן רווי 2.2 גרם 13.2 גרםכולסטרול 50.4 מ״ג 302.3 מ״גסידן 17.3 מ״ג 103.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 41.5 מ״ג 248.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות296
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 295.6 קק״ל 1773.8 קק״לפחמימות 18.3 גרם 109.7 גרםשומן 22.6 גרם 135.9 גרםנתרן 182.1 מ״ג 1092.9 מ״גחלבון 5.4 גרם 32.4 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.3 גרםשומן רווי 2.2 גרם 13.2 גרםכולסטרול 50.4 מ״ג 302.3 מ״גסידן 17.3 מ״ג 103.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 41.5 מ״ג 248.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.7 מ״גסגור
יש מנה במשפחתנו, שאמנם ילדיי טוענים ששל סבתא הכי טעים בעולם, אבל אני תופסת את המקום השני המכובד. המנה הזאת היא שניצל. כן, שניצל עוף די רגיל למראה, אבל ממזר בטעמו. את מדליית הכסף שלי באליפות העולם (לדעת ילדיי, אבל מה יותר חשוב מזה?) אני זוקפת לזכותה של הסבתא האלופה – גנבתי לה כמה פטנטים. למשל, איך לצמצם את פצ’קראי הטבילות לאחת בלבד ולקבל שניצל בתיבול וציפוי מושלמים.
ולא בכדי הסבתא היא האלופה. יש משהו מאוד ביתי ו-old school בערימת שניצלים, כאנטיתזה לצילחות וליצירתיות הברוכה המתפרצת מהבשלנים הצעירים בימינו. כשהשניצלים נוחתים על השולחן – חמים, ריחניים, שזופים ופריכים, היישר מהמחבת, כהרף עין מפלס הערימה יורד לכיוון הצלחות. כל ביס הוא מין קפסולת זמן לשולחן הפורמייקה של סבתא, כשהרגליים לא בהכרח מגיעות לרצפה, לרגעים חסרי דאגות ועטופים באהבה ללא תנאים.
אם רוצים ליהנות מהשניצלים בשיא טעמם ומרקמם, יש לנהוג בהם כמו בפסטה – הסועדים מחכים לשניצלים ולא ההיפך. מטגנים ממש לפני האכילה. ככל שעובר הזמן מרגע הטיגון, פריכות הציפוי נמצאת בירידה מתמדת. ללא הפריכות הזאת, זה לא אותו טעם!
שניצל עוף – כן, יש עוד כמה פטנטים שאפשר ללמוד!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 296 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
1/2 ק"ג שניצל עוף טרי פרוס דקאו פילה עוף ללא הגיד הלבן רצוי אורגני
-
1 ביצה Lרצוי אורגנית
-
1 כף מיונז
-
1 כפית חרדל דיז’וןעם או ללא גרגרים
ציפוי
-
1 1/2 כוסות פירורי פנקו
-
1/2 כוס פירורי גריסיני
-
2 כפות שומשום
-
1 1/2 כפות קצח
-
1 כף אורגנו יבש
-
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
-
1/2 כוס שמן קנולהואם יש אפשרות, עדיף שמן זרעי ענבים שהוא בריא יותר
אופן הכנה
- חותכים את נתחי החזה הדקים לכחצי או שליש מגודל חתך החזה, את נתחי ה-‘פילה’ משאירים כפי שהם.
- טורפים את הביצה עם המיונז והחרדל בקערה גדולה.
- מכניסים את הנתחים החתוכים לקערה ומערבבים בעדינות, מוודאים שהנתחים מכוסים היטב בבלילה.
- מניחים לכחצי שעה או יותר (ביום חם או ליותר זמן כדאי לשמור את הקערה במקרר).
- בכלי יבש, רחב ושטוח עם שוליים מוגבהים מערבבים היטב את כל חומרי הציפוי.
- בעזרת מזלג מוציאים נתח מהבלילה ומכניסים אותו לתוך פירורי הציפוי. מכסים היטב משני הצדדים. מהדקים את הפירורים בעזרת כף היד לנתח משני הצדדים ע”י לחיצה כנגד תחתית הכלי. מנערים את עודפי הפירורים ומעבירים את הנתח המצופה לכלי שטוח נקי ויבש.
- ממשיכים באותו האופן עם יתר הנתחים ועורמים אותם. מסיימים לצפות את כולם לפני שמתחילים בטיגון.
- מטגנים: למחבת רחבה וכבדה יוצקים שמן בגובה כ- 0.5 ס”מ ומחממים על אש גבוהה. כשהשמן חם מניחים לתוך המחבת 3-4 נתחים, תלוי בגודל המחבת.
- שהחלק התחתון מזהיב הופכים לצד השני. כדאי לשים לב - הצד השני משחים מהר יותר.
- כששחום משני הצדדים, מוציאים לכלי שטוח מרופד במגבת נייר. ממשיכים בטיגון של יתר הנתחים באותו האופן. מפרידים את שכבות השניצלים המוכנים במגבת נייר לספיגת עודפי השמן. ייתכן ויהיה צורך בתוספת מעט שמן למחבת בין סבבי הטיגון.
עשינו לכם חשק לשניצל? קבלו מתכונים לשניצלים בלתי נשכחים:
אופן הכנה
- חותכים את נתחי החזה הדקים לכחצי או שליש מגודל חתך החזה, את נתחי ה-‘פילה’ משאירים כפי שהם.
- טורפים את הביצה עם המיונז והחרדל בקערה גדולה.
- מכניסים את הנתחים החתוכים לקערה ומערבבים בעדינות, מוודאים שהנתחים מכוסים היטב בבלילה.
- מניחים לכחצי שעה או יותר (ביום חם או ליותר זמן כדאי לשמור את הקערה במקרר).
- בכלי יבש, רחב ושטוח עם שוליים מוגבהים מערבבים היטב את כל חומרי הציפוי.
- בעזרת מזלג מוציאים נתח מהבלילה ומכניסים אותו לתוך פירורי הציפוי. מכסים היטב משני הצדדים. מהדקים את הפירורים בעזרת כף היד לנתח משני הצדדים ע”י לחיצה כנגד תחתית הכלי. מנערים את עודפי הפירורים ומעבירים את הנתח המצופה לכלי שטוח נקי ויבש.
- ממשיכים באותו האופן עם יתר הנתחים ועורמים אותם. מסיימים לצפות את כולם לפני שמתחילים בטיגון.
- מטגנים: למחבת רחבה וכבדה יוצקים שמן בגובה כ- 0.5 ס”מ ומחממים על אש גבוהה. כשהשמן חם מניחים לתוך המחבת 3-4 נתחים, תלוי בגודל המחבת.
- שהחלק התחתון מזהיב הופכים לצד השני. כדאי לשים לב - הצד השני משחים מהר יותר.
- כששחום משני הצדדים, מוציאים לכלי שטוח מרופד במגבת נייר. ממשיכים בטיגון של יתר הנתחים באותו האופן. מפרידים את שכבות השניצלים המוכנים במגבת נייר לספיגת עודפי השמן. ייתכן ויהיה צורך בתוספת מעט שמן למחבת בין סבבי הטיגון.
עשינו לכם חשק לשניצל? קבלו מתכונים לשניצלים בלתי נשכחים: