סנו רקע

זנגולה – על הסופגניות השבלוליות האלה טרם שמעתם!

זנגולה הוא ממתק עיראקי מסורתי, מעין סופגניות מטוגנות נהדרות בצורת שבלולים הספוגות בסירופ סוכר. גם אם אתם לא מהעדה, אתם הולכים להתאהב!
זנגולה הוא ממתק עיראקי מסורתי, מעין סופגניות מטוגנות נהדרות בצורת שבלולים הספוגות בסירופ סוכר. גם אם אתם לא מהעדה, אתם הולכים להתאהב!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    101
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 101.3 קק״ל 1520.0 קק״ל
    פחמימות 17.1 גרם 256.4 גרם
    שומן 1.8 גרם 26.7 גרם
    נתרן 289.1 מ״ג 4336.9 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 61.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.6 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 9.8 גרם
    כולסטרול 41.0 מ״ג 615.6 מ״ג
    סידן 26.0 מ״ג 390.2 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 5.3 מ״ג
    אשלגן 57.2 מ״ג 858.1 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    101
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 101.3 קק״ל 1520.0 קק״ל
    פחמימות 17.1 גרם 256.4 גרם
    שומן 1.8 גרם 26.7 גרם
    נתרן 289.1 מ״ג 4336.9 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 61.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.6 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 9.8 גרם
    כולסטרול 41.0 מ״ג 615.6 מ״ג
    סידן 26.0 מ״ג 390.2 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 5.3 מ״ג
    אשלגן 57.2 מ״ג 858.1 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. בקערה טורפים יחד ביצה, חלב וסוכר עד לאיחוד.
  2. מערבבים פנימה את הקמח עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים את התערובת כולה לתוך סנו סושי - שקיות זיפר M.
  3. מחממים סיר עם שמן לטיגון לחום של 160 מעלות.
  4. חותכים חור קטן (ברוחב של כ-⅓ אינץ’) בפינה של שקית הזיפר ומעבירים את הבלילה אל השמן החם בתנועה סיבובית, כך שייווצר שבלול בצק.
  5. ממשיכים לזלף את הזנגולות אל השמן החם, בכמה סבבים. מטגנים במשך 30-45 שניות והופכים צד למשך 20 שניות נוספות.
  6. בעזרת כף מחוררת, מעבירים לתבנית מרופדת בסנו סושי - רב מגבת ג’מבו.
  7. מפזרים מיד אבקת סוכר.
  8. חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה.

    זנגולה. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן
    זנגולה הכי טעימות עם כוס תה ליד. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
זנגולה – על הסופגניות השבלוליות האלה טרם שמעתם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    Ora Shai

    בחומרים קמח תופח ואין אבקת אפיה ובהוראות ההכנה מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה. מה נסגר?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אורה, תודה על ההערה. אכן משתמשים בקמח תופח, המתכון תוקן.

    Avatar
    Ora Shai

    משגע אותי בכל פעם מחדש שאתם נותנים כמויות במשקל. למה לא לציין גם כמות בכלי קיבול להדיוטות?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אורה, בבקשה: 2 ורבע כוסות קמח תופח, כוס ורבע חלב.

    Avatar
    לילך מנטש

    הכנתי היום, טעים אבל חוץ מהצורה זה לא מזכיר את הזנגולה האמיתית. האמיתית קרנצית וזאת רכה. יותר כמו סופגניה.

      Avatar
      מערכת Foody

      הזנגולה היא ללא ספק סוג של סופגנייה, אז כנראה שיצא לך טוב 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות