במטבח של מירי רקע
במטבח של מירי דסקטופ

חגיגה פיקנטית משפחתית: מתכון לסיר דג מרוקאי עם רוטב חריף

סיר של דג מרוקאי ברוטב אדום חריף שהופך כל ארוחה לחגיגה. הוסיפו לזה חלה, כדי לטבול ברוטב וליהנות מהביס המושלם
סיר של דג מרוקאי ברוטב אדום חריף שהופך כל ארוחה לחגיגה. הוסיפו לזה חלה, כדי לטבול ברוטב וליהנות מהביס המושלם
  • מירי כהן
שמרו
כשר
29 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    1145
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1144.7 קק״ל 5723.6 קק״ל
    פחמימות 96.0 גרם 480.1 גרם
    שומן 62.3 גרם 311.3 גרם
    נתרן 1059.7 מ״ג 5298.4 מ״ג
    חלבון 51.7 גרם 258.6 גרם
    סיבים תזונתיים 19.5 גרם 97.7 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 39.7 גרם
    כולסטרול 75.0 מ״ג 375.0 מ״ג
    סידן 254.2 מ״ג 1270.8 מ״ג
    ברזל 9.9 מ״ג 49.5 מ״ג
    אשלגן 1521.5 מ״ג 7607.3 מ״ג
    אבץ 5.1 מ״ג 25.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    1145
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1144.7 קק״ל 5723.6 קק״ל
    פחמימות 96.0 גרם 480.1 גרם
    שומן 62.3 גרם 311.3 גרם
    נתרן 1059.7 מ״ג 5298.4 מ״ג
    חלבון 51.7 גרם 258.6 גרם
    סיבים תזונתיים 19.5 גרם 97.7 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 39.7 גרם
    כולסטרול 75.0 מ״ג 375.0 מ״ג
    סידן 254.2 מ״ג 1270.8 מ״ג
    ברזל 9.9 מ״ג 49.5 מ״ג
    אשלגן 1521.5 מ״ג 7607.3 מ״ג
    אבץ 5.1 מ״ג 25.3 מ״ג
    סגור

כילדה, הייתי אוכלת ונהנית מהדג המרוקאי של סבתא שלי וכמובן, גם של אמא שלי. היום המנה המדהימה הזו עברה אליי והיא חלק בלתי נפרד מהשולחן המשפחתי בכל ארוחת שישי: אין מפנק מסיר עם דג מרוקאי חריף ברוטב אדום, שמטריף את חוש הטעם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
29 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דג


אופן הכנה

  1. מחממים 3 כפות שמן בסיר סוטאז’.
  2. חותכים את הירקות: את הפלפלים נחתוך לאורכם, את שיני השום נחצה ל-2 ואת הגמבות נחתוך לרצועות.
  3. מטגנים בסיר את הפלפלים, הגמבות והשום.
  4. חותכים את תפוחי האדמה והגזר לפרוסות דקות, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים.
  5. מוסיפים לסיר 3 כוסות מים רותחים, מלח, שום וגבישי וגרגירי חומוס.
  6. כשהפלפלים מתרככים מעט, מוסיפים את הדג ומפזרים מעל עוד כוסברה.
  7. מכסים ומביאים לרתיחה.
  8. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה עם שמן זית.
  9. שופכים בתנועות מעגליות את השמן על הדגים והירקות, ומניחים לרתיחה עם מכסה פתוח.
  10. לאחר שהמים מתאדים, סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה עוד כחצי שעה בזהירות, תוך כדי שמשגיחים שהדג לא נשרף.
חגיגה באדום: דג מרוקאי של מירי כהן I צילום: אלון מסיקה
חגיגה באדום: דג מרוקאי של מירי כהן I צילום: אלון מסיקה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חגיגה פיקנטית משפחתית: מתכון לסיר דג מרוקאי עם רוטב חריף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    איילה

    הכנתי לשבת, נראה מדהים ומריח מעולה! אבל שאלה, בתמונה רואים גם פרוסות לימון ברוטב ובמתכון זה לא מוזכר?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי איילה, אפשר להוסיף פרוסות לימון, זה לא נדרש

    Avatar
    אסתי ק.

    אפשר להכין את זה בלי פלפ חריף בכלל?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר, אבל לא מומלץ, הרוטב אמור להיות חריף

    Avatar
    ד

    הכנתי והלך עלי… החבר’ה לא מוכנים להכין שום דבר אחר אחרי הדבר המושלם הזה!

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא!!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות