חומוס כרובית צלויה עם מסבחה ירוקה

מסעדת רוטנברג חולקת מתכון טבעוני לחומוס קצת אחרת: חומוס כרובית צלויה שמגישים עם מסבחה עשויה גזר קיפח, צמח בר למאכל
מסעדת רוטנברג חולקת מתכון טבעוני לחומוס קצת אחרת: חומוס כרובית צלויה שמגישים עם מסבחה עשויה גזר קיפח, צמח בר למאכל
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    944
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 944.0 קק״ל 1888.1 קק״ל
    פחמימות 19.2 גרם 38.5 גרם
    שומן 91.7 גרם 183.4 גרם
    נתרן 2496.3 מ״ג 4992.7 מ״ג
    חלבון 10.8 גרם 21.6 גרם
    סיבים תזונתיים 11.3 גרם 22.6 גרם
    שומן רווי 13.2 גרם 26.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 125.7 מ״ג 251.4 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 1703.1 מ״ג 3406.2 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    944
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 944.0 קק״ל 1888.1 קק״ל
    פחמימות 19.2 גרם 38.5 גרם
    שומן 91.7 גרם 183.4 גרם
    נתרן 2496.3 מ״ג 4992.7 מ״ג
    חלבון 10.8 גרם 21.6 גרם
    סיבים תזונתיים 11.3 גרם 22.6 גרם
    שומן רווי 13.2 גרם 26.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 125.7 מ״ג 251.4 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 1703.1 מ״ג 3406.2 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חומוס כרובית

מסבחה גזר קיפח


אופן הכנה

  1. מכינים את החומוס: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרתיחים 3 ליטר מים בסיר גדול. כשהמים רותחים, חולטים את הכרובית (שלמה) למשך 8 דקות.
  3. מעבירים את הכרובית החלוטה לתבנית תנור, מתבלים בחצי מכמות שמן הזית, מלח ופלפל שחור ואופים בתנור 20 דקות.
  4. טוחנים את הכרובית במעבד מזון (או בבלנדר חזק), תוך כדי הטחינה מזלפים את יתרת שמן הזית.
  5. מכינים מסבחה גזר קיפח: קוצצים דק את עלי הגזר קיפח.
  6. מערבבים עם מיץ הלימון, המלח, הפלפל השחור ושמן הזית. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מעבירים את חומוס הכרובית לצלחת הגשה ומעל מניחים 1-2 כפות מסבחה גזר קיפח.

הערות

  • גזר קיפח הוא צמח בר למאכל שניתן למצוא באזורי ליקוט באזור המרכז והצפון. אם לא מתחשק לכם ללקט, אפשר להחליף בעלי סלרי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חומוס כרובית צלויה עם מסבחה ירוקה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות