וולקאם לחורף: קובה סלק שמסלק את הקיץ!

כשמתחיל קצת להתקרר והתחזית אומרת שהגשם בדרך, לנו עולה רק מחשבה אחת בראש! להכין מרק ואם כבר מרק אז ברור שמרק קובה סלק, עשיר בירקות והכי טעים שיש
כשמתחיל קצת להתקרר והתחזית אומרת שהגשם בדרך, לנו עולה רק מחשבה אחת בראש! להכין מרק ואם כבר מרק אז ברור שמרק קובה סלק, עשיר בירקות והכי טעים שיש
  • פלג בכור
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1909
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1909.4 קק״ל 7637.5 קק״ל
    פחמימות 235.4 גרם 941.5 גרם
    שומן 52.6 גרם 210.3 גרם
    נתרן 1720.3 מ״ג 6881.2 מ״ג
    חלבון 108.1 גרם 432.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.8 גרם 75.4 גרם
    שומן רווי 15.9 גרם 63.6 גרם
    כולסטרול 235.0 מ״ג 940.0 מ״ג
    סידן 188.7 מ״ג 754.8 מ״ג
    ברזל 13.9 מ״ג 55.7 מ״ג
    אשלגן 2251.5 מ״ג 9006.0 מ״ג
    אבץ 20.3 מ״ג 81.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1909
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1909.4 קק״ל 7637.5 קק״ל
    פחמימות 235.4 גרם 941.5 גרם
    שומן 52.6 גרם 210.3 גרם
    נתרן 1720.3 מ״ג 6881.2 מ״ג
    חלבון 108.1 גרם 432.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.8 גרם 75.4 גרם
    שומן רווי 15.9 גרם 63.6 גרם
    כולסטרול 235.0 מ״ג 940.0 מ״ג
    סידן 188.7 מ״ג 754.8 מ״ג
    ברזל 13.9 מ״ג 55.7 מ״ג
    אשלגן 2251.5 מ״ג 9006.0 מ״ג
    אבץ 20.3 מ״ג 81.3 מ״ג
    סגור

במסגרת עבודתי הצמודה עם “שותפות 200” ששייכת לסוכנות היהודית, נשלחתי בהתנדבות שלוש פעמים לארה”ב לבשל לקהילה היהודית. פעמיים למילווקי ופעם אחת בטולסה שהיו ערים תואמות של אזורנו.

לפני הנסיעה השלישית שלי, נאמר לי שהקהילה עורכת סוג של אירוע התרמה יוקרתי בבית מלון מפואר במילווקי. הקונספט היה: דוכני אוכל מהמסעדות היוקרתיות והמובילות בעיר, כל אחת מציגה מנה או שתיים לטעימה.

האנשים, המבקרים שקונים כרטיס במאות דולרים (תרומה לישראל) מסתובבים וטועמים מהדוכנים.

אחד הדוכנים היה שלי. נדרשתי לשלוח אופציות למנות שמזוהות עם העדות בישראל ויצא שרשמתי מרק קובה סלק, למרות שלא הכנתי את המנה הזו מעולם!

לדאבוני דווקא המנה הזו (ופאטייר) נבחרה ואני הייתי צריך בשבוע ללמוד איך מכינים לעזאזל קובה סלק!
תודות לשלומית חיים, שעבדה בצמוד אלי באותה תקופה בבית גבריאל, למדתי כיצד מכינים מרק קובה סלק חלומי, ושבוע לאחר מכן כבר הכנתי ל-2000 איש מרק קובה סלק , במטבח שמעולם לא ראיתי לפני במדינה זרה (הטבחים מבינכם שקוראים כאן, יבינו אותי).

קובה סלק - מנה מנצחת!
קובה סלק – מנה מנצחת!

מיותר לציין שהדוכן זכה להצלחה של הערב ולשיחת היום באירוע! מפה לשם שדרגתי את המנה והוספתי מרקים נוספים לז’אנר.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

מרק סלק


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: פלג בכור
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: פלג בכור
  1. מכינים את המלית: בסיר או מחבת שמים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שמזהיבים.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון, עלי הכוסברה, הפטרוזיליה והתבלינים ומטגנים מס׳ דקות יחד. רצוי שהבשר ישאר חצי חי כדי שלא יאבד מהעסיסיות שלו (הוא מתבשל גם עם הקובה בתוך המרק) מוציאים ומצננים במקרר.

    מכינים את המלית. צילום: פלג בכור
    מכינים את המלית. צילום: פלג בכור

  3. מכינים את הבצק: שוטפים ומשרים את הג’רישה חצי שעה במים, מסננים וסוחטים מנוזלים.
  4. מוסיפים את הסולת, השמן והמלח, מערבבים היטב ומוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך ודביק מעט. משהים בצד לרבע שעה.
  5. מרטיבים את הידיים ולוקחים מעט מהבצק, משטחים אותו כמו פיתה קטנה, יש לשים לב שהבצק לא יהיה עבה. ממלאים את הבצק מהמלית וסוגרים בעדינות לצורת חרוט.

    ממלאים את הבצק מהמלית וסוגרים בעדינות לצורת חרוט. צילום: פלג בכור
    ממלאים את הבצק מהמלית וסוגרים בעדינות לצורת חרוט. צילום: פלג בכור

  6. מניחים את הקובה על נייר אפייה עד שמסיימים את כולם.
  7. מכינים את המרק: מקלפים את הסלקים וחותכים אותם לקוביות בגודל של ס”מ, למעט סלק אחד שמגרדים בפומפייה גסה (זה מחזק את הצבע של המרק).
  8. בסיר גדול שמים מעט שמן זית לטיגון ומאדים את הבצל והשום עד להזהבה.
  9. מוסיפים את קוביות הסלקים, ואת ציר המרק עד שמכסה את כל הסלק ועוד 5 ס”מ מעליו. מוסיפים את הסלק המגורד, מכסים ומבאים לרתיחה.
  10. מבשלים על אש קטנה זמן רב עד שהסלקים מתרככים. מוסיפים את הלימון הסוכר מלח פלפל וטועמים. אני אוהב את המרק הזה עם חמיצות ומתיקות משולבת. לפני שמוסיפים את הקובות לתוך המרק, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
  11. כאשר המרק מוכן ורותח, מניחים את הקובות בתוך המרק אחד לצד השני מבלי לערבב. מכסים את הסיר ונותנים לו לרתוח עם הקובה לפחות 10 דקות כדי שהקובה תתבשל ותתייצב לפני הערבוב.

    מניחים את הקובות בתוך המרק אחד לצד השני מבלי לערבב. צילום: פלג בכור
    מניחים את הקובות בתוך המרק אחד לצד השני מבלי לערבב. צילום: פלג בכור

  12. כאשר מערבבים את המרק עושים זאת בעדינות, עם כף גדולה ומלמטה למעלה כדי לפגוע כמה שפחות בקובות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
וולקאם לחורף: קובה סלק שמסלק את הקיץ!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות