הפריקסה של מלאני: פריקסה מושלם לכל המשפחה מבית אמא

מוכנים? מירי כהן מכינה סנדוויץ' טוניסאי מושלם מבצק שמרים שיוצר לחמניות חלומיות. למלא במה שאוהבים- ובתיאבון!
מוכנים? מירי כהן מכינה סנדוויץ' טוניסאי מושלם מבצק שמרים שיוצר לחמניות חלומיות. למלא במה שאוהבים- ובתיאבון!
  • מירי כהן
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    193
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 193.1 קק״ל 3090.1 קק״ל
    פחמימות 31.7 גרם 507.4 גרם
    שומן 4.6 גרם 73.2 גרם
    נתרן 138.9 מ״ג 2222.1 מ״ג
    חלבון 5.3 גרם 84.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 16.3 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.7 מ״ג 75.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 34.4 מ״ג 550.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    193
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 193.1 קק״ל 3090.1 קק״ל
    פחמימות 31.7 גרם 507.4 גרם
    שומן 4.6 גרם 73.2 גרם
    נתרן 138.9 מ״ג 2222.1 מ״ג
    חלבון 5.3 גרם 84.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 16.3 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.7 מ״ג 75.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 34.4 מ״ג 550.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור

מאז שאני ילדה, אימא שלי מכינה לנו בכל הזדמנות את הפריקסה המושלם שלה, ועד היום, אחד הדברים שהילדים שלי הכי אוהבים הוא הפריקסה של סבתא מלאני: לחמניות חלומיות מבצק שמרים אוורירי ובתוכן כל הטוב שיש לעולם להציע.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
19 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחמניות

טיגון

תוספות


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה (את המים מוסיפים בהדרגה) ולשים כ-8 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  2. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כ-45 דקות.
  3. מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה זריזה, מכסים ומתפיחים שנית עוד 15 דקות.
  4. יוצרים לחמניות אובליות, מניחים על בוצ’ר, מכסים ומתפיחים עוד 20 דקות.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק.
  6. מכניסים את הלחמניות לשמן יחד בסבבים של 2-3 ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה יפה.
  7. מוציאים את הלחמניות לקערה מרופדת ברב מגבת ג’מבו.
  8. מצננים ובעזרת סכין משוננת חותכים לאורך, לא עד הסוף, לקבלת לחמניות כריך פריקסה.
  9. ממלאים את הלחמניות בתוספות ומגישים.
  10. מכינים את התוספות: מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
  11. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה.
  12. חותכים את הלחמניות באמצע.
  13. מורחים לפי הסדר: סחוג, לימון כבוש, טרשי, טונה, קוביות תפוח אדמה, ביצה קשה, מלפפון חמוץ וזיתים שחורים.
חגיגה בלחמניה: פריקסה של מירי כהן I צילום: אלון מסיקה
חגיגה בלחמניה: פריקסה של מירי כהן I צילום: אלון מסיקה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הפריקסה של מלאני: פריקסה מושלם לכל המשפחה מבית אמא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    מרים אנקוה

    אין עליך מירי …ישאר כוח תמשיך לעלות תפריטים טעימים כלה אנחנו אוהבים אל כולכם

קטגוריות

אביזרים

טכניקות