הפילמני של טייגה – כיסונים שמגישים במקום חיבוק

דפנה קרמר מכינה פילמני בשר. כיסונים שהם געגוע לדמות אהובה. כשתגשו להכין אותם, מלאו את נשמתכם בכוונות טובות ונסו להחדיר בהם דרך קצות האצבעות אהבה ללא תנאי
דפנה קרמר מכינה פילמני בשר. כיסונים שהם געגוע לדמות אהובה. כשתגשו להכין אותם, מלאו את נשמתכם בכוונות טובות ונסו להחדיר בהם דרך קצות האצבעות אהבה ללא תנאי
  • דפנה קרמר
שמרו
כשר
24 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל שעה
  • קלוריות
    193
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 193.3 קק״ל 4832.2 קק״ל
    פחמימות 26.6 גרם 664.1 גרם
    שומן 5.1 גרם 127.2 גרם
    נתרן 296.6 מ״ג 7414.5 מ״ג
    חלבון 9.5 גרם 238.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 26.6 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 35.0 גרם
    כולסטרול 50.8 מ״ג 1269.5 מ״ג
    סידן 19.7 מ״ג 493.0 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 29.0 מ״ג
    אשלגן 125.1 מ״ג 3127.5 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 39.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל שעה
  • קלוריות
    193
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 193.3 קק״ל 4832.2 קק״ל
    פחמימות 26.6 גרם 664.1 גרם
    שומן 5.1 גרם 127.2 גרם
    נתרן 296.6 מ״ג 7414.5 מ״ג
    חלבון 9.5 גרם 238.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 26.6 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 35.0 גרם
    כולסטרול 50.8 מ״ג 1269.5 מ״ג
    סידן 19.7 מ״ג 493.0 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 29.0 מ״ג
    אשלגן 125.1 מ״ג 3127.5 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 39.0 מ״ג
    סגור

זה קורה לי, אבל לא המון – שאירוע מתוכנן מציף בי נחשולים של געגוע וברור לי שהאורחים שבאים למסע משל עצמם, יאלצו לחבור במידה כזו או אחרת לטריפ שלי. ירצו או לא, ככה זה כשאתה בא בביתו של אדם לסעוד את לבבך.

חיתוך דיבור יכול בשנייה להפיח חיים בטעמים וריחות שנשתכחו בזמן. כך קרה שהמבטא הכבד והבקשה לארוחת שבת לו ולאורחיו האוקראינים, קרובי משפחה שלא פגש שנים על שנים, והאופן האלגנטי שבו ביקש “אוכל של שבת” עם ריח טוב של בית (שהתברר מאוחר יותר כריח שמן ובצל מקורמל), ובמחילה, לא אוכל מתחכם, ואם אפשר להחליף את בקבוקי היין בוודקה (כי מה להם וליין) ושיהיה שפע, שייראו מה הולך פה במולדת – כל אלו זרקו אותי למחוזות אחרים בערבות הזמן, אל אישה שהייתה בה נשמה יתרה, תבונה ורגישות, אימא של החברה הכי טובה שלי.

המטבח העמוס שלה היה מבולגן בסדר כזה שרק היא מבינה, בלגן מאורגן השמור לאישה שהייתה, כזו שנוכחותה הופכת הכול למותר ואפשרי. אמא קולקטיבית אליה בורחים מאיימת הגבולות והחוקים, רק היא הבינה את הלך הרוח הנערי והמבולבל, מן דמות שגופה הופך למקלט אנושי כשהיא מחבקת, גם בלי שתצטרך לגעת באמת.

עשרות כוסות קפה שחור ובקבוקי וודקה מרוקנים היו עדים ללילות של סודות שסופרו רק באוזניה, מתוך ידיעה שלמה שהיא תתקן לבבות שבורים ותכבה בהבנות מדויקות מחשבות בוערות.

הלוואי שיכולתי להמציא אותה גם היום רק לרגע, שתארגן לי כמה מחשבות, תסלק כמה אחרות, תחבק בלי לגעת וכל זה נוכח אדים של אהבה ושמן עמוק.

לי תמיד נראתה קוסמת, מקור בלתי נדלה של הכלה ותשומת לב, שיודעת היטב מה באמת חשוב בחיים – מילים, מגע, אוכל מנחם וודקה טובה.

במטבח הווידויים שלה נהגתי להתבונן באצבעות המצחיקות דוחסות בכיסים של בצק בשר טחון דק מתובל בתבלינים כמוסים ופשוטים.

בשיחה האחרונה, אני במרחק שתי יבשות, היא במטבח שזמן קצר אחר כך התייתם ממנה, אמרה לי: “גולינקה, תורידי את השכבות, המסכות. את הכי יפה, דפי. ראיתי. אין לך מה להסתיר.” מולה הרגשתי גלוייה, אפשרית לתפארת ואהובה בזכות וגם בחסד.

שנים אחרי שגופה נטש את הבית החללים עדיין דרוכים ואוצרים בתוכם את לחשיה, במקום ההוא שהיה לי בית שני וחם שנים רבות. בפנים מבליח מפעם לפעם רק ריק של געגוע כמו כיס בצק גדול, אוגר לעולם את נפלאות הרוך והקושי של טייגה, את אצבעותיה המצחיקות וחיבוקי המקלט הנצחיים שלה.

בחיי שלכיסונים האלה יש טעם שאפשר להגיש במקום חיבוק. כשתיגשו להכין אותם, מלאו את נשמתכם בכוונות טובות ונסו להחדיר בהם דרך קצות האצבעות אהבה ללא תנאי…

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
24 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת בצק אחיד ומעט “יבש”.
  2. עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור 30 דקות.
  3. מכינים את המלית: מטגנים את הבצל ומאפשרים לו להתקרר. מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מרכיבים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ”מ.
  5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 4 ס”מ.
  6. במרכזו של כל עיגול מניחים כף של מלית (לא להעמיס יותר מדי כי לא תצליחו לסגור את הכיסון).
  7. סוגרים את הכיסון בצורת חצי סהר, ואת הקצוות להצמיד אחד לשני (כמו טורטליני).
  8. מרתיחים סיר מים עם כף מלח גס.
  9. כשהמים מתחילים לבעבע אפשר להתחיל להכניס את הפילמני.
  10. שימו לב שהכיסונים לא נוגעים זה בזה (לא להכניס את כל הכמות ביחד לסיר).
  11. מבשלים במים כ-15 דקות, מוציאים ומכניסים לבישול סבב נוסף.
  12. כשכל הכיסונים מבושלים, מחממים במחבת עם שמן זית וצורבים אותם ל-2 דק מכל צד.
  13. מגישים עם פטרוזילה ושמיר.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הפילמני של טייגה – כיסונים שמגישים במקום חיבוק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    שקד מן

    יש רעיון לרוטב נוסף שילך טוב עם הכיסונים?תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר עם ציר בקר מצומצם, זה יהיה נפלא!

    Avatar
    יוסי ברתח

    נראה שצריך לרדד את הבצק לעובי 1 מילימטר ולא סנטימטר.

      Avatar
      מערכת Foody

      אכן הייתה טעות במתכון. יש לרדד דק לעובי של 2-3 מ”מ. תודה ובהצלחה!

קטגוריות

אביזרים