הקלאסה של הקלאסיקות: פאי לימון עם מרנג חתיכי!

אין סיום ארוחה מושלם מזה: פאי לימון עם מרנג מחלבון ביצים בעל שפיצים קיפודיים ששורפים ומשחימים בעזרת ברנר. קלאסיקה שאף פעם לא מאכזבת!
אין סיום ארוחה מושלם מזה: פאי לימון עם מרנג מחלבון ביצים בעל שפיצים קיפודיים ששורפים ומשחימים בעזרת ברנר. קלאסיקה שאף פעם לא מאכזבת!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    4316
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4316.0 קק״ל 4316.0 קק״ל
    פחמימות 619.3 גרם 619.3 גרם
    שומן 177.3 גרם 177.3 גרם
    נתרן 1292.9 מ״ג 1292.9 מ״ג
    חלבון 64.7 גרם 64.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 0.6 גרם
    שומן רווי 97.1 גרם 97.1 גרם
    כולסטרול 1381.8 מ״ג 1381.8 מ״ג
    סידן 1338.1 מ״ג 1338.1 מ״ג
    ברזל 9.1 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 1979.6 מ״ג 1979.6 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    4316
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4316.0 קק״ל 4316.0 קק״ל
    פחמימות 619.3 גרם 619.3 גרם
    שומן 177.3 גרם 177.3 גרם
    נתרן 1292.9 מ״ג 1292.9 מ״ג
    חלבון 64.7 גרם 64.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 0.6 גרם
    שומן רווי 97.1 גרם 97.1 גרם
    כולסטרול 1381.8 מ״ג 1381.8 מ״ג
    סידן 1338.1 מ״ג 1338.1 מ״ג
    ברזל 9.1 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 1979.6 מ״ג 1979.6 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


תחתית

מלית

מרנג


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: שמים את הביסקוויטים בקערת הבלנדר וטוחנים לפירורים דקים.
  2. מוסיפים את החמאה ואת אבקת הסוכר וממשיכים לטחון לתערובת אחידה ורטובה.
  3. מעבירים את הפירורים לתבנית בקוטר 20-22 ס”מ ומדביקים לתחתית ולדפנות. שומרים בצד.

    פאי לימון עם מרנג 2
    טוחנים את הביסקוויטים בבלנדר

  4. מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
  5. מכינים את המלית: טורפים בקערה את החלב המרוכז, החלמונים, המיץ וזסט הלימון לתערובת אחידה.
  6. יוצקים את התערובת לתוך הקלתית ואופים במשך 15-20 דקות עד שהמלית מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכז.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים.

    פאי לימון עם מרנג 4
    יוצקים את המלית לתוך הקלתית

  8. מכינים את המרנג: מערבבים את החלבונים והסוכר בקערת המיקסר עם וו בלון ומפעילים את האינדוקציה על 60 מעלות.
  9. מבשלים את החלבונים תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס.
  10. מעלים את מהירות המיקסר ומקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף יציב ומבריק עם פיקים חדים ויציבים.

    פאי לימון עם מרנג 5
    מניחים את המרנג בדוגמה על הפאי

  11. מעבירים את המרנג על הפאי ויוצרים גבעה גבוהה שמכסה את כל המלית.
  12. מייצרים בעזרת כפות מראה קיפוד.
  13. שורפים את המרנג בעזרת ברנר עד שהוא משחים יפה.
    פאי לימון עם מרנג 3
    פאי לימון עם מרנג. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה חן

     

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות