-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1144.7 קק״ל 5723.6 קק״לפחמימות 96.0 גרם 480.1 גרםשומן 62.3 גרם 311.3 גרםנתרן 1059.7 מ״ג 5298.4 מ״גחלבון 51.7 גרם 258.6 גרםסיבים תזונתיים 19.5 גרם 97.7 גרםשומן רווי 7.9 גרם 39.7 גרםכולסטרול 75.0 מ״ג 375.0 מ״גסידן 254.2 מ״ג 1270.8 מ״גברזל 9.9 מ״ג 49.5 מ״גאשלגן 1521.5 מ״ג 7607.3 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 25.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות1145
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1144.7 קק״ל 5723.6 קק״לפחמימות 96.0 גרם 480.1 גרםשומן 62.3 גרם 311.3 גרםנתרן 1059.7 מ״ג 5298.4 מ״גחלבון 51.7 גרם 258.6 גרםסיבים תזונתיים 19.5 גרם 97.7 גרםשומן רווי 7.9 גרם 39.7 גרםכולסטרול 75.0 מ״ג 375.0 מ״גסידן 254.2 מ״ג 1270.8 מ״גברזל 9.9 מ״ג 49.5 מ״גאשלגן 1521.5 מ״ג 7607.3 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 25.3 מ״גסגור
כילדה, הייתי אוכלת ונהנית מהדג המרוקאי של סבתא שלי וכמובן, גם של אמא שלי. היום המנה המדהימה הזו עברה אליי והיא חלק בלתי נפרד מהשולחן המשפחתי בכל ארוחת שישי: אין מפנק מסיר עם דג מרוקאי חריף ברוטב אדום, שמטריף את חוש הטעם.
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1145 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג
-
5 פילה דג ברמונדי ישראלי
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
8 יחידות פלפל שושקהפלפל שושקה אדום
-
3 יחידות פלפלוני שיפקה חריפיםפלפל ירוק חריף
-
1 פלפל אדום קטןגמבה
-
10 שיני שום
-
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מבושלים
-
2 תפוחי אדמה גדוליםזן צהוב
-
2 יחידות גזרים
-
1 צרור כוסברה
-
3 כוסות מים רותחים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית שום גבישי
רוטב
-
3/4 כוס שמן זית
-
1 כף פפריקה חריפה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כף שום גבישי
-
1 כף כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים 3 כפות שמן בסיר סוטאז’.
- חותכים את הירקות: את הפלפלים נחתוך לאורכם, את שיני השום נחצה ל-2 ואת הגמבות נחתוך לרצועות.
- מטגנים בסיר את הפלפלים, הגמבות והשום.
- חותכים את תפוחי האדמה והגזר לפרוסות דקות, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים.
- מוסיפים לסיר 3 כוסות מים רותחים, מלח, שום וגבישי וגרגירי חומוס.
- כשהפלפלים מתרככים מעט, מוסיפים את הדג ומפזרים מעל עוד כוסברה.
- מכסים ומביאים לרתיחה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה עם שמן זית.
- שופכים בתנועות מעגליות את השמן על הדגים והירקות, ומניחים לרתיחה עם מכסה פתוח.
- לאחר שהמים מתאדים, סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה עוד כחצי שעה בזהירות, תוך כדי שמשגיחים שהדג לא נשרף.
אופן הכנה
- מחממים 3 כפות שמן בסיר סוטאז’.
- חותכים את הירקות: את הפלפלים נחתוך לאורכם, את שיני השום נחצה ל-2 ואת הגמבות נחתוך לרצועות.
- מטגנים בסיר את הפלפלים, הגמבות והשום.
- חותכים את תפוחי האדמה והגזר לפרוסות דקות, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים.
- מוסיפים לסיר 3 כוסות מים רותחים, מלח, שום וגבישי וגרגירי חומוס.
- כשהפלפלים מתרככים מעט, מוסיפים את הדג ומפזרים מעל עוד כוסברה.
- מכסים ומביאים לרתיחה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה עם שמן זית.
- שופכים בתנועות מעגליות את השמן על הדגים והירקות, ומניחים לרתיחה עם מכסה פתוח.
- לאחר שהמים מתאדים, סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה עוד כחצי שעה בזהירות, תוך כדי שמשגיחים שהדג לא נשרף.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
הכנתי לשבת, נראה מדהים ומריח מעולה! אבל שאלה, בתמונה רואים גם פרוסות לימון ברוטב ובמתכון זה לא מוזכר?
היי איילה, אפשר להוסיף פרוסות לימון, זה לא נדרש
אפשר להכין את זה בלי פלפ חריף בכלל?
אפשר, אבל לא מומלץ, הרוטב אמור להיות חריף
הכנתי והלך עלי… החבר’ה לא מוכנים להכין שום דבר אחר אחרי הדבר המושלם הזה!
כיף לקרוא!!