חלה ריחנית בניחוח שקדים ובמילוי מרציפן!

חלה כזו אנחנו בטוחים שעוד לא פגשתם. בכל אחד מהגלילים שיוצרים את הצמה היפהפיה מתחבא מילוי מרציפן עדין ורך. ממכר!
חלה כזו אנחנו בטוחים שעוד לא פגשתם. בכל אחד מהגלילים שיוצרים את הצמה היפהפיה מתחבא מילוי מרציפן עדין ורך. ממכר!
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    2271
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2270.9 קק״ל 6812.8 קק״ל
    פחמימות 394.0 גרם 1182.0 גרם
    שומן 49.0 גרם 147.0 גרם
    נתרן 2851.8 מ״ג 8555.4 מ״ג
    חלבון 49.4 גרם 148.1 גרם
    סיבים תזונתיים 14.1 גרם 42.3 גרם
    שומן רווי 21.2 גרם 63.7 גרם
    כולסטרול 379.4 מ״ג 1138.3 מ״ג
    סידן 386.0 מ״ג 1158.1 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 19.7 מ״ג
    אשלגן 921.3 מ״ג 2763.8 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 18.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    2271
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2270.9 קק״ל 6812.8 קק״ל
    פחמימות 394.0 גרם 1182.0 גרם
    שומן 49.0 גרם 147.0 גרם
    נתרן 2851.8 מ״ג 8555.4 מ״ג
    חלבון 49.4 גרם 148.1 גרם
    סיבים תזונתיים 14.1 גרם 42.3 גרם
    שומן רווי 21.2 גרם 63.7 גרם
    כולסטרול 379.4 מ״ג 1138.3 מ״ג
    סידן 386.0 מ״ג 1158.1 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 19.7 מ״ג
    אשלגן 921.3 מ״ג 2763.8 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 18.2 מ״ג
    סגור

המרציפן הוא ממתק שלא כולם אוהבים, אבל מי שכן חולה עליו ובצדק- טעם שקדי, מתוק, עדין ומתוחכם וכל זה בתוך חלה קלועה מקושטת בשקדים! נשמע לכם טוב? אז יאללה למטבח, להתפיח בצק ולהכין לכם חלת מרציפן מהחלומות!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

ציפוי


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שוקלים 840 גרם קמח, 10 גרם שמרים ו50 גרם סוכר. סך הכול מתקבלים 900 גרם.
  2. מוסיפים חמאה, חלב, מים, ביצים ומלח ולשים במהירות בינונית-נמוכה במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ונעים.
  3. יוצרים כדור ומניחים אותו בתוך קערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במשך שעה וחצי עד הכפלת הנפח.
  4. מכינים את המלית: מערבבים במיקסר את המרציפן, הסוכר והחמאה עד לתערובת קרמית. מוסיפים קמח וממשיכים לערבל. מכניסים למקרר.
  5. מוציאים את הבצק ומחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים.
  6. מחלקים גם את המלית לתשעה גלילים דקים באורך 20 ס”מ.
  7. מרדדים את רצועות הבצק למלבנים באורך 25 ס”מ ושלושה ס”מ רוחב ומניחים על כל רצועת בצק גליל מרציפן, וסוגרים את הקצוות לכל אורך הגליל, כך שיתקבל גליל בצק סגור.
  8. מכל שלושה גלילי בצק קולעים צמה, כך שנוצרות שלוש חלות.
  9. מניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים אותן בביצה טרופה ומצפים בשבבי שקדים.
  10. מכסים ומתפיחים כשעה ובינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  11. אופים כ-25 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

    חלת מרציפן. צילום: אלי סטרול
    חלת מרציפן. צילום: אלי סטרול

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חלה ריחנית בניחוח שקדים ובמילוי מרציפן!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות