רקע הנמל

אידיאלי לאירוח! מתכון לחטיפי חומוס מתובלים

הילה סער מכינה את הנשנוש המושלם: חטיפי חומוס מתובלים. גרגירי חומוס קלויים בתיבול מעושן ודומיננטי. חטיף שהוא גם פחמימה מורכבת, גם חלבון, עשיר בסיבים תזונתיים
הילה סער מכינה את הנשנוש המושלם: חטיפי חומוס מתובלים. גרגירי חומוס קלויים בתיבול מעושן ודומיננטי. חטיף שהוא גם פחמימה מורכבת, גם חלבון, עשיר בסיבים תזונתיים
  • הילה סער
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    324
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 324.2 קק״ל 1296.7 קק״ל
    פחמימות 46.2 גרם 184.6 גרם
    שומן 9.7 גרם 38.9 גרם
    נתרן 19.1 מ״ג 76.5 מ״ג
    חלבון 14.6 גרם 58.4 גרם
    סיבים תזונתיים 13.2 גרם 52.9 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 4.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 84.1 מ״ג 336.3 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 19.9 מ״ג
    אשלגן 688.2 מ״ג 2752.9 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 10.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    324
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 324.2 קק״ל 1296.7 קק״ל
    פחמימות 46.2 גרם 184.6 גרם
    שומן 9.7 גרם 38.9 גרם
    נתרן 19.1 מ״ג 76.5 מ״ג
    חלבון 14.6 גרם 58.4 גרם
    סיבים תזונתיים 13.2 גרם 52.9 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 4.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 84.1 מ״ג 336.3 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 19.9 מ״ג
    אשלגן 688.2 מ״ג 2752.9 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 10.6 מ״ג
    סגור

מה אוכלים אצלכם בסוכה? אצלנו תמיד יש משהו לנשנש, שלא יהיה משעמם. ואם כבר נשנושים, אז כדאי שיהיו בגרסה הבריאה, גם בשבילנו וגם בשביל הילדים. 

גרגירי חומוס הם חומר גלם הרבה יותר מגוון ממה שאפשר לחשוב. הטעם הטבעי שלהם הוא מאוד עדין ונייטרלי. זאת אומרת שאפשר להיות יצירתיים בתיבול ובדרך ההכנה, ולקבל תוצאות מעניינות.

כמו כל הקטניות – החומוסים הם פחמימה מורכבת, ומכילים גם חלבון. הם עשירים בסיבים תזונתיים, ותורמים לתחושת שובע לאורך זמן. נשנוש מושלם.

במתכון הזה אנחנו נותנים לגרגירי החומוס תיבול מעושן ודומיננטי, ביחד עם קלייה בתנור. התהליך ממש פשוט להכנה – מתבלים, מערבבים ושולחים לתנור. והתוצאה מלאה בטעם ומתפצפצת בפה. אחרי האפייה מקבלים גרגירים קראנצ’יים מבחוץ ורכים מבפנים. 

החטיף הזה מתאים כנשנוש או כתוספת לקופסת האוכל של הילדים, כתוספת לסלט או לבודהא-בול, או סתם ככה ליד בירה, כשיושבים עם חברים בערב בסוכה. 

אפשר לגוון בסוג התיבול ולהוסיף אבקת שום או אבקת בצל, רוטב סויה, פפריקה מתוקה או חריפה, רוטב פסטו או כל טעם אחר שאתם אוהבים. 

אני משתמשת בגרגירי חומוס שבישלתי בסיר לחץ עד שהם ממש רכים ונימוחים. אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש בגרגירי חומוס מבושלים קפואים או בקופסת שימורים (החומוסים שבשימורים רכים יותר).

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מסננים היטב את גרגירי החומוס ממי הבישול ומייבשים בעזרת מגבת.
  3. מערבבים היטב בקערה עם יתר המרכיבים.
  4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים בשכבה אחידה.
  5. קולים כ-20 דקות עד שהחומוסים פריכים ומתפצפצים בפה.
  6. שומרים בקופסה סגורה במקרר כ-4-5 ימים. אם הם מאבדים את הפריכות עם הזמן, אפשר לחמם מחדש בתנור כמה דקות כדי להחיות אותם.
  7. אנחנו אוהבים לסחוט מעל מיץ לימון טרי לפני האכילה.

עוד מתכונים מהירים לאירוח:

מתכון לחטיפי פרעצלס משגעים

מתכון קרקר כוסמין כפרי של קרין גורן

מתכון של משה שגב לחטיפי אורז בסויה וצ’ילי

הערות

  • לגרסה מתוקה: מחליפים את התיבול בכף של מייפל טבעי, כף סוכר חום כהה, כפית שמן קוקוס וחצי כפית קינמון. אופים באותה דרך
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אידיאלי לאירוח! מתכון לחטיפי חומוס מתובלים

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    הנשנוש המושלם ?

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    מירי עשת

    האם ניתן להשתמש בחומוס משומר?

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט אפשר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות