זר עוגיות שושנים של שרית נובק
מתכון קל להכנה לעוגיות שיעשו לכם נוסטלגיה מתוקה, עוגיות שושנים מבצק פריך במילוי קצף וניל משגע. עוגיות פריכות וטעימות שתמיד מצליחות.
מתכון קל להכנה לעוגיות שיעשו לכם נוסטלגיה מתוקה, עוגיות שושנים מבצק פריך במילוי קצף וניל משגע. עוגיות פריכות וטעימות שתמיד מצליחות.
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 374.9 קק״ל 4499.0 קק״לפחמימות 47.1 גרם 564.9 גרםשומן 18.0 גרם 216.4 גרםנתרן 81.6 מ״ג 979.2 מ״גחלבון 5.8 גרם 70.1 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 13.7 גרםשומן רווי 10.6 גרם 127.1 גרםכולסטרול 87.4 מ״ג 1048.5 מ״גסידן 30.5 מ״ג 365.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 55.3 מ״ג 664.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות375
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 374.9 קק״ל 4499.0 קק״לפחמימות 47.1 גרם 564.9 גרםשומן 18.0 גרם 216.4 גרםנתרן 81.6 מ״ג 979.2 מ״גחלבון 5.8 גרם 70.1 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 13.7 גרםשומן רווי 10.6 גרם 127.1 גרםכולסטרול 87.4 מ״ג 1048.5 מ״גסידן 30.5 מ״ג 365.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 55.3 מ״ג 664.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 375 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
200 גרם חמאה
-
4 כפות סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
3 חלמונים L
-
10 גרם אבקת אפייה
-
1 כף קורנפלור
-
1 קורט מלח דק
מלית
-
3 חלבונים L
-
0.6 כוס סוכר לבן
-
2 כפות קורנפלור
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכניסים למיקסר קמח, אבקת אפייה, סוכר, קורנפלור, מלח וחמאה ומעבדים עד שמתקבל בצק פירורי.
- מוסיפים חלמונים ושמנת חמוצה ומעבדים בקצרה עד לקבלת כדור בצק אחיד ונעים למגע.
- משטחים את הבצק לפיתה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- מכניסים חלבונים לקערת מיקסר נקייה ומתחילים להקציף, ברגע שנוצר קצף מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף.
- מוסיפים קורנפלור ווניל ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב וקשה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק.
- מורחים את הקצף על הבצק ומגלגלים לגליל.
- חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 3 ס”מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות מעט.
אופן הכנה
- מכניסים למיקסר קמח, אבקת אפייה, סוכר, קורנפלור, מלח וחמאה ומעבדים עד שמתקבל בצק פירורי.
- מוסיפים חלמונים ושמנת חמוצה ומעבדים בקצרה עד לקבלת כדור בצק אחיד ונעים למגע.
- משטחים את הבצק לפיתה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- מכניסים חלבונים לקערת מיקסר נקייה ומתחילים להקציף, ברגע שנוצר קצף מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף.
- מוסיפים קורנפלור ווניל ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב וקשה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק.
- מורחים את הקצף על הבצק ומגלגלים לגליל.
- חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 3 ס”מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות מעט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
אני רוצה מתכן פרווה, במה אוכל להחליף את השמנת החמוצה?
ביוגורט צמחי
במידה ורוצים לעשות עם סוכר רגיל מה הכמויות
אולי פשוט תורידו את המתכון ותאלצו לא לייצג חומר שהוא בעייתי. אם iherb אומר זאת מי אני שאפקפק בכך. נשאלת השאלה מדוע מפרסמים את הממתיק הזה בישראל בכל הכח? משרד הבריאות חלשה יותר פה מאשר בארה”ב?
תשני את הסוכר לסוכר רגיל