חאבז’ לידם: לחם מרוקאי ממולא כרובית חריפה וחמוציות

חאבז' לידם הוא לחם מרוקאי ממולא כרובית חריפה וחמוציות שנותנות את הטאצ' החריף והחמוץ. מתכון מושלם, ללחם מושלם שקל להכין, גם אם אתם לא מומחים באפייה
חאבז' לידם הוא לחם מרוקאי ממולא כרובית חריפה וחמוציות שנותנות את הטאצ' החריף והחמוץ. מתכון מושלם, ללחם מושלם שקל להכין, גם אם אתם לא מומחים באפייה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    511
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 511.2 קק״ל 5111.5 קק״ל
    פחמימות 96.8 גרם 967.6 גרם
    שומן 6.9 גרם 69.1 גרם
    נתרן 835.0 מ״ג 8349.9 מ״ג
    חלבון 13.7 גרם 137.4 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 66.2 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 7.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 59.9 מ״ג 599.1 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 21.8 מ״ג
    אשלגן 556.2 מ״ג 5562.0 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 13.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    511
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 511.2 קק״ל 5111.5 קק״ל
    פחמימות 96.8 גרם 967.6 גרם
    שומן 6.9 גרם 69.1 גרם
    נתרן 835.0 מ״ג 8349.9 מ״ג
    חלבון 13.7 גרם 137.4 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 66.2 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 7.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 59.9 מ״ג 599.1 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 21.8 מ״ג
    אשלגן 556.2 מ״ג 5562.0 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 13.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר המלח והבלובנד. מוסיפים את המים בזרזיף דק ובאיטיות עד שמתקבל בצק דביק ומעט דליל (אפשר גם להוסיף קצת מים אם צריך).
  2. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד שמכפיל את נפחו (כשעה). כעבור שעה תופחים קלות על הבצק להוצאת האויר, מכסים ומתפיחים שוב למשך חצי שעה.
  3. מכינים את המילוי: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את פרחי הכרובית והפלפל החריף, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את העריסה ומערבבים.
  5. מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מורידים מהאש ומוסיפים את החמוציות. מערבבים.
  7. על משטח מעט משומן מחלקים את הבצק ל-20 כדורים.
  8. מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים ומפזרים את המלית על הבצק מלבד שוליים של כ-1.5 ס”מ. מניחים על המלית עיגול בצק נוסף ומהדקים את השוליים היטב. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק והמלית., מכסים את הלחמים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה.
  9. מניחים כל לחם על מחבת נון סטיק מעט משומנת וצורבים על אש קטנה עם מכסה עד שהחלק התחתון מתקשה ומזהיב מעט, הופכים וצורבים גם את הצד השני עד לצבע זהוב-חום בהיר.
    חאבז' לידם. צילום: אפיק גבאי
    חאבז’ לידם. צילום: אפיק גבאי

    בתיאבון! צילום: אפיק גבאי
    בתיאבון! צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חאבז’ לידם: לחם מרוקאי ממולא כרובית חריפה וחמוציות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    מרינה יוחננוב

    תמיד חיפשתי מה לעשות מכרובית תודה על הרעין

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות